親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 19-7-3 20:45
無聽過呀~淨係知幾號線! 得4號線有名? 不過就知呢條線係港鐵operate, 因為連廣播聲都係一樣, 夠親切亦有 ...

可以用8達通架?

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

無聽過呀~淨係知幾號線! 得4號線有名? 不過就知呢條線係港鐵operate, 因為連廣播聲都係一樣, 夠親切亦有 ...

係? 有得拍八達通? 蝕咗添

珍珠宮

NamB 發表於 19-7-3 20:44
可以去"壹坊城",响寶安中心站,個商場好大

唔係龍華站落咩?

公爵府

2019新春慶豚圓

你拍乜野八達通?我上次係拍深圳八達通喎!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MissMaMa 發表於 19-7-3 20:44
你廿年無返,唔知係唔奇,但樓上JM,話啱啱坐完都唔知,我覺得出奇
...

真呀~邊樹會講線名? 咁啱71又喺龍華站返

公爵府

2019新春慶豚圓

cattz288 發表於 19-7-3 20:50
真呀~邊樹會講線名? 咁啱71又喺龍華站返

點解唔會?如果住深圳,或返開大陸嘅,更加只係識龍華線,唔識4號線

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MissMaMa 發表於 19-7-3 20:50
你拍乜野八達通?我上次係拍深圳八達通喎!

呢個優惠!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

yuyu.c 發表於 19-7-3 20:48
唔係龍華站落咩?

寶安中心站

瑪瑙宮

MissMaMa 發表於 19-7-3 20:52
點解唔會?如果住深圳,或返開大陸嘅,更加只係識龍華線,唔識4號線

我又唔係住深, 又唔係返開 係呢一年先返多左。。。。成年返左4,5次喇

公爵府

2019新春慶豚圓

cattz288 發表於 19-7-3 20:54
我又唔係住深, 又唔係返開 係呢一年先返多左。。。。成年返左4,5次喇
...

返左四五次都唔知?

珍珠宮

NamB 發表於 19-7-3 20:53
寶安中心站

依家知啦,原來我搞錯佐另一個壹方天地

你個係咩app?

瑪瑙宮

MissMaMa 發表於 19-7-3 20:55
返左四五次都唔知?

我自己就多數喺深圳灣返港 同小朋友就4號線返港!
早年係叫龍華線? 無號碼?
黎緊仲有呢個優惠!

子爵府

yuyu.c 發表於 19-7-3 20:55

你個係咩app?

百度地圖 & 深圳地鐵

另外兩個,大眾點評 & 中國工商,都有用

瑪瑙宮

yuyu.c 發表於 19-7-3 20:55

你個係咩app?

我地啱啱去過壹方天地! 佢地d商場名好鬼似

珍珠宮

NamB 發表於 19-7-3 21:01
百度地圖 & 深圳地鐵

另外兩個,大眾點評 & 中國工商,都有用

Thank you

瑪瑙宮

yuyu.c 發表於 19-7-3 20:46
可以用8達通架?

珍珠宮

cattz288 發表於 19-7-3 21:02
我地啱啱去過壹方天地! 佢地d商場名好鬼似

Nam b唔講,可能我去完返嚟都意為自己去佐壹坊城

公爵府

2019新春慶豚圓

cattz288 發表於 19-7-3 21:00
我自己就多數喺深圳灣返港 同小朋友就4號線返港!
早年係叫龍華線? 無號碼?
黎緊仲有呢個優惠! : ...

其實呢個優惠係咪講緊互通行版的八達通呀,你用香港八達通都得?我已經2年冇返,但之前我係用深圳通,香港的八達通係用唔到搭深圳地鐵喎!

利申:呢2年我冇返大陸,可能已經改左我唔知

子爵府

MissMaMa 發表於 19-7-3 21:07

其實呢個優惠係咪講緊互通行版的八達通呀,你用香港八達通 ...

我諗cattz嘅意思係,用香港八達通响福田口岸嘅特惠站拍一拍咭,再用同一張八達通响香港搭地鐵就可以慳3蚊,即好似香港嗰啲特惠站咁。

而深圳搭地鐵就用返深圳車票

瑪瑙宮

MissMaMa 發表於 19-7-3 21:07

其實呢個優惠係咪講緊互通行版的八達通呀,你用香港八達通 ...

呢個優惠係比香港8達通由落馬洲站返港用架! 坐深鐵經福田口岸站出閘前有部拍咭機!
香港8達通當然坐唔到深鐵喇

我相反, 係呢兩年有地鐵去動物園先開始坐地鐵

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊