自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

早兩日見好多人推薦就試下

優點:芒果分量幾多, 好重, 料足, 價錢平, 百零蚊, 仲話入面生果可以轉。。。香料少, 芒果面無 gelly 層, 忌廉少

缺點: 忌廉假的, 洗潔精都洗唔溶, 一粒粒的在水面飄浮, 芒果酸, 蛋糕太鬆散(同一般集團式化學蛋糕差不多)

#唔知為咩要食 #好彩唔係生日蛋糕#但其實間間蛋糕都係咁差咁無誠意#生日食中式壽麵可能仲好

男爵府

回覆樓主:

忌廉假?咁真既係點?咁佢啲忌廉唔係忌廉,係咩?假仲食?唔驚食壞人?假既唔報海關?

sunev    發表於 19-6-10 19:37

水晶宮

九暈畏 發表於 19-6-10 18:45
忌廉假?咁真既係點?咁佢啲忌廉唔係忌廉,係咩?假仲食?唔驚食壞人?假既唔報海關?
...

入口唔溶嘅忌廉你食過未。。。。

我明而家好多忌廉蛋糕都加魚膠粉, 但呢間加得實在多, 所謂忌廉入口有粒粒口感

#而家無人知咩係真忌廉#動物性忌廉用真牛奶做, 入口香滑 #植脂忌廉用化學野做,入口輕浮又濟

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

tammy2008 發表於 19-6-10 18:44

優點:芒果分量幾多, 好重, 料足, 價錢平, 百零蚊, 仲話入面生果可以轉。 ...
我又係見呢度好多JM推薦, 我見咁橋路經元朗, 就買個試下, 一試中伏, 我女仲問我個蛋糕咁樣衰, 又唔好食, 做乜山長水遠買返黎?

水晶宮

Jasber 發表於 19-6-10 18:58
我又係見呢度好多JM推薦, 我見咁橋路經元朗, 就買個試下, 一試中伏, 我女仲問我個蛋糕咁樣衰, 又唔好食, 做 ...

我粉嶺 tim 呀。。。。。只能說口味既野都幾主觀。。。

男爵府

優點:芒果分量幾多, 好重, 料足, 價錢平, 百零蚊, 仲話入面生果可以轉。 ...

呢間蛋糕係元朗好出名,我屋企人成日買,但我自己真係唔識欣賞⋯

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

呢間元朗好出名,但我又唔太識欣賞咁
請勿打招呼~

水晶宮

回覆樓主:

係出名,不過我試過就覺得又唔係特別正,但我想講我唔係食過好多芒果蛋糕,真係唔知邊間好。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

早2-3年前街坊買過一齊食,其後每次買蛋糕我也說我去買,情願俾多啲食我最喜歡嘅意大利番茄。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

我全家好喜歡

男爵府

終於有人覺得難食.我見人人都勁讚有次去訂黎食真係好難食好難食, 忌廉唔滑蛋糕鞋口。
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

侯爵府

親子王國15週年勳章

tammy2008 發表於 19-6-10 18:50
入口唔溶嘅忌廉你食過未。。。。

我明而家好多忌廉蛋糕都加魚膠粉, 但呢間加得實在多, 所謂忌廉入口有 ...

原來有植脂忌廉
我好怕食植脂食物,最唔健康的嘢

複式洋房

係食童年回憶,細個搞生日會阿媽都響度訂蛋糕,轉眼30年了

水晶宮

tammy2008 發表於 19-6-10 19:01
我粉嶺 tim 呀。。。。。只能說口味既野都幾主觀。。。

其實係好多人對食物無要求,食開嘅質數都係咁上下... 差

基本上好多人只睇抵唔抵食,完全唔介意自己食咗幾多化學嘢落肚

出面d大連鎖店d麵包蛋糕我0興趣了,生日只會係d高質數蛋糕舖買,真係好味到不得了

水晶宮

oran04 發表於 19-6-10 19:57
原來有植脂忌廉
我好怕食植脂食物,最唔健康的嘢

基本上你平時食開嗰d全部都係

因為平+keep得個形好d

香港地如果係餅舖買完生日蛋糕後拎返去已經溶,一定比人投訴跟住上網公審

水晶宮

wawaliluk 發表於 19-6-10 19:13
早2-3年前街坊買過一齊食,其後每次買蛋糕我也說我去買,情願俾多啲食我最喜歡嘅意大利番茄。
...

義大利番茄都... 好難食

真係難食

好多好多年前就好食

珊瑚宮

回覆樓主:

一分錢, 一分貨。
咁既價錢, 仲長期有折, 無記錯係8折。
我覺得好ok。
當然係俾多幾百蚊, 梗係會好食得多。

珊瑚宮

wawaliluk 發表於 19-6-10 19:13
...

蕃茄蛋糕又唔平又唔好食

珊瑚宮

ash_yehyeh 發表於 19-6-10 20:03

其實係好多人對食物無要求,食開嘅質數都係咁上下... 差 ...

咁既價錢, 要求有一定品質, 會唔會要求過高呀
品質都同價錢掛鉤

侯爵府

吉野 發表於 19-6-10 19:14
我全家好喜歡

我都like,呢d餅店買少見少,亦都係一分錢一分貨,兩舊水可以買都個大蛋糕,我覺得抵……美x,東x堂真係好麻麻又貴

首頁
12345...8

尾頁

跳至