親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-6-11 19:50
你地一路介紹我一路睇,無奈其他公司都冇我要的車
你要咩車咁獨特?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

whyyou 發表於 19-6-11 19:57
你要咩車咁獨特?

露營車

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-6-11 19:56
ots同2間不知名的細公司先有,另外2間比ots仲貴,唯有屈服,睇下由國內線去會否更快
...

你意思由那霸機場的國內線機場去取車,會否更快?

機場唔係同一個地方取車嗎?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 19-6-11 20:18

佢而家新航廈我未研究國內同國際線安排,但我之前去係有人唔想在國際線等咁耐而行去國內線嗰邊上shuttle

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

sukebee 發表於 19-6-11 19:48
我都係純個人感覺 : 現在中小學的英文課本, 水平相當高 ( 至少比八十、九十年代 更高 ).

但叫大學畢業生, ...

而家入大學的門檻太低,唔識寫email 唔奇。我讀書嘅年代,大學得中大&港大,好難入大學。但而家,好多大學生仲差過以前中七入唔到大學嗰批

不過咁,叻嘅大學生都有,只係比例少。

珍珠宮

原來除左ots shuttle bus外,仲可以坐巴士前往

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

今年新年租ots,租5日仲要去到被upgrade埋8人車連保險,total $6600yen,抵到
其實個駕駛課都係講10分鐘倒,下次再租就唔洗再聽。新年時去反而好快就攞到車唔係等好耐。

wcpcelia    發表於 19-6-20 08:35

珍珠宮

del

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

omekmh 發表於 19-6-11 17:15
我見OTS 3days 尊爵安心險要¥6480, ORIX / Car 安心方案¥1944

差咁遠

ots個尊爵保咁貴係因為包埋住院,而且打風可以免費延租車期,另外車有事可以免費換車,唔好彩撞左2次都唔洗賠錢

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-6-11 20:31
原來除左ots shuttle bus外,仲可以坐巴士前往

我會坐本身的Shuttle bus去。我上次見OTS職員會舉牌接機,應該要等埋幾班機的乘客一齊上車,Pick up 都一可能要等下。

珍珠宮

sukebee 發表於 19-6-11 20:21
你要租開篷、辣跑 ... 就冇辦法啦, OTS 係慢在辦公室排隊、搞手續, 不是慢在機場 Pick Up.

何況國內線接客 ...

多謝你意見,剛睇過,應該分別不大,唯有認命

珍珠宮

MissMaMa 發表於 19-6-11 20:40
我會坐本身的Shuttle bus去。我上次見OTS職員會舉牌接機,應該要等埋幾班機的乘客一齊上車,Pick up 都一 ...

到時可以比較下,因為巴士係免費又有固定時間表,如果有巴士先就唔駛等shuttle

珍珠宮

yuensiu 發表於 19-6-11 20:39

ots個尊爵保咁貴係因為包埋住院,而且打風可以免費延租車期, ...

本身有買醫療保險,所以都唔需要用到呢d

珍珠宮

sukebee 發表於 19-6-11 20:24
那霸跟名古屋、關西 不同, 租車公司不在 Terminal 或 對面的建築物取車, 全部都要坐 Shuttle 去店面搞手續. ...

應該冇直接取車

珍珠宮

sukebee 發表於 19-6-11 20:24
那霸跟名古屋、關西 不同, 租車公司不在 Terminal 或 對面的建築物取車, 全部都要坐 Shuttle 去店面搞手續. ...

新國際航廈冇添加直接取車,都係要等晒人先上車

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

soon 發表於 19-6-10 23:29
第一次自駕,請問揀ORIX 定 OTS ?有分別嗎?謝謝

用過ots不錯

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-6-11 20:42
到時可以比較下,因為巴士係免費又有固定時間表,如果有巴士先就唔駛等shuttle
...

到時報告下

男爵府

yuensiu 發表於 19-6-11 20:39

ots個尊爵保咁貴係因為包埋住院,而且打風可以免費延租車期, ...

首頁

尾頁

跳至