親子旅遊

跳至
[日本] 冲繩租車

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

大笨鐘 發表於 19-6-11 10:47
OTS 要上一個模擬駕駛課程,所以攞車要耐少少,即係對新手特別關心。

模擬駕駛課程?? 幾時開始要架?

我2018年3月時OTS沖繩租車都無要求上模擬駕駛課程。

因為你旅程中第3日租車, 所以係市中心分店取車。

不過旅行前上網拉資料時. 已經知道係機場搭shuttle bus要等齊人至去租車公司辦手續及拎車, 花好多時間。所以即使唔係第3日至租車,.我都未必考慮你機場拎車。
天空之城, 快樂之地

公爵府

2019新春慶豚圓

yuensiu 發表於 19-6-11 20:32
今年新年租ots,租5日仲要去到被upgrade埋8人車連保險,total $6600yen,抵到
其實個駕駛課都係講10分 ...

我記得你分享過 減左$15000的coupon,$6600租5日5人車。但如果冇得減,$21600租5人車5日,係好貴。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

想問。。租 budget 係咪一定要用信用卡付款?

男爵府

PCCW2319 發表於 19-6-12 01:53

我唔知幾時開始,前面有 jm 提咗課程大約 10 分鐘。上次我猶豫租 OTS 定 Times,擔心 OTS 要排得耐,最後租咗 Times。

公爵府

2019新春慶豚圓

大笨鐘 發表於 19-6-12 08:50
我唔知幾時開始,前面有 jm 提咗課程大約 10 分鐘。上次我猶豫租 OTS 定 Times,擔心 OTS 要排得耐,最後 ...

Times

公爵府

2019新春慶豚圓

PCCW2319 發表於 19-6-12 01:53

我估機場取車先要上course吧

別墅

MissMaMa 發表於 19-6-11 06:25
上次復活節租Times ,車新,好抵,取車還車都好方便。8人Roxy ,特價$400一日。

...

請問可在那裡租?

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

2019新春慶豚圓

hedyyyyy 發表於 19-6-20 22:51
個人覺得,因為租過其他公司無咁大規模,要等佢地黎車,不過其他公司就平啲
...

又唔止得一間OTS係大規模。上次租Times ,都好大規模,見取車的地方泊左好多好多車。

上面有幾位JM話,OTS取車唔方便,要等好耐。Times 取車好快,上 shuttle bus 計,15分鐘內完成手續。

公爵府

2019新春慶豚圓

hedyyyyy 發表於 19-6-20 22:54
但對新手黎講 我覺得真係方便wo..同埋講解清楚,又有得租埋wifi。當然你租熟左,其他公司真係會比較平。
...

OTS 租wifi egg,貴唔貴?

公爵府

2019新春慶豚圓

ppiou 發表於 19-6-17 11:19
請問可在那裡租?

我用klook

子爵府

2019新春慶豚圓

hedyyyyy 發表於 19-6-20 22:51
個人覺得,因為租過其他公司無咁大規模,要等佢地黎車,不過其他公司就平啲
...

好似相反喎,相對其他全國性租車公司例如Times, Toyota, Nissan, ORIX ..., OTS先係細規模,OTS只係喺沖繩出名啲,喺其他日本地方差不多唔存在,仲有佢喺沖繩唔係規模大而出名,而係因為標榜有講中文嘅職員而喺香港同台灣遊客圈子入面出名咋

象牙宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

OTS 超多人, 都唔明仲乜個個走晒去租OTS

我就邊間平租邊間, 差唔多價錢就租日產

大宅

我係第一次冲繩自駕,七月會試ORIX ,希望順利

子爵府

2019新春慶豚圓

bylobb 發表於 19-6-21 10:30
OTS 超多人, 都唔明仲乜個個走晒去租OTS

我就邊間平租邊間, 差唔多價錢就租日產 ...
係好奇怪, 唔明點解要貪有人識中文而嘥自己咁多時間, 正如去日本食拉麵點會特登揀間標榜中國人開嘅拉麵店而唔揀地道嘅舗頭

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓

hedyyyyy 發表於 19-6-22 12:57
佢淨係係北海道同沖繩出名!但好多時times果啲價錢都會貴啲。
有中文對新手黎講唔係好好多咩?
起碼解釋條 ...

可能你普通話好過英文先覺得有中文職員咁重要啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊