自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

Miss.Hui 發表於 19-6-11 17:44
複雜得嚟抵左,我願意
唔想複雜就當番1RC係1蚊無損失
肯睇多啲就多啲有得用
我好少用, 咁轉咗之後即係1RC=幾多蚊?

伯爵府

熱血勳章

catcat@cat 發表於 19-6-12 10:35
我好少用, 咁轉咗之後即係1RC=幾多蚊?

迎新優惠:
100RC=5000+2500MB=百佳150蚊

迎新後轉易賞錢當百佳錢用無著數
但換AM就多左25%

男爵府

BK Milk勳章

Miss.Hui 發表於 19-6-11 17:44
複雜得嚟抵左,我願意
唔想複雜就當番1RC係1蚊無損失
肯睇多啲就多啲有得用

想請教下 如果 想儲里數, 應該用匯豐Visa signature 定DBS black world Mastercard 本地簽賬HK$6=1里數抵D呢? 唔識揀應該專攻用邊一張儲會好啲! 因為睇咗都唔明唔識計

伯爵府

熱血勳章

coobo 發表於 19-6-12 14:45

想請教下 如果 想儲里數, 應該用匯豐Visa signature 定DBS b ...

以RC轉MB轉AM嚟講
HSBC VS 中自選類別係唔洗$2.3=1里
計法: 簽$250=9RC=122.5里
所以每1里只係簽$2.22...

HSBC VS唔中自選,但中6類
計法: 簽$250=4RC=50里
即$5=1里

伯爵府

熱血勳章

coobo 發表於 19-6-12 14:45

想請教下 如果 想儲里數, 應該用匯豐Visa signature 定DBS b ...

如果6類乜都唔中又無promo
hsbc就得$20/里
所以就要選番啲$4~6/里的卡了

男爵府

BK Milk勳章

Miss.Hui 發表於 19-6-12 16:30
如果6類乜都唔中又無promo
hsbc就得$20/里
所以就要選番啲$4~6/里的卡了

明啲嗱!多謝你!
咁如果 而家用啲 獎賞錢去百佳換里數係末算抵呢?

伯爵府

熱血勳章

coobo 發表於 19-6-12 18:50

明啲嗱!多謝你!

我覺得<$2.3/里超抵

男爵府

BK Milk勳章

Miss.Hui 發表於 19-6-12 18:54
我覺得

thanks

大宅

回覆樓主:

請問係未第1次兌換先有額外50%?我頭先冇睇條款,轉左10Rc,試下,依家想再轉,係未冇額外啦

珍珠宮

wendyau 發表於 19-6-30 10:57
請問係未第1次兌換先有額外50%?我頭先冇睇條款,轉左10Rc,試下,依家想再轉,係未冇額外啦
...

基本「易賞錢」積分會於兌換後即時存入相關的「易賞錢」手機應用程式賬戶;而額外「易賞錢」積分則會於2019年11月30日或之前存入您首個有兌換紀錄的「易賞錢」手機應用程式賬戶。您需自行登入「易賞錢」手機應用程式賬戶查閱「易賞錢」積分餘額。如您於2019年12月31日尚未獲享額外「易賞錢」積分,您需自行通知商戶。

>>額外要11月底才會入

額外50%「易賞錢」積分優惠下,您最多只可獲享額外2,500「易賞錢」積分。不論您持有多少張合資格信用卡或連結至多少個「易賞錢」手機應用程式賬戶,額外「易賞錢」積分只會就首個有兌換紀錄的「易賞錢」手機應用程式賬戶之兌換交易而釐定。

>> 應該唔限於首次轉換才有額外50%, 只是如果你有多於一個「易賞錢」手機應用程式賬戶, 就只限於首個賬戶可享有額外積分優惠

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Miss.Hui 發表於 19-6-11 17:45
除左迎新之外,其後
RC轉MB再轉AM
比RC轉AM多左25%!

即係先用 RC 換 MB, 再用 MB 換 AM ?

男爵府

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

是否用100RC已用盡了今次優惠上限呢?
因為我睇了好幾次這.... 越睇越吾明.
每日可兌換上限為$1,000「獎賞錢」;每月可兌換上限為$5,000「獎賞錢」;每年可兌換上限為$10,000「獎賞錢」。

伯爵府

熱血勳章

funbabyhk 發表於 19-6-30 23:41
即係先用 RC 換 MB, 再用 MB 換 AM ?

係~

伯爵府

熱血勳章

Doris 發表於 19-7-1 07:18

100RC用盡了迎新
而因為RC換MB再換AM係比RC 直接換AM多25%,所以若繼續換,就要留意每年上限10000RC

珍珠宮

Doris 發表於 19-7-1 07:18

係呀, 100 就食哂2500額外MB了

珍珠宮

maggkiki 發表於 19-6-11 17:00
我都係,平時易賞錢都係要黎換里數,如果今次互換有著數,都可試下。

獎賞錢可以百佳直接當錢洗

子爵府

回覆樓主:

Del

大宅

我都有幾百蚊匯豐獎賞,但係我都睇唔明我只係會去百佳買嘢唔係儲飛行里數啊咁樣又關唔關我事呢

珍珠宮

IvansweetHeart 發表於 19-7-24 13:28
我都有幾百蚊匯豐獎賞,但係我都睇唔明我只係會去百佳買嘢唔係儲飛行里數啊咁樣又關唔關我事呢
...

100 RC 換 5000 MB

成功兌換MB後, 再轉AM 或者其他方式使用都可

基本「易賞錢」積分會於兌換後即時存入相關的「易賞錢」手機應用程式賬戶;而額外「易賞錢」積分則會於2019年11月30日或之前存入您首個有兌換紀錄的「易賞錢」手機應用程式賬戶。您需自行登入「易賞錢」手機應用程式賬戶查閱「易賞錢」積分餘額。如您於2019年12月31日尚未獲享額外「易賞錢」積分,您需自行通知商戶。

30/11/2019 或之前, 再送2500 MB

珍珠宮

22/11/2019
額外50%「易賞錢」2500積分
已入MB戶口內

首頁

尾頁

跳至