想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

上年年中打算備孕想家裏開心點(之前有些不快事),點知年中小產一次,坐好月,小心飲食作息,工都無返後,年尾再試,點知小產第二次,好傷心。第一次空心胎入面無長野只有胎囊大,第二次差不多,中間有食黃體酮,亦係只有胎囊大入面都長不成胎,只有少少散既野,兩次都約十週十一週做吸宮取走。現在台灣求醫中,去左聯合驗了一大推野,星期四見愛群翁醫生,好緊張!昨晚收到聯合部分報告,說ESR高,重等緊其他報告今日出...吾知會點呢希望大家陪我一齊走過呢段路啦!

洋房

WingWingTai 發表於 19-6-11 09:40
上年年中打算備孕想家裏開心點(之前有些不快事),點知年中小產一次,坐好月,小心飲食作息,工都無返後, ...

加油,祝好孕到,同路ivf中

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

上年年中打算備孕想家裏開心點(之前有些不快事),點知年中小產一次,坐好月,小心飲食作息,工都無返後, ...

支持你,陪著你走!

複式洋房

可以著到床,成功機會好大,加油呀,唔好放棄!

瑪瑙宮

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

樓主加油同祝福你呀

民房

謝謝大家,剛收到多一份報告,ANA剛剛掂界線40x,吾知有無問題呢? 等過兩天見翁醫生問問啦!

複式洋房

WingWingTai 發表於 19-6-11 21:07
謝謝大家,剛收到多一份報告,ANA剛剛掂界線40x,吾知有無問題呢? 等過兩天見翁醫生問問啦! ...

無事。

複式洋房

ESR係一個指標,佢可以話你知身體有無炎症。希望你見完翁醫師會幫到你。

複式洋房

支持!我都期待緊會bingo主力食中藥調理

複式洋房

有冇中医調理?

民房

回覆 evayipyip 的帖子

加油呀,不過都要放鬆心情!

民房

回覆 陶淵明 的帖子

剛剛開始睇,因為都無咩可以做。我有介口,有做運動,有多休息,都小產兩次,睇下中醫同台灣醫生幫吾幫到手囉。會keep住update大家!

民房

回覆 HK2 的帖子

謝謝,對呀對呀,但好奇怪點解身體有炎症指數?!

複式洋房

WingWingTai 發表於 19-6-12 10:50
回覆 HK2 的帖子

謝謝,對呀對呀,但好奇怪點解身體有炎症指數?!

係有的,不過我無事。我諗戒下口應該會改善。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

加油呀JM,翁醫師會幫到你架!

複式洋房

回覆 WingWingTai 的帖子

如果身體有某d 免疫系統病, ESR, ANA, CRP會高,e.g. 紅斑狼瘡症

複式洋房

WingWingTai 發表於 19-6-12 10:46
回覆 陶淵明 的帖子

剛剛開始睇,因為都無咩可以做。我有介口,有做運動,有多休息,都小產兩次,睇下中醫 ...

照我太太過往經驗,兩次小產或以上就要去睇免疫,因為我太太被好幾次小產經驗。

民房

回覆 陶淵明 的帖子

所以我都未敢試第三次住,希望check下咩事先,check到咪處理佢,check吾到就預備下心情身體先再試。始終小產真係一次都嫌多...

複式洋房

WingWingTai 發表於 19-6-13 09:24
回覆 陶淵明 的帖子

所以我都未敢試第三次住,希望check下咩事先,check到咪處理佢,check吾到就預備下心 ...

身心都好傷

複式洋房

加油呀!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊