6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

B B面仔有口水疹 搽咩cream好?
搽左mustela facial cream
吾係甘見效
定又成日喊,d淚水“up”到甘
好得慢

有咩好建議 搽邊隻好?(吾該!)

複式洋房

W 牌子 金盞花面霜 (德國品牌)

先熟溫水濕棉片輕抹淨臉部,就搽呢隻面霜,我習慣就一見面紅就幫bb 塗上,但佢都會放野入口,轉頭都係會捽走左,咁您塗完就抱陣bb , 等佢吸收左先(厚少少都唔怕)。

自己會親bb 訓著左就再補多次,第二朝就見無晒紅添架啦,但到中午就紅粒粒出晒黎.....只有keep 住幫佢補濕啦。

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

MiniPig33 發表於 19-6-11 10:12
吾係甘見效

我個女周不時都出,因為佢好鍾意啜完手指又周面摸,除左要勤D同佢抺手抺面,我會早、晚先用熟水濕綿洗面,然後搽加洲寶寶,mustela我覺得開出黎太大陣味,同埋我個女好似有D敏感,唔敢比佢再搽

別墅

sweetbb12321 發表於 19-6-11 12:19
W 牌子 金盞花面霜 (德國品牌)

去搵吓邊到買先,,
係牙,又食手指,d口水整到面都係

別墅

dullymama 發表於 19-6-11 12:50
我個女周不時都出,因為佢好鍾意啜完手指又周面摸,除左要勤D同佢抺手抺面,我會早、晚先用熟水濕綿洗面, ...

成日食手指,d口水整到面都係
又起紅,有奶嘴食都整到甘

民房

la roshe posay lipikar baume ap+ 真的很好用

複式洋房

MiniPig33 發表於 19-6-12 09:48
去搵吓邊到買先,,
係牙,又食手指,d口水整到面都係

大女出世無耐就用佢,呢家細佬一齊用,我岩岩pm 您,係最近買過網站比您,一枝$55 好抵買,德國買一枝都要港紙約50,但要買滿$350 到至免運費。

除左面霜外,屁屁霜都降紅好好,大女小時次次換片都要用,反而囝囝用就唔見效,只而塗爽身粉換片。

民房

MiniPig33 發表於 19-6-11 10:12
吾係甘見效

Smith 玫瑰花蕾萬用膏。濕綿印走口水後搽,日頭都搽,隔左啲口水盡量掂不到皮膚。夜晚都很重要,最好佢瞓左先搽,咁無咁易扭眼瞓捽面時捽走晒

別墅

AmeliaRiadi_FB 發表於 19-6-12 11:16
la roshe posay lipikar baume ap+ 真的很好用

係邊度有得買?

別墅

sweetbb12321 發表於 19-6-12 11:35
大女出世無耐就用佢,呢家細佬一齊用,我岩岩pm 您,係最近買過網站比您,一枝$55 好抵買,德國買一枝都要 ...

吾該曬

別墅

Oden1018 發表於 19-6-14 17:13
Smith 玫瑰花蕾萬用膏。濕綿印走口水後搽,日頭都搽,隔左啲口水盡量掂不到皮膚。夜晚都很重要,最好佢瞓 ...

知道,吾該曬

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我囡又係口水疹嚴重左, 特別係條頸~搽加州寶寶金盞花面霜無用, 夏天用仲敏感左 (可能太潤)
之後試下BXXXX既爽身粉液, 點知越用越差仲生晒粒粒~
再試PIGEON桃子熱痱水,係有改善同退左D 粒粒~但條頸一熱佢又紅返~之後有媽媽推介用HUG 蘆薈GEL..呢家試用緊!

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 昨天 12:56 |顯示全部帖子
我仔細時搽施巴,都ok

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊