1-3歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

應該係發夢,日頭刺激太多或者有D事發生左,通常抱下佢,俾番D安全感佢,就會好D

Treema    發表於 19-6-14 14:29

洋房

以前我都試過,用老人家方式,車個米袋放係BB肚仔上面,佢會定啲無噤易扎醒

大宅

回覆 Tedforever 的帖子

我女之前都有段時間係咁 (大約由BB階段到歲幾兩歲咁上下),通常日頭玩得太癲太刺激就會咁~ 唯有日頭就住唔好玩d令佢太情緒失控/ 瘋狂大笑ge遊戲~

到2歲半打後呢d情況就越來越少~
有說法話呢d叫夜驚~

如果佢夜晚喊都無咩做到,唔洗專登整醒佢,係佢耳邊講下野,或者抱下佢就得,喊到咁上下停左自然就熟睡返........ (雖然我明白好困擾)

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都想知,我女近期差不多每晚瞓到半夜喊住叫媽咪……跟住自己上床同我地瞓

禁止訪問

男爵府

我仔細少少歲幾嘅時候都仲有呢個情況,如果咁樣叫唔醒嘅話就開晒全屋燈,直接叫醒佢

大宅

Tedforever 發表於 19-6-11 13:08
我個仔每晚在睡夢中哭或叫不醒,怎麼辦?

情況持續左幾耐?
試下比七星茶佢飲下, 如果無改善可以比保嬰丹佢食下, 可以鎮驚熄風.

Linda_lady    發表於 19-6-28 15:45

複式洋房

回覆樓主:

我仔都試過呀,每晚喊醒,只要佢一轉身醒一醒都叫我,我真係無教好訓,我買了驚風散佢食,食左好好多,你都試下

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至