自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章

吾想湊就吾好生

韓國仁川早前發生一宗驚人的虐嬰案,一名7個月大女嬰被一對年輕父母獨留在家長達6天,期間沒有人照顧和餵食,身上亦有被家中飼養的狗咬傷痕,被發現時已經身亡。

據外媒報道,涉事的21歲父親與18歲母親,分別於5月24及25日離家,把7個月大的女兒獨留在家中,與兩隻狗狗相伴。5月31日兩人先後回家,發現女兒已經死亡,但他們沒有報警,反把女兒遺體放入紙箱,然後外出到旅館投宿。直至6月2日晚,女嬰的外公發現孫女在紙箱內,已經沒有呼吸和心跳,才報警揭發事件。法醫驗證後,推斷女嬰在上月25日至31日之間死亡,其小腸及大腸都沒任何食物,顯示女嬰被獨留在家期間沒有進食或喝水,另外亦發現她雙手、雙腳及頭部皆有被狗咬過的傷痕。

警方以懷疑虐童致死罪拘捕涉事夫婦,據悉,兩人關係不好,經常發生爭執,而兩人獨留女兒離家前,亦疑發生嚴重爭執。夫婦接受盤問時稱,以為對方會負責照顧女兒。女嬰媽媽辯稱,女兒死亡前一天,自己有在照顧她。不過,警方發現,她於上月24至28日在社交平台上載與朋友吃喝玩樂的照片,而爸爸則在喝酒和玩遊戲。

法醫根據女嬰的皮下脂肪量推斷,她並非餓死,要等待詳細的驗屍結果才能確認死因,目前也不排除是被家中養的狗嚇死的可能性。

水晶宮

FTR603 發表於 19-6-11 13:12
吾想湊就吾好生

韓國仁川早前發生一宗驚人的虐嬰案,一名7個月大女嬰被一對年輕父母獨留在家長達6 ...

自己知就唔生,有好多人話生命,天賜果班唔會叫人唔好要,而家d 人係唔係都生左先算,幾多出事,到出事就話小朋友好慘,咁當初就唔好講廢話啦!講完唔洗負責任

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

吾想湊就吾好生

韓國仁川早前發生一宗驚人的虐嬰案,一名7個月大女嬰被一對年輕父母獨留在家長達6 ...

放下自在

男爵府

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

吾想湊就吾好生

冇人性!

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

可憐的 bb

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

2024勳章

Nancy20090615 發表於 19-6-11 14:30
可憐的 bb

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

痴線

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

BB好陰公!對父母無腦架!

禁止訪問

翡翠宮

回覆樓主:

呢d人可唔可以判死刑?!

珍珠宮

2023年兔年勳章

男爵府

2024勳章

fatchu@home 發表於 19-6-11 14:58
呢d人可唔可以判死刑?!

侯爵府

iamlazy 發表於 19-6-11 13:44
自己知就唔生,有好多人話生命,天賜果班唔會叫人唔好要,而家d 人係唔係都生左先算,幾多出事,到出事就 ...

認同,最憎人講咩天賜啲廢話,自知唔適合就咪鬼生,個細路真係多得佢唔少!

珍珠宮

牛年勳章

吾想湊就吾好生

首頁

尾頁

跳至