時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

無糖車厘子 發表於 19-6-11 16:38
就如反清復明一樣
口號來
得益者邊個心照

反清復明,「清」字「明」字字義和口號一樣。
反「送中」,無一條例叫「送中」,但只要信,無藥可救。

文革式叫囂反送中的人,要類比自己反淸復明?定要反中復英!

珍珠宮

非常同意
每個人都係獨立,我做唔代表我一定啱,你唔做唔代表一定錯

水晶宮

每個人都有佢想法意見,唔跟佢果套就發爛,其實仲恐怖過中共.

PS: 就呢個話題,岩先同一個21 yrs年青人係家族谷嘈完。

珍珠宮

tester5 發表於 19-6-11 16:34
唔洗
我支持撤回條例,但我唔會咁惡,唔比人講,或抵毁人。呢d只係基本禮貌。
每人都有自己立場及考 ...
我認同你, 我都唔支持呢條條例, 但係D人真係俾人講架喎. 一同佢意見唔同, 就"港豬"前, "港豬"後. 我有權發表我既意見, 如果社會只容納到一種聲音, 就唔叫民主啦! 跟住D人就話, 你地夠叫人做"黃屍"啦. 其實人地講唔代表我囉, 我都無用過呢D字. 佢地知咩思維

男爵府

我覺得依家d人好恐怖,自己幾個人的意思就話係民意,政府唔聽嘅就不擇手段去反去搞破壞,仲講到好似逼不得已,自己好犧牲咁。就算真係有一百萬人出來遊行又算什麼,香港人口接近八百萬,八份之一都無。

珍珠宮

kamjjj 發表於 19-6-11 16:35
對於只是會文革口號化「反送中」的支持者,還討論什麼言論自由、獨立思考。

班人罷工米罷飽佢,

呢D行為真係卑鄙無恥!

珍珠宮

畀面勳章

kamjjj 發表於 19-6-11 16:35
對於只是會文革口號化「反送中」的支持者,還討論什麼言論自由、獨立思考。

班人罷工米罷飽佢,

堂堂國際大都會喎
攪成咁
我支持返工
唔好擾亂秩序
龍鳳媽

禁止訪問

男爵府

agnesbee 發表於 19-6-11 16:42
支持你呀 不過好快又衝啲人入嚟向你說教傳道

多謝你
今日好多朋友叫我一齊罷工
吾罷就系港豬,奴性
其實我吾明,罷左工,慢駛,拎左錢換美元,對件事有咩得益
佢地做法如同小朋友爭取吾到,訓系地下吾肯走既小朋友做法
成件事根本無幫助,意見系遊行個日表達左。
其後武力打警察,破壞道路環境系咩意思
整爛公物既示威者有咩好處?
再到現在6.12罷工,香港好絕望

琥珀宮

畀面勳章

芒果米池 發表於 19-6-11 16:40
今次我都覺得一切黎得太急,有邊次立法唔係攪好耐都晤成事丫,派錢都要等一年啦,大把程序。今次似係趁機 ...

其實立法本身係文明既做法,唔明點解一定要話有政治目的,有時間睇下台灣呢個節目,人地台灣人旁觀者清

https://youtu.be/6qw7T6q4Q3o

仲有下集

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

女皇駕到 發表於 19-6-11 16:40
同意樓主,我今朝仲見有人呼籲每去銀行將存款唱1萬蚊美金提走,話港幣遲早貶值,脫離聯繫匯率。如果真係大 ...
我見有人提議, 每人去銀行拎10000, 100萬人就要100億現金,
亞婆見到咁多人排, 就會驚, 之後就會有一班亞婆去提款,
造成恐慌, 癱瘓銀行,
呢啲人勁衰格

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wantaima 發表於 19-6-11 16:42

呢個何亞菇

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

lokjoan 發表於 19-6-11 16:50
我覺得依家d人好恐怖,自己幾個人的意思就話係民意,政府唔聽嘅就不擇手段去反去搞破壞,仲講到好似逼不得 ...

你呢D真係好多香港市民既心聲,就算100萬又代表咩,好似一定要政府依佢地意思而行,經常用影響市民日常生活同經濟迫政府!!!!

不繼用言語同行為暴力令更多人支持佢地,真係好恐怖!!

侯爵府

無糖車厘子 發表於 19-6-11 16:54
多謝你
今日好多朋友叫我一齊罷工
吾罷就系港豬,奴性

老實講我見唔到條例對我有咩威脅, 目前都係啲人自己幻想大陸將來對香港會點點點. 但係啲人佔領、暴力、傷人、拉布、搞破壞、罷課就已經有眼見, 呢d先係對我好有威脅. 我唔會屈服我下一代生活喺呢種“民主”恐嚇之中. 個人意見, 言論自由, 唔使再恐嚇我 我支持條例通過

hungng    發表於 19-6-13 13:03

男爵府

kamjjj 發表於 19-6-11 16:48
反清復明,「清」字「明」字字義和口號一樣。
反「送中」,無一條例叫「送中」,但只要信,無藥可救。:unk ...

心水清

侯爵府

MsBusy 發表於 19-6-11 16:57
我見有人提議, 每人去銀行拎10000, 100萬人就要100億現金,
亞婆見到咁多人排, 就會驚, 之後就會有一班亞婆 ...

根本有破壞冇建設, 不支持這種行為, 支持條例通過

伯爵府

BK Milk勳章

同意,一言堂令人覺得可怕,唔認同佢地就會比人批鬥,
而家連唔表態都會比人話你錯,
追求民主但係唔比人有自己意見,呢啲咪係假民主

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

佢哋好 惡㗎, 大家只要有啲少少地方唔同意, 就話你廢老, 港豬

我去民陣個facebook見到啲靚仔係咁鬧佢哋, 話有成百萬出嚟行 都唔升級行動 , 都痴痴地㗎你估嗰堆人你話升級佢就會加入掟嘢 犯法咩

佢哋要罷工我衷心支持佢哋自己 罷
總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

洋洋 發表於 19-6-11 16:53
乖乖地,任由修例,一樣係幫唔到香港,亦會影響香港經濟

其實唔需要再用嚇去增加支持度,好多人心水清,一早睇穿咗!

水晶宮

畀面勳章

無糖車厘子 發表於 19-6-11 16:28
其實我對d支持反送中既人無意見,要罷工你自己罷,吾需要迫人一齊罷
你有你觀點我有我意見,先 ...

講無2句就問人瞓醒未,又5毛丶港豬丶順民仲要集體語言暴力,真係討厭到癲。

首頁
12345...11

尾頁

跳至