跳至

首頁
12345...19

尾頁

洋房

回覆 HelenWong_B 的帖子

我預產期都係1月29呀,第一胎咩都唔識,照閃閃係咪姐係心跳?因我去排左政府要7月18先產檢,之前照過一次,淨係睇到一粒豆咁既胎水,宜家差唔多8week, 係咪需要照一照?等到7月18好似太耐

洋房

Watayau 發表於 19-6-17 23:53

我預產期都係1月29呀,第一胎咩都唔識,照閃閃係咪姐係心跳?因我去排左政府要7 ...

我7w5係威爾斯醫院旁中大私家診所照左一次,排卵期遲咗,所以修正左個日子由12月變左遲一星期嘅1月3日,已有b和心跳(emoji)
因之前有空胎經驗,9w6搵多個私家醫生檢查多一次,確認有b有心跳,而且size符合返更新嘅預產期日子❤️
家下11w4,等12w4去健康院,12w5照唐氏(emoji)

閃閃即係心跳(emoji)

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

回覆 hcwc130 的帖子

咁我book 照心跳先❤️❤️

大宅

我edd係1月20呀,不過6week果陣見紅入左醫院,暫時照到胎long咋約左下星期返去再照,希望到時候可以見到閃閃啦
如果有谷,可以加我嘛?

複式洋房

回覆樓主:

你地去左健康院未?係咪無得照超聲波?同埋你地會唔會去驗nifty/T21? 會既話打算幾w驗呀?

複式洋房

tt25 發表於 19-6-17 18:18
回覆 RozitaC 的帖子

豬定老鼠係計立春,即西曆2月4日,唔係用農歷年初一計

我仲以為用年初一計
不過最緊要都系想佢健健康康,宜家全日都處於想反胃狀態

複式洋房

小朋友家族 發表於 19-6-17 22:51
豬仔都好啊,不過係「豬尾」,我擔心撞正新年無陪月or要加好多錢錢咋/_\
...

咁陪月就真系要提前搵~我地好大機會都系新年前後

複式洋房

回覆 Piglady2019 的帖子

我同你情況差不多,醫生話係8週,但size係6週,有照到閃閃,期間有腹痛同隔幾日流啡😣😣醫生話係正常,預產期係27/1,有機會改為3/2。

別墅

Happy_chuu 發表於 19-6-18 12:23
回覆 Piglady2019 的帖子

我同你情況差不多,醫生話係8週,但size係6週,有照到閃閃,期間有腹痛同隔幾日 ...

你照到閃閃都好啲,應該可以安心啲

我暫時冇流啡,但嗰日個醫生搵唔到閃閃,個胎仲要比預期細咗咁多,搞到我呢幾日都好擔心,噚晚凌晨醒咗後喊咗好耐

別墅

Watayau 發表於 19-6-17 23:53

我預產期都係1月29呀,第一胎咩都唔識,照閃閃係咪姐係心跳?因我去排左政府要7 ...

閃閃姐係心跳,政府產檢除左唐氏之外,唔會幫你照超聲波加,正係會模肚加聽心跳

別墅

cai2006 發表於 19-6-18 09:59
你地去左健康院未?係咪無得照超聲波?同埋你地會唔會去驗nifty/T21? 會既話打算幾w驗呀?
...

政府除左照唐氏之外就無得照加啦,除非好彩佢俾埋你照結構

洋房

Ykching0902 發表於 19-6-18 14:13
閃閃姐係心跳,政府產檢除左唐氏之外,唔會幫你照超聲波加,正係會模肚加聽心跳
...

明白,唔該曬(emoji)(emoji)

複式洋房

Y_A_N 發表於 19-6-15 04:43
今日收到nifty-pro,知道是仔仔了

恭喜 係邊度做 幾week做?

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

Y_A_N 發表於 19-6-15 04:43
今日收到nifty-pro,知道是仔仔了

恭喜哂 你幾w去做嫁?等幾多日先有報告?

民房

我預產期都係1月24(不過係自己上網睇)
之前照過一次見到閃閃 ,而家等政府第一次產檢要去到8/8(emoji),我都係第一次,咩都唔識,今日打左去book nifty 7/19

民房

RozitaC 發表於 19-6-18 11:12
咁陪月就真系要提前搵~我地好大機會都系新年前後

唔止陪月難 我剛剛打左一個私家醫生 佢話2020 開刀已經full 曬(emoji)(emoji)‍♀️

民房

回覆 Watayau 的帖子

閃閃即係胎心跳,我照果陣係7weeks 已經好大力架啦,我都book 左7月17日係醫院產險。
如果想早啲睇照多次都好嘅,8weeks 應該見到手仔腳仔

洋房

回覆 imc0 的帖子

請問你book 邊間nifty 同咩價錢?

首頁
12345...19

尾頁

跳至