懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好辛苦。未有bb以前都有濕疹。但好幾年無發。而家有左7個月先爆晒出黎。面又腫。手指又腫又爛。仲要返工對客。真係好困擾。

複式洋房

回覆 kobyleung 的帖子

我同你情況一樣 我仲要生係個肚度 痕到想死, 但真係點都要查小小類固醇先好 唔係日日沖完涼個肚都出水

大宅

回覆 mangopiggirl 的帖子

我唔敢查。。因爲e生都叫我忍下。只係話查補濕cream但一落雨。面腫到一舊舊。。手指起晒水泡仔。。有時真係忍唔到。。r再損晒先停手。。

複式洋房

回覆 kobyleung 的帖子

完全明呀 不過醫生開果隻藥佢話查得 我就信佢 因為一直唔好其實仲衰 訓都訓唔到

大宅

你講得岩。真係痕到訓唔到。。最慘好大機會遺傳到比囡囡。。e生叫我配左隻無 類固醇既藥膏。。希望有用。。係面真係好影響情緒。。

複式洋房

kobyleung 發表於 19-6-11 22:57

我唔敢查。。因爲e生都叫我忍下。只係話查補濕cream但一落雨。面腫到一舊舊。。 ...

我同你一樣,出喺面同手,係出唔到街嗰隻,我後期係不斷睇中醫順便清毒,好神奇,到生左幾日已經無事,但最尾嗰兩個月真係好折磨

別墅

我係一直有濕疹 不過受控
直到最近一日飲2包奶就惡化左
依家減少一日一包奶就無咁嚴重囉
你屋企有冇椰子油之類? 試下搽完再搽cream睇下會唔會好D..
加油!!

男爵府

搽下椰子油和蘆薈試下

大宅

回覆 HahaJ 的帖子

係呀我都係呀。。面同手。。腫到一舊舊。。 好多人都話生完之後會冇事。我都希望係咁啦。。 睇咁耐中醫我又驚唔係咁好。始終都係藥

大宅

回覆 he925 的帖子

我以前都係一直有不過改變咗生活習慣之後就好好多。 我本身用緊a字頭嗰隻燕麥cream。。 都算幾好。。 不過一落雨落得犀利就腫得好勁。。 而家又買下p字頭嗰隻舒緩降紅ai cream... 冇咁紅我諗都會 舒服啲。。

大宅

回覆 comeonbb001 的帖子

我都試過用新鮮蘆薈敷面呀。。係真係舒緩到。。個刻好舒服。。不過唔係可以解決到。。 而家試下用苦瓜加金銀花煲水洗下面。。

複式洋房

kobyleung 發表於 19-6-12 16:32

係呀我都係呀。。面同手。。腫到一舊舊。。 好多人都話生完之後會冇事。我都希望係咁啦 ...

我都驚,但感覺中醫應該好過西藥,之前最驚係BB出世皮膚都唔好,但佢出世又touch wood 皮膚幾好

大宅

我最後都係頂唔順睇咗西醫攞咗藥膏搽。。 醫生強調對bb無影響。。 我搽咗一晚之後真係舒服好多。。 雖然都仲係紅但係已經冇腫到一舊舊。。

大宅

我都希望阿女出世啲皮膚唔好咁差啦,。

大宅

kobyleung 發表於 19-6-12 16:34
回覆 he925 的帖子

我以前都係一直有不過改變咗生活習慣之後就好好多。 我本身用緊a字頭嗰隻燕麥cream。。 ...

我呢隻好得,所以唔使問醫生攞藥膏

複式洋房

kobyleung 發表於 19-6-14 17:53

我最後都係頂唔順睇咗西醫攞咗藥膏搽。。 醫生強調對bb無影響。。 我搽咗一晚之後真係 ...

我好明白,一開始我都係睇西醫,醫生話西藥有4級,佢都開左有消炎成分既潤膚膏俾我,但都係止到痕,但都係好紅,同埋出唔到街返唔到工

大宅

回覆 jwingbb 的帖子

你係用邊隻藥膏呀。。

大宅

我都係呀而家兩塊面紅卜卜。。。 好熱。。 我係咁搽蘆薈。。用冰full面。。

大宅

我係頸呀,勁醜怪,唔敢紮起頭髮

大宅

kobyleung 發表於 19-6-15 22:46
回覆 jwingbb 的帖子

你係用邊隻藥膏呀。。

個肚啲孕婦濕疹我靠physiogel ai cream,面部就靠香港某天然牌子,我塊面紅腫過兩星期,痕到上唔到粉,之後keep住用嗰隻牌子既toner, serum, cream都冇再有事

首頁

尾頁

跳至