自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Taitaimui 發表於 19-6-12 15:57
一直網上live....
見到了

子爵府

bhamcy 發表於 19-6-12 15:59
黄宏發話內務委員會可以直接任命主席,如果當時有咁樣做,就天下太平了。

不過我相信你到時就唔會quote呢 ...
你可以update , 如果要以主觀角度去繼續討論,已經無意思。

子爵府

artroboy 發表於 19-6-12 16:01
你可以update , 如果要以主觀角度去繼續討論,已經無意思。

真的是主觀嗎?難道你唔認同泛民係一心要推涂謹申做主席咩?

珍珠宮

iamlazy 發表於 19-6-12 12:51
咁點解會出手先,係市民搞事先會,和平行咪唔會出事囉!

唔該你睇下先,記者係搞事人事咩?

本人陳嘉俊,為澳門記者,剛於香港進行反送中示威的採訪,身上掛有記者證,及手握相機。在示威者與香港警方衝突時,本人在採訪期間接觸了少量胡椒噴霧,當下即時走到警方與示威者中間的緩衝區處理受傷部位,所以除下了頭盔口罩眼鏡,期間有多名香港記者及救護人員幫忙清理受傷地方。

但突然,身旁的記者高叫快走,警方易似有行動,本人隨即拿行相機及書包準備離開,然而旁邊的香港警方仍在我毫無任何保護物,無頭盔無眼罩無口罩的情況下,用胡椒噴霧對着本人頭部噴發

珍珠宮

iamlazy 發表於 19-6-12 12:51
咁點解會出手先,係市民搞事先會,和平行咪唔會出事囉!

唔該你睇下先 (二)

因此本人背部及手部受傷。本人在中胡椒噴霧時,隨即跳入示威區,示威市民即時幫我急救,所幸眼睛沒有受傷。

本人對香港警方執法表示極度不滿! 因本人手上帶有記者證,以及手握相機,但香港警方仍對本人使用胡椒噴霧,而且當時本人正接受急救處理,並無任何動作對警方或示威者有影響,本人甚至完全沒有行動能力,但同樣都被警方噴散!

首頁

尾頁

跳至