時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

auhiyo 發表於 19-6-12 21:30
其實我覺得林鄭做最錯既野,就係用人不當。

律政司最無能,亦係最龜縮的一個

珍珠宮

講一萬次都無用,啲反對嘅人唔同你講條件講時間表,喺要唔準提,唔準講,將所有妥協嘅可能性抺掉

公爵府

danielbb2 發表於 19-6-12 21:40

平均來說,政府的公衆諮詢都有兩個月,甚至長達三個月。 ...

一條攪到星期日過百萬人大遊行;
今日警方放咁多摧淚彈、
又咁多人受傷,
甚至到依家都未完嘅示威嘅修法

竟然得二十日諮詢期
請問有冇link証實您講嗰個資詢期?

男爵府

完全唔明點解咁急搞呢啲好少用到既條例。咁夠薑點解點立新移民法,攞番審批權,取消150。

子爵府

今日睇左編文章講解修例,令我又增加左 dd 知識。所以,睇野凡事兩邊都要睇,了解正反方睇法,唔能夠只聽自己想聽嘅事,只睇自己想睇嘅野

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

sonet    發表於 19-6-13 16:13
AMANDAVID    發表於 19-6-13 00:51
AMANDAVID    發表於 19-6-13 00:51
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

setrea 發表於 19-6-12 21:27
全面解釋都好,起碼少d咩都唔知就走去掘磚的學生
我身邊好多90後 都係用個d懶人包同漫畫去睇條例,講真有 ...

對咩都懶睇既人, 咁多文字邊入到腦
放下自在

伯爵府

dennis_lkw 發表於 19-6-12 21:05
解釋完班政棍都係反架啦

今次第一個反,係建制商界

水晶宮

auhiyo 發表於 19-6-12 20:58
全面解釋清楚有關條例,等所有人都清楚移交條件,唔好再睇個d垃圾懶人包,漫畫。
...

就連今日林鄭個專訪,D人唔睇就又話佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

文文送 發表於 19-6-12 23:31
今日睇左編文章講解修例,令我又增加左 dd 知識。所以,睇野凡事兩邊都要睇,了解正反方睇法,唔能夠只聽自 ...

放下自在

伯爵府

全面解釋清楚有關條例,等所有人都清楚移交條件,唔好再睇個d垃圾懶人包,漫畫。
...

唔好咁天真啦,佢地唔會聽㗎,而且毒果只會歪曲事實,人地講N次佢地都係唔會明

子爵府

eggcarol 發表於 19-6-12 23:38
就連今日林鄭個專訪,D人唔睇就又話佢

She is crying crocodile tears only.

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

88muimui 發表於 19-6-12 21:46
坐低? 你覺得班政棍會咩, 日日開會攪大龍鳳, 次次都見政府有人去解啦, 佢地有好好聽咩, 開親會就只識 ...

咪就係,會都唔俾你開,仲點解釋得到啊?

88muimui    發表於 19-6-12 23:57

珍珠宮

...
反送中會聽咩?點改點解釋都唔會讓步,佢地堅持嘅係收回

珍珠宮

回覆樓主:

相信有人為反而反;有人係不滿諮詢期太短,政府有陰謀;有人係不清楚事件去襯熱鬧。

https://youtu.be/jpFgszVFUaU

https://youtu.be/okW8gtV4tl0

珍珠宮

做個靚太 發表於 19-6-12 22:16
我都係咁覺得,政府事實唔夠積極,好多人真係乜都唔知,佢地都係求了解,但又得唔到回應,先俾有心人有機 ...

因為一開始諗住立法會夠晒票,連解釋都費事,想嗱嗱聲七月前通過咗就完成任務,所以求其整廿日咨詢期就當咨詢咗

珍珠宮

MeowMuiMui123 發表於 19-6-12 23:27
完全唔明點解咁急搞呢啲好少用到既條例。咁夠薑點解點立新移民法,攞番審批權,取消150。
...

話土地短缺刻不容緩咪一樣唔敢搞啲棕地同丁屋地,搞呢啲就咁大決心

伯爵府

畀面勳章

ccying2018 發表於 19-6-12 22:18
罪犯,係由中央定性出來~
大頭奶粉受害者家長被定性為尋釁滋事,比人拉去坐監,幫佢地班律師都比人拉晒… ...

男爵府

回覆樓主:

真係要解釋清楚囉,今日林鄭仲講緊修例是還潘生潘太公道,但明明台灣講明唔引渡,請問即係點?

仲有台灣不自稱中華人民共和國,而自稱中華民國,請問特區政府會否有可能跟自稱中華民國的地方達成協議?

珍珠宮

ccying2018 發表於 19-6-12 21:51
係囉!連律師公會,教協都反對,佢地個個都高學歷有歷練,唔通又係比人煽動咩!
...

律師公會,教協公認係鬼,有乜唔反㗎

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

setrea 發表於 19-6-12 21:27
全面解釋都好,起碼少d咩都唔知就走去掘磚的學生
我身邊好多90後 都係用個d懶人包同漫畫去睇條例,講真有 ...

政府做推廣嗰班係弱啲
如先出漫畫/懶人包/短片,先打底會好d

首頁
12345...9

尾頁

跳至