自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

畀面勳章

朋友約一個月前係交友app識左個男人,話自己係地質學家係海上鑽油台工作,又話黎緊會黎香港定居。我朋友中晒個男人毒,話個男人有野寄比佢但係上海被海關扣查要比錢。基本上哩啲一聽就知咩事,但朋友信到十足,個男人仲比埋個passport佢睇以示清白,但我一睇就好似錯漏百出咁。大家識睇嘅可以幫忙睇睇嗎?想點醒朋友唔想佢比人呃⋯
最好笑係男人最初同朋友講佢嘅出生年月日同出生地都同護照唔同,個男人解釋話佢4歲移民美國,17歲開始做野,所以要改出生年月日同出生地,但朋友竟然信!我話咩工要改個人資料同埋咁易改到咩,朋友又聽唔入耳,真係撞晒邪!
各位姊妹一齊找錯處

男爵府

shino_mok1983 發表於 19-6-12 21:14
朋友約一個月前係交友app識左個男人,話自己係地質學家係海上鑽油台工作,又話黎緊會黎香港定居。我朋友中 ...

你米俾舊時仙姐個post你朋友睇囉
你朋友幾歲呀?無睇新聞?

[size=x-small]囡囡 出世~重

子爵府

今時今日仲有人信你朋友住深山?完全唔接觸媒體?佢要沉迷你點解釋同搵錯處都唔會聽!唔怪得騙徒唔會收手啦!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

佢唔信要比人呃都冇計,佢唔係問你借就,你提咗佢都唔可以做咩

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

如果勸左都係要踩落去都冇計架啦
佢自己揀既

wcpcelia    發表於 19-6-14 11:32

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

shino_mok1983 發表於 19-6-12 21:14
朋友約一個月前係交友app識左個男人,話自己係地質學家係海上鑽油台工作,又話黎緊會黎香港定居。我朋友中 ...

如果佢移民去美國,佢passport 出生地就唔應該係美國!

FJmom    發表於 19-6-13 00:09

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

既然你知錯漏百出點解你唔講呢, 要我地猜。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

passport 5 年期?號碼 00000xxxxxxx

信佢先奇

象牙宮

2024年龍年勳章

lilywl 發表於 19-6-12 21:18
你米俾舊時仙姐個post你朋友睇囉
你朋友幾歲呀?無睇新聞?

仙姐鋪,全部冚檔。

子爵府

由佢...吾試過吾安樂。

passport/銀紙 最多假.....仲要係纲上

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 shino_mok1983 的帖子

護照張相背景應該白色,藍色已經錯,仲要遮左照片上部USA logo 一半

日月水火    發表於 19-6-13 08:00

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

咁呢個教訓幾多錢?

伯爵府

你勸左佢,盡左朋友嘅義務啦!佢要死唔俾去死咩!

男爵府

畀面勳章

andyman 發表於 19-6-12 21:26
既然你知錯漏百出點解你唔講呢, 要我地猜。

我見識少,未見過美國護理係點樣,所以上黎跪求大家高見啫
若要人不知,唔好太低B~~~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

好簡單,如果在鑽油台工作,叫佢 在鑽油台上開個視頻就得囉, 鑽油台 全部有wi-fi上到網的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

畀面勳章

Rilakkuma12 發表於 19-6-12 21:27
passport 5 年期?號碼 00000xxxxxxx

信佢先奇

我就係覺得奇,同埋護照相通常都係白底,佢綠底

男爵府

畀面勳章

大力大力 發表於 19-6-12 21:33
好簡單,如果在鑽油台工作,叫佢 在鑽油台上開個視頻就得囉, 鑽油台 全部有wi-fi上到網的~
...

我都有咁問我朋友,個男人話wifi訊號差,打唔到視像通話喎

男爵府

回覆樓主:

一睇張passport 相就知假啦!相片背景要白色㗎!

wcpcelia    發表於 19-6-14 11:32

男爵府

畀面勳章

despingu 發表於 19-6-12 21:31
咁呢個教訓幾多錢?

一千蚊美金
朋友聲稱話佢未入數,希望救到佢啦

男爵府

soso1227 發表於 19-6-12 21:30
回覆 shino_mok1983 的帖子

護照張相背景應該白色,藍色已經錯,仲要遮左照片上部USA logo 一半

我都睇到

首頁
12345...9

尾頁

跳至