時政擂台

跳至

首頁
23456...18

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Bebetterme 發表於 19-6-12 22:18
十幾個圍一個真係痴線...
完全唔係出於自衛,係想洩憤

有晒影片,十幾個打一個,仲話保護香港,簡直影衰香港人、影衰男人

大宅

2019新春慶豚圓

南丁媽咪 發表於 19-6-12 22:24
賽德爾還說:在這個世界上,法律之外還有良知——當法律和良知發生衝突之時,良知才應該是最高的行為準則, ...

珍珠宮

回覆樓主:

如果警察尼刻都唔謹守崗位,我真係會喊。。。

kamjjj    發表於 19-6-12 22:51

珍珠宮

呀仔幼稚園有教詩歌,佢成日唸

好警察,真勇敢

保護大家捉壞人

警察警察謝謝你

真係百般滋味在心頭

男爵府

maggie196 發表於 19-6-12 22:29
用大陸武警標準,好似64咁鎮壓學生,又唔係未試過,反正中共都冇良知

你係咪都好想香港學六四,警察鎮壓學生呀?
然後有人傷,有人死,咁就可以大鬧政府,
反正死嗰個又唔係自己,又可坐享其成,
鬧中共冇良知,自己又有咩?

]

大宅

2019新春慶豚圓

ngokwan 發表於 19-6-12 22:15
我反而對他們更多尊重,多謝他們守護香港

認同

男爵府

好媽媽勳章

hellohelloruby 發表於 19-6-12 22:13
但自從雨傘運動同今日,改觀了,十幾人圍一個,好心痛

搶打頭

原來你鍾意香港亂無人再依法係你所願

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Fishqqma 發表於 19-6-12 22:42
可能覺得隻抽先 公平.
但係當十幾個人圍住一個警察打, D人又見唔到, 又或者話 "佢有出糧噤"。
...
以為警察係公僕,佢哋係主人嘛!

打警察 Game, 佢哋係評判。

男爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

hellohelloruby 發表於 19-6-12 22:13
但自從雨傘運動同今日,改觀了,十幾人圍一個,好心痛

搶打頭

偽革命軍人要搞事,又要警察企定,

你估玩緊 war game ?暴動啊!

唔想有閃失嘅就唔好去啦

男爵府

立法會今恢復二讀辯論修訂《逃犯條例》,觸發大批示威者包圍立法會,更與警方爆發流血衝突。香港公共醫療醫生協會及前線醫生聯盟發表聯合聲明,嚴厲譴責警方今日處理立法會及金鐘示威市民的方法,感極度不滿及痛心。

聲明直指,政府並沒有停下來用心聆聽市民的聲音,促使今天一群市民到立法會表達意見;而警方處理今天示威的方法,於集會氣氛變得緊張初期便向示威者使用武力和不合比例、過量的催淚氣體,甚至使用布袋彈和橡膠子彈的不對等武器,更瞄準射向示威者頭部及新聞工作者,批評警方濫用暴力。

兩醫生工會呼籲,警方及集會人士保持克制,盡快停止所有暴力行為,並停止任何危害他人人身安全的行動;並促政府聆聽市民的要求,暫停立法會審議逃犯條例及重啟公眾諮詢。

民房

而家d警察門檻好低架咋!
個個讀唔成書就去考警察
一有起事上黎仲以為佢地係黑社會

大宅

Lollipoprainbow 發表於 19-6-12 22:45
盲撐警d人可能只係識睇cctvb.當警賊除暴安良

對付手無寸鐵嘅學生拳打腳踢,幾十個著晒武裝圍毆 ...

見慣不怪了,就當佢地係維園阿伯咁,唔理佢地就得.

可能班[速龍隊]帶哂頭盔冇樣認,警察又會幫返[自己人],
根本唔怕被秋後算帳,或者可以話[速龍隊]根本係成立出來打人.
其實好似大陸既城管...

男爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

city888888 發表於 19-6-12 22:46
有晒影片,十幾個打一個,仲話保護香港,簡直影衰香港人、影衰男人

睇住嗰個人係有動作好似想燒啲嘢,其他警察先衝上去打佢。

好似你咁呢喺度做鍵盤勇士,又唔見你俾人打?

驚咪唔好去暴動,淨係做鍵盤勇士囉

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香蕉煎餅 發表於 19-6-12 22:19
琴日先有個警察流哂血,仲比成皮鐵枝飛落個頭,咁都叫見唔到

咁激……一早有預備喎

真係架……唔好再叫人衝啦
已混入真心搞事既人係入面,有小朋友係金鐘叫佢地快d 走啦!果d 都係想搵單 純既年青人作擋戰牌,同警察對持

男爵府

HappyYW 發表於 19-6-12 22:20
警察唔係有指引?點解要一野就對準個頭黎開槍?

點解帶手套,口罩, 衝擊, 搬磚, 搬鐵, 阻路,清埸唔肯走,你問傷者點解,佢地會走會動人,行得出去阻街,預左有風險,佔中有板有眼睇,自己要負責任,唔係出事問人點解,要人保護係安全地方!

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kamjjj 發表於 19-6-12 22:53
睇住嗰個人係有動作好似想燒啲嘢,其他警察先衝上去打佢。

好似你咁呢喺度做鍵盤勇士,又唔見你俾人打? ...

睇唔到喎, 有圖有真相

象牙宮

ngokwan 發表於 19-6-12 22:15
我反而對他們更多尊重,多謝他們守護香港

幸福可以好簡單

男爵府

cat_hellobb 發表於 19-6-12 22:55
點解帶手套,口罩, 衝擊, 搬磚, 搬鐵, 阻路,清埸唔肯走,你問傷者點解,佢地會走會動人,行得出去阻 ...

我講緊點解要射頭!就當警察覺得要開槍,點解一野就射頭?唔係有指引要射四肢去制止對方行動先咩?咁係咪第時係街警察覺得有危險就即時射頭呀?

子爵府

MsBusy 發表於 19-6-12 22:26
支持警方小朋友快D自己回家啦, 唔好要家人擔心

我都好支持警察出嚟維持秩序,眼見身邊好多朋友都話支持班年輕人,真係冇嘢好講,唔通佢哋認為嗰班年青人出嚟搗亂香港係一件好事,嗰班年青人襲擊警察就可以嗎,如果警察唔反抗分分鐘比班年青人打死班警察都似。

MsBusy    發表於 19-6-12 23:06

首頁
23456...18

尾頁

跳至