時政擂台

跳至

首頁
45678...15

尾頁

子爵府

hotpot_lover 發表於 19-6-13 08:38
警察有無過份左,我會話有,老實講,我好覺得佔中時警察硬食一煲,條氣唔順,有機會一定「合理地」使用暴力 ...

我都覺得今次好强硬,好快出手。警隊上次都受過教訓,對你仁慈係對自己殘忍,快手斬亂麻,唔係又坐89日,只會越來越難搞。

伯爵府

imlcc 發表於 19-6-13 07:51
上返大陸住囉一一>你點知我有咁嘅打算?我真係唔驚喎,上海都唔錯,仲有親戚。香港越來越政治化,好煩。
...

都好既 做個無知的中國人 新聞消息封所
無FB 無Google 一世人活起一個封閉消息既國家
中國有能力既人往外逃 香港唔知死既人心急誰城 都算係非常好笑既事

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無收過錢, 物資?
喂, 乜乜大學學生會話捐103萬喎
邊個落左格先
天朗氣清

伯爵府

keykeyman 發表於 19-6-13 08:41
同樣地,樓主亦唔係以為丟磚頭 鐵通就可以改變政府呀嘛?

表達訢求都要有方法同量度,唔係一尾衝衝衝,衰 ...

介唔介意 既然100萬人遊行唔得 仲有咩可以做?

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

你講既未來只係幾年內既事情,咁之後呢?2047年個班人會移民?到時咁點算?係唔係比中國有理由出解放軍先?

侯爵府

大叮噹 發表於 19-6-13 08:34
係,所以你應該覺得我隔岸觀火。但我真系心疼香港嘅未來先出聲。

我都覺得條例有太多疑問,其實應該收回。但游行之後,有人霸地唔走,政府又要清場。我諗,如果唔係搞咁多嘢出嚟,法案可能已經回收咗啦。好似之前廿三条立法咁,游行完就回收喇。而家D後生嘅又唔信人,又冇耐性,心口得個勇字,咪累咗香港囉。逃犯条例一定立硬啦。

伯爵府

ddkaka 發表於 19-6-13 08:28
係,唔搞反而有機會2047唔會特別去改變,宜家搞到冇日安寧,中共想唔變都唔得
...

無可能架 唔好天真啦 都未到2047 香港人已經溝淡晒 周圍大媽群魔亂舞
大陸指在溝淡晒你地 2047係唔需要特別變 因為香港人不再香港人 咩政策都係中國政策 唔會有人反抗

伯爵府

jyjy1684825 發表於 19-6-13 08:52
我都覺得條例有太多疑問,其實應該收回。但游行之後,有人霸地唔走,政府又要清場。我諗,如果唔係搞咁多 ...

林鄭講到明唔收回 班人先沖
她話 雖然係好多人出黎 但會繼續 你有無看清楚新聞架

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我强烈建議呢班年青人,努力增埴自己,令到自己有資格去找一個理想國移民。

因為你們做嘅事係想改變一個國家。

睇返美國,咁多槍擊案,美國總統唔單止冇收緊槍械,仲叫人買把槍自保。

唔好再浪費時間喺條街,令自己成為更有能力的人吧。

男爵府

HoPeter 發表於 19-6-13 04:25
https://www.facebook.com/450867315005279/posts/2299277576830901/

我地已經冇氣再叫你地游行

甘和平既大多數示威人士為何琴日不合力出手阻上小數既暴徒向警方挑戰行為呢?如掉磚頭,掉鐵支等行為...難道過百萬平和人士都阻不到果幾百個搞事暴徒來破壞你地既和平示威嗎?你地口口聲聲講暴徒只是小部分,你地有為我地哩個家-香港既和平治安出過一分力量嗎?

水晶宮

hotpot_lover 發表於 19-6-13 08:37
聽晒,越聽只越覺得,少年,你太年輕了!
大家又聽下我講

佢聽唔聽你講?
最怕受衝擊後仲激進左
睇過歷史就知、對家係咩都敢、反正都係香港人打香港人

男爵府

2047都係要跟大陸啦。而家搞到咁,愈來愈衰呀。我只求安安份份生活。而家我只睇到有班搞屎棍係度搞搞震。
佢地既暴行係應該體諒,出黎個班個個都係小朋友,不如話係bb啦,bb都打冇陰公呀。警察執法唔係人,應該企定定比班bb打,如果唔係就冇良知。
我覺得而家既香港人真的好恐怖。

昨晚開電視4歲女問我人地做咩?我直頭同佢講個班人曳,擲嘢打人,警察來捉佢地。你係要話我冇良知?我都係咁講架喇。昨天係地鐵上車見到有個2歲定3歲小男孩,上車見到個電視就話林鄭醜醜,林鄭下台,打死你。小朋友母親係旁邊勁興奮。這,就是未來的香港。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MsBusy 發表於 19-6-13 08:36
乜乜活動,乜乜革命,好多都係推學生,年輕人上前線爭取,睇下中東國家d戰爭,
再睇下噚日我地班尊貴泛民 ...

係!
推佢地出黎,等佢地以為自己真係掌管未來,香港靠晒佢地,快d 衝啦……
細路入世未深……比人利用都唔知
清場果陣……民陣發起人,毛婆,耕田佬去晒邊?

唔好再推細路出黎做擋箭牌……,保護細路係父母,大人既責任

細路企前面,大人後面叫佢去衝,知唔知丑?

男爵府

https://www.facebook.com/450867315005279/posts/2299277576830901/

佢買野啲錢點黎架?

16歲·串講大話都用下個腦....

男爵府

馬明嫂 發表於 19-6-13 08:52
無可能架 唔好天真啦 都未到2047 香港人已經溝淡晒 周圍大媽群魔亂舞
大陸指在溝淡晒你地 2047係唔需要特 ...

唔係呀

啲大媽反對收例...尋晚先有個認左自己大陸落黎...而家反對修例

水晶宮

eeaa 發表於 19-6-13 06:42
腦荀都未生齐,仲要靠父母養,講咩為未來

腦筍未生齊嗰個應該係你呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

luckybaby2011 發表於 19-6-13 08:55
佢聽唔聽你講?
最怕受衝擊後仲激進左
睇過歷史就知、對家係咩都敢、反正都係香港人打香港人:pit ...

有激進既父母 就有激進既仔女
琴日,我問我d 學生(有2個好乖,好斯文),其中1個 有2個18,20既哥哥
我問佢哥哥有冇嘈要去金鐘?學生:冇!冇講過,冇提過
我又問佢知唔知發生乜事?學生話:知!

公爵府

九暈畏 發表於 19-6-13 07:42

因為果啲c9 低學歷或新蝗民

膚淺!見人哋唔支持暴亂就淨係識話人c9低學歷,新移民,有好多人,就算反對修例或抱中立態度,都堅決反一班有心人出嚟搗亂。

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

自己俾錢買?呢D乜黎架?再諗下你地D錢從何而來?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

馬明嫂 發表於 19-6-13 08:54
林鄭講到明唔收回 班人先沖
她話 雖然係好多人出黎 但會繼續 你有無看清楚新聞架
...

無呀,無眼睇呀。依家係眼見未為真嘅時代。行完一日都無就問林鄭,佢電話都未接通北大人你地就問,唔答不收回想佢答乜?我覺得去冲係太早啦。

首頁
45678...15

尾頁

跳至