自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁多個人資料都post 上黎!

大宅

Chiq63663 發表於 19-6-13 08:14
仔反覆發燒、咳嗽、已看過私家醫生後,去到將軍噢醫院
話最少要等候9個鐘

我仔試過42度,在聯合,即睇,又要睇返醫院人手方面安排。普通反覆發燒未必即刻睇。

水晶宮

畀面勳章

原來而家急症收兩舊水
如果擔心小朋友,建議你去私院睇急症,快好多,又唔特別貴

大宅

你唔係急症咁緊係得耐啦!都唔係係咪香港人,宜家先知咩?

水晶宮

mushroomagic 發表於 19-6-13 11:00
你唔係急症咁緊係得耐啦!都唔係係咪香港人,宜家先知咩?

姓孫但普通話併音Sun

水晶宮

回覆樓主:

發燒唔係即幫佢退燒先 開缸熱啲啲暖水比佢浸, 等佢毛孔打開流汗散熱,浸完千祈唔好冷親包好著衫再幫佢敷冰墊,會即退燒, 再燒再浸,可捱到天光

你小朋友幾大, 第一次病

發燒咳嗽唔係急症, 等9個鐘私家都就開門,你真係咁急,半夜去法國睇,有24小時門診

琥珀宮

男爵府

話最少要等候9個鐘

樓主, 建議你誇區, 仔好辛苦的要等咁耐
你可以預先上網 check 下等候時間

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

唔係急症,你去返家庭醫生咪ok囉!

我b 6個月大時燒到42℃去急症室係即睇,當時醫院11x%入住率醫生都想要我b留院,醫護人員會睇情況處理,你要等9個鐘証明無即時生命危險,不如返屋企休息啦!

日月水火    發表於 19-6-13 16:30

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

快d遮返個名

伯爵府

2024勳章

方麗娟 發表於 19-6-13 08:24
Delete張收據啦,有你小朋友名,又有reg. no.,仲有你八達通號碼,全部同你個題目無關! 保護私隱!

半夜係 ...

同意,呢D野,唔好放上網

子爵府

親子王國15週年勳章

系咁,因為你只係發燒同咳嗽,冇肺炎之類更嚴重問題,屬於非緊急,要等耐啲。我以前生鏽鐵棍介到成個小腿要縫針,都只係次緊急。要去到嚴重交通意外、嚴重內出血、心臟停頓、昏迷先有得優先。

BTW,祝小朋友早日康復。孫太快 delete 收據個人資料,保護仔仔同你自己。

男爵府

方麗娟 發表於 19-6-13 08:24
Delete張收據啦,有你小朋友名,又有reg. no.,仲有你八達通號碼,全部同你個題目無關! 保護私隱!

半夜係 ...

樓主留意下張單有個人資料

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

當年我個仔發燒加嘔(手抱B)
都要排六個鐘
自此以後
都係去醫務所了
不過有次去醫務所
結果都要轉介專科
揸封信去預約
都要排二個鐘
個要搞咗成年幾
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

lovelybaby2015 發表於 19-6-13 10:57
原來而家急症收兩舊水
如果擔心小朋友,建議你去私院睇急症,快好多,又唔特別貴
...

已加到$180

男爵府

回覆樓主:

發燒洗唔洗去急症呀?
等9個鐘好合理,個個發燒都去急症仲得了,知唔知咩叫急症呀

日月水火    發表於 19-6-13 16:31

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

快快 delete 張圖 / 刪除個小朋友名啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

cara.mak 發表於 19-6-13 10:32
私人都一樣要等架
你估去到有就得睇,私家都一樣要兩三粒鐘
邊洗禁耐,上次睇完,一粒鐘內搞掂。

男爵府

話最少要等候9個鐘
如果真係太唔舒服,唔好等政府喇,入私家睇啦,大約千鬆d蚊姐。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我遲一上午11點登記,晚上9:00叫我!

首頁

尾頁

跳至