自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我試過申請3個星期 半年前請定

子爵府

我地有個表, 大家填晒落去, 吾同人一齊放就可以, 我自己多數填晒一年先

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 mickeymok410 的帖子

因為3/6/9/12月公司唔可以月尾請假, 其實.... 我今日先知~~

珍珠宮

Reema 發表於 19-6-13 12:01
4月4 日請6月26-28日既假... 都算早
如果... 而家唔批...你地會點?

no pay leave都要去

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

maymay220hk 發表於 19-6-13 12:06
提早一天通知可以

咁好

珍珠宮

回覆樓主:

現時薪工,-個月前通知可,最遲放假前一日通知

男爵府

我公司每年規定某一個月劃大假,分開幾多日放睇我自己,要同部門同事鬥快,因為同一段日子唔可以兩個同事放大假,好彩我唔駛就學校假期。

侯爵府

Reema 發表於 19-6-13 15:34

因為3/6/9/12月公司唔可以月尾請假, 其實.... 我今日先知~~

但你4月4日申請時佢唔同你講

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

係呀... 完全無YES/NO
我一星期追問一次都唔覆...到今日先講...

珍珠宮

回覆樓主:

3日以上1個月通知

公爵府

Reema 發表於 19-6-13 15:51

點解咁衰?係HR定你老闆?

男爵府

我公司無特別規定幾早前請假,但如果係請假去旅行,我會收到書面批准先訂野買機票。
你係咁問公司都無覆,有無問下同事係咪代表唔批,一問同事就知月尾唔比放吧?定係公司永遠唔覆實,但好興臨時唔比人放假?係就得閒搵下有無第二份好d嘅工。

wcpcelia    發表於 19-6-14 12:12

男爵府

我會早幾個月口頭講左先,同大家夾定假期,公司就正式一個月前申請

水晶宮

Reema 發表於 19-6-13 12:01
4月4 日請6月26-28日既假... 都算早
如果... 而家唔批...你地會點?

而家先知批唔批,太忟水,中間一定追下佢先

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

一早mark定tentative, 用前兩星期前要apply, mark定等冇人撞

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Reema 發表於 19-6-13 15:51

咁請病假

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Reema 發表於 19-6-13 10:33
如題

2-3個月左右

男爵府

CrabPincers 發表於 19-6-13 10:38
我半年前申請暑假三星期大假,甘早的原因是驚有人申請左,我就放不到,因為同一個部門不可以一日有兩個人 ...

一年前已經揀好,抽籤決定㨂假次序,所以好難揀到連續兩三星期

wcpcelia    發表於 19-6-14 12:17

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ricecooking 發表於 19-6-13 19:58
而家先知批唔批,太忟水,中間一定追下佢先

我C6舊公司..用SYSTEM請
入完, 佢阿頭唔理, 問佢又唔回.......我C6 照放....放完先見到approval左

首頁

尾頁

跳至