自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

199707100304 發表於 19-6-13 12:05
有冇試下上網搵吓有冇關於呢個教既新閒, 或網上言論係討論呢個教呃人, 搵到就印出黎俾媽媽睇。
如果搵唔到 ...

佢系比朋友帶去 我搵到新聞記者扮信眾然後拆穿佢 比我阿媽睇

佢居然話系個記者衰 特登陰教主

複式洋房

琛媽 發表於 19-6-13 13:40
次次超度都話未走就証明無料到啦, 仲信咁多年
佢話教主話祖先太多業障所以無咁快

男爵府

JennieM 發表於 19-6-13 16:53
佢系比朋友帶去 我搵到新聞記者扮信眾然後拆穿佢 比我阿媽睇

佢居然話系個記者衰 特登陰教主:gdnigh ...

OH NO.......睇黎佢中毒太深。
不如帶佢去信黃大仙/ 車公廟啦~ 起碼都正路啲。
人生最可怕的, 不是遇到敵人, 而是遇到雙面人。

複式洋房

秋天與楓葉 發表於 19-6-13 13:28
你媽83歲,咁佢識字嗎?
如果媽媽唔識字/唔識上網,你同佢講成個教會俾台灣警察封咗,教主坐緊監喇

傻的嗎 祖先神早頭胎啦 講祖先報夢比我咪即系未投胎.....我阿媽又要超度

我媽媽識字啊

複式洋房

我阿媽唔信正經宗教 佢去過 話唔岩佢...

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

JennieM 發表於 19-6-13 17:02
我阿媽唔信正經宗教 佢去過 話唔岩佢...

基督教以毒攻毒。

TiMeToBeD    發表於 19-6-14 09:35

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

JennieM 發表於 19-6-13 16:58
傻的嗎 祖先神早頭胎啦 講祖先報夢比我咪即系未投胎.....我阿媽又要超度

我媽媽識字啊

你明知班神棍昆水
媽媽又唔識自己搭飛機過台灣,你又陪媽媽去,咪幫咗班神棍,到底邊個傻?

如果信有投胎,祖先報夢唔一定未投胎,可以係位列仙班
老人家信教係想有心靈寄託,信咁做對祖先好之類.....
班神棍亂吹去昆水,咁順水推舟勸媽媽信正派教

#我無宗教信仰

水晶宮

JennieM 發表於 19-6-13 11:22
個教叫玄光通 我阿媽信左2年
個教成日話你命水唔好係因為你祖先未超度
要比錢佢幫你超度次次都話未走

心靈太空虛,掉左個passport啦
同埋會唔會係腦退化
之前有單有個阿婆將4百幾萬身家買晒日本能量產品,最後間公司結業

複式洋房

KCWO 發表於 19-6-13 11:43
二十幾年前,我媽都信左個日本教叫神慈秀明會,我媽花很多錢在教會,它主張捐錢給教會可得福和運,叫人毋須 ...

存在!我識人仲信緊,三十多年仲好熱心同奉獻(不論心和身!~)

男爵府

JennieM 發表於 19-6-13 12:03
依家就系我唔肯陪佢 佢就無得去

一個中年人,控制不到一個八十多歲?況且她又沒有能力自己飛。
只要你企硬,一定可以改變現狀。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 2016畫展勳章

回覆樓主:

你同亞媽講,琴晚成班祖先報夢比你聽話佢地已修行完,唔洗再去台灣啦。最好揾多1、2個親戚幫下口。
另外介紹比你亞媽個朋友,諗辦法斷咗佢。

男爵府

bbyou 發表於 19-6-13 13:01
在!健在!

好多信徒

我媽信左約三年,最後她得知有個教友因冇去醫病而死左,覺得5對路,所以冇再去。

男爵府

BBHHO 發表於 19-6-13 11:37
回覆 JennieM 的帖子

你媽媽83個教仲教佢嫁有錢人?

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

佢都83啦,陪佢去,但唔帶太多錢,更加唔會捐錢!
一〉有請 Top 1 wcpcelia 小姐不要點評我喇, 謝謝合作啊! 二〉好討厭"打招呼"尼個動作會令人超級討厭你~

珍珠宮

BBHHO 發表於 19-6-13 11:37

你媽媽83個教仲教佢嫁有錢人?

做人最緊要有夢想

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

陪佢去教會, 去多幾次, 識到新朋友就有寄托, 呢啲教會起碼唔會呃佢, 最多係每個月奉獻少少啫, 安全過邪教。

PS: 我係無信仰的。
請不要跟我打招呼, 也不要給我發廣告, 一定會舉報, 請不要騷擾, 多謝合作。

男爵府

回覆樓主:

得閒帶佢遊山玩水, 錢洗係家人/健康度最開心

大宅

有無其他兄弟姊妹頂下如果佢afford得起 我可能會油佢
如果要用我錢而我afford唔起 也就要正視

禁止訪問

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

JennieM 發表於 19-6-13 11:22
個教叫玄光通 我阿媽信左2年
個教成日話你命水唔好係因為你祖先未超度
要比錢佢幫你超度次次都話未走

就算你唔帶伯母飛, 都要小心d 教友帶佢一齊走. 千𧘻唔好話還佢心願就陪佢!

經濟封鎖 只係有限作用架咋, 不過封得幾多就幾多... 點都要俾家用俾佢駛, 同時佢點會儲到錢去駛落去個敎度.... 收埋佢本護照好d, 但都要小心有人教佢去報失囉...

我阿媽冇信邪教, 但信埋大陸d 乜乜能量水, 都攪到好麻煩.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊