懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人搵過羅宇帆做產檢?好冇?

洋房

我只搵過佢做照結構,佢唔錯,幾細心同埋都幾風趣。

別墅

chloecccheung 發表於 19-6-14 14:05
我只搵過佢做照結構,佢唔錯,幾細心同埋都幾風趣。

明白 考慮緊好不好搵佢做產檢

別墅

我覺得麻麻地,地方細,好焗,坐得唔舒服。姑娘惡,booking太full。第一胎後期原本2-3星期要檢查一次,姑娘都可以話無期,要差唔多成個月先有得再睇。唔知點解bk咁多人讚佢。第二胎決定唔再睇佢。

複式洋房

睇過幾次都好細心講解,係會等得耐啲,醫生好用心做超聲波,後期仲開埋3D無另加錢。

大宅

Totoro219 發表於 19-6-16 01:32
我覺得麻麻地,地方細,好焗,坐得唔舒服。姑娘惡,booking太full。第一胎後期原本2-3星期要檢查一次,姑娘 ...

認同!
等好耐,姑娘好惡,booking full 到唔憂做,好難約

複式洋房

happybaby999 發表於 19-6-13 15:56

之前book佢照結構,姑娘連續改咗兩次期,如果要返工一早攞咗假都唔知點算,最後嬲嬲地去咗第二度照

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

淨係搵過佢照結構, D姑娘態度麻麻地, 唔係好nice
不過羅醫生照結構幾細心, 講得清楚, 照左15-20分鐘
有幾個媽媽照第一次照唔到, 之後又見佢地再入過去
結果我準時去到都等左1個幾鐘先有得照

仲有一樣野我覺得有D odd
醫生照超聲波時, 佢係成隻手臂放o係我身上, 即係手踭放到大脾位 (唔知大家明唔明)
一路照, 隻手臂o係我身上磨磨下咁, 我覺得好尷尬好唔舒服
但我老公又話我諗多左

之前做過其他產檢都唔會咁, 搵開都係女醫生
所以我以後產檢淨係搵番女醫生做

別墅

fungenergy 發表於 19-6-18 10:34
淨係搵過佢照結構, D姑娘態度麻麻地, 唔係好nice
不過羅醫生照結構幾細心, 講得清楚, 照左15-20分鐘
有幾個 ...

呢個都係其中一個我唔會再睇佢嘅理由,本來我都費事講,原來有人同我一樣!就係每次產檢,佢都將佢嘅手腕放喺我三角位度,令我覺得心裏面唔舒服同埋有啲尷尬。我以為我多心啦。但我發現我無論去公立私立、男女醫生,都無一個好似佢隻手咁擺!成日見啲人讚佢,我真心覺得佢唔好。次次檢查都話健康、正常,我話過我邊度邊度唔舒服,佢都話係咁㗎喇。最後我早產,姑娘打嚟問我做咩無去產檢,然後我話早產了,姑娘一句話:「哦!」就收線。

大宅

happybaby999 發表於 19-6-13 15:56

同其他媽媽comment 差不多

好: 好nice , 細心

唔好:好難book

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至