夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

可能生活壓力、工作壓力及各方面問題,令到大家都平淡咗,方連愛愛都好似要交功課咁,好悶。但你又仍然好愛對方,請問有咩方法令到大家可以愛火重燃呢?

珍珠宮

結婚幾多年?

民房

我都有尼個情況,我懷疑自己係唔愛佢定係因為一齊左十幾年,所以感情淡左,我都好迷茫

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

keiyue 發表於 19-6-13 17:08
可能生活壓力、工作壓力及各方面問題,令到大家都平淡咗,方連愛愛都好似要交功課咁,好悶。但你又仍然好愛 ...

……

伯爵府

幾多年?傾下,去下旅行。

大宅

回覆樓主:

你同佢有冇自己既人生目標? 或者有啲嘢係好想做好多年, 但一直的唔起心肝做?例如讀返書,參加馬拉松之類。 可能只係自己對生活失去左興趣,或者對世界少左好奇心,未必係關一段關係事。如果你搵返自己人生目標,你係追求既過程上另一半會為你打氣,又會為你分憂, 兩公婆一齊就係互相扶持,一起到老。

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

anna59 發表於 19-6-13 17:57
結婚幾多年?
幾多年?

琥珀宮

回覆樓主:

去下短trip

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

愛,唔可以只放在心,要行動,每天跟對方說聲我愛你,早上起床前輕吻一下,對方洗碗時從後輕輕抱著他,多溝通,說說工作,仔女,遇困難時互相扶持,WhatsApp對方:加油,愛你....日積月累.....婚姻是要好好經營的! 加油

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

可能生活壓力、工作壓力及各方面問題,令到大家都平淡咗,方連愛愛都好似要交功課咁,好悶。但你又仍然好愛 ...
減低生活壓力同工作壓力。有D人選擇暫時性的緩衝,去一去住下酒店,二人世界,手機都關埋。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

回覆 cwtsw 的帖子

我同老公結婚30年,一路以來 我都覺得冇咩問題,但係點知比我發現佢兩年前出軌,個刻簡直晴天霹靂,估唔到30幾年婚姻也抵不住誘惑,之後同佢傾過,佢就係話結婚太耐,當一切已經變成習慣,佢就覺得苦悶,所以我依家都成日同佢去旅行,平時多d拖手,傾下,如樓主你覺得仲愛你老公,仲有感情,你要多d同佢溝通下,否則到好似我咁,就好難取捨

珍珠宮

回覆 chu媽 的帖子

咁現在你有乜打算, 其實, 你地既感情是否有個缺口? 佢有冇話離婚? 我估, 你老公個外型都仲ok

大宅

回覆 anna59 的帖子

佢冇話離婚,佢仲喊晒咁叫我同d仔女比多次機會佢,佢唔靚仔,又冇錢兼大肚腩,所以我先估唔到佢會出軌,不過佢好鍾意幫人,尤其是係d女性同事,我見同親佢 whatapps d同事十個有十個都係女人

大宅

回覆 chu媽 的帖子

真係唔明d小三鐘意佢d乜,唔通d失婚女人最鐘意勾搭d住家男人,鐘意有人關心同慰問

男爵府

回覆 keiyue 的帖子

我都好迷惘

禁止訪問

伯爵府

兩人從不同成長背景而結合共同生活有好多位要慢慢融合,當中包括要互相體諒。一齊去做運動、旅行、或者簡單啲出去食個較好晚餐,然後行下海旁、沙灘,望下星星月亮等活動都可以增進感情,或者book間離島酒店去玩一日。方法好多,最緊要大家都接受嘅活動就得。

珍珠宮

回覆 chu媽 的帖子

幫忙別人糸好大嘅優點,吾怪得會出軌

首頁

尾頁

跳至