1-3歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

yeungmiranda 發表於 19-6-17 00:29
樓主,你女女點呀?

我未買到驚風散丫~我屋企有保嬰丹我老公就話試下保嬰丹先~希望好d,如果唔係就要去買驚風散!

其實我唔知算咩情況~早兩晚因為下午無訓覺或者訓得好少結果8-9點就食餐奶訓~之後12點幾醒食多次就訓天光。但尋晚咁佢10點(emoji)(emoji)眼訓所以就食奶訓覺但點幾就醒然後發閔又喊,俾完奶佢食都唔得,搞到全屋醒曬,結果要佢爸爸抱住先唔喊!(emoji)

洋房

Juicybabe 發表於 19-6-17 01:24
我囡就快2歲都係咁 半夜醒 食左奶好彩既會訓反 唔係又要抱訓成個鐘 我都成日發脾氣
...

我仔而家17個月,情況都係差唔多,半夜3點一定會醒,合埋眼喊,又唔係肚餓(開奶比佢,佢唔食)。喊一陣就訓返,但係之後會不停醒,喊幾下,轉下身,又訓返,不停重複。

大宅

S@Joey 發表於 19-9-30 18:33
我仔而家17個月,情況都係差唔多,半夜3點一定會醒,合埋眼喊,又唔係肚餓(開奶比佢,佢唔食)。喊一陣就 ...

我個仔都係甘。13m 大喊大叫完一定要有奶才訓返!
比水他啜他又識分 繼續喊!

不過由6個月開始,已每小時大喊大叫,而家就每兩小時叫!當時牙痛,而家應該唔係牙痛。我覺得係奶隱...

都唔知去到幾歲先可sleep thru 都天光....

大宅

MVlove0908 發表於 19-6-14 04:42
我兩個女晚晚半夜醒!想唔俾奶佢但搞一大輪佢都係咁吵結果俾完奶佢就訓!仲要真係飲曬!但訓前已經飲左好多 ...

我女由識轉身開始,晚晚醒,一直持續到接近2歳,咩方法都試過,最後捱到自己不再醒。婆婆話呢啲就係媽媽必需經歷的過程,加油(emoji)

大宅

amuroo 發表於 19-10-2 00:56

我個仔都係甘。13m 大喊大叫完一定要有奶才訓返!

好似我大仔細個咁,過咗歲半差唔多兩歲先叫好啲,幾乎咩方法都試過,真係人都癲

大宅

carol@@@ 發表於 19-10-2 07:03
我女由識轉身開始,晚晚醒,一直持續到接近2歳,咩方法都試過,最後捱到自己不再醒。婆婆話呢啲就係媽媽必 ...

Same T^T

大宅

2021可愛聖誕B勳章

yeungmiranda 發表於 19-6-14 17:51
好明白你樓主,日日晤夠訓真係人都癲,我仔上兩星期每晚喊醒,係每晚三點,又手指指,佢係合埋眼架,上網睇 ...

Hi 請問邊隻驚風散?

別墅

我兩個女晚晚半夜醒!想唔俾奶佢但搞一大輪佢都係咁吵結果俾完奶佢就訓!仲要真係飲曬!但訓前已經飲左好多 ...

我仔21個月 由細到大都訓得唔好
到依家仲要飲夜奶 就算六點幾食完粥
夜晚訓前8點幾都一定要飲奶
飲完都要扭一大輪先肯瞓 有時掛住玩
要迫佢瞓先得 .. 到夜晚一點幾兩點
就會喊醒 佢唔會係張床度 一醒就會落地下
行出廳指住話要飲奶 ..晚晚都係咁
真係冇教好瞓 飲完奶瞓瞓到三四點又喊醒
再訓返 瞓到六點就瞓醒想佢瞓多一個鐘都難
想問食咗驚風散 有冇好轉?

大宅

我仔到左三歲而不家先叫好d少左醒
之前都係一晚醒幾次,有時癲到半夜每個鐘醒一次,本身佢自己訓床仔,但如果同佢一齊訓又唔會成晚醒,有時可能發惡夢閤埋眼喪喊,通常都要搖醒佢先會停,細細個邊個安撫佢都得,但兩歲後一定要我去先停喊,真係人都癲

禁止訪問

別墅

我個女都係咁,食驚風散係咪真係有用

大宅

baileywww 發表於 20-7-26 12:41
有朋友最近睇過有間兒科, 醫生會針對返小朋友情況制定佢既優質睡眠計劃, 教家長點改善睡眠衛生習慣同提升BB ...

請問係邊間?

大宅

可以試吓全天然成份essential oil massage, 如果吾識,可以pm 我,另外,你屋企有冇香薰噴霧機,擴香助眠的essential oil 如lavender, 還有其他不能盡錄⋯⋯應該可以做個甜睡BB。大人都可以試吓,包你好好訓。大前提係一定要揀全天然的essential oil.

首頁

尾頁

跳至