時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

nancy0116 發表於 19-6-14 07:52
原來BK真係臥虎藏龍,對法律的知識比大律師,比法官還高。

我最記得當年個李x能,夠一口話唔覺得雙非會帶來咩社會問題啦,結果呢?

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

我都想知,大律師反對的理由是什麼?

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

hiragana 發表於 19-6-14 07:52
阿爺有心造你, 駛咩修例咁麻煩

個個無限放大自己

男爵府

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

未卜先知 ,美中衝突將先在港上演

我為何說美中衝突而不是說「中美衝突」呢?因為這場衝突是美方主動發起的,而中方卻是想盡量避免的。

然而,歷史上的修昔底德陷阱是很難避得過的,修昔底德(希臘歷史學家)認為:「雅典的崛起,令斯巴達的恐懼揮之不去,導致戰爭無可避免。」今天只不過是角色掉換罷了。

美國作為當今世上的霸主,當然不容自己的主宰地位受到威脅,所以她對冒起的中國,必然會全方位加以制約,更何況中國是另類意識形態的非我族類。

美國今天的實力仍比中國強..........未完

美中衝突將先在港上演 - 施永青
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28280926
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

blackypurin 發表於 19-6-14 07:54
我最記得當年個李x能,夠一口話唔覺得雙非會帶來咩社會問題啦,結果呢?
...

不要問,只要信

男爵府

大力大力 發表於 19-6-14 07:55
未卜先知 ,美中衝突將先在港上演

我係擔心有心人想利用班豬仔,搞到大一大最好多啲傷亡,然後藉口制裁中國。

珍珠宮

畀面勳章

真係驚得咁緊要,點解唔上網查下現時同中國有引渡協議的國家或地區有邊啲呢?
香港一定唔系第一個。
部手機用嚟淘寶,上網嗌支持,感動。。。推人哋仔女出去遊行???

公爵府

sunnymama2 發表於 19-6-14 07:21
係呀。

我同事話而家喺香港都還可以自由講政治,但條例通過後,就唔可以啦。

叫佢去青山

珍珠宮

青青河邊草 發表於 19-6-14 07:18
再妄想啲都有
但有人信

咁去台灣旅行,捧台灣明星,食台灣鳳梨蘇算唔算?
咁點解原中國放人去台灣旅行,之後d人又冇事呢?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

blackypurin 發表於 19-6-14 07:52
人大釋法,一地兩檢,有邊樣唔係靠嚇?

咁耐而來,我唯一見到,係有人靠嚇完無咗人大釋法推翻雙非,結果搞 ...

唔止,由97開始話回歸後,就無出入境自由,所以好多人移民,無得移既就叫佢地要申請BNO!

琥珀宮

畀面勳章

blackypurin 發表於 19-6-14 07:52
人大釋法,一地兩檢,有邊樣唔係靠嚇?

咁耐而來,我唯一見到,係有人靠嚇完無咗人大釋法推翻雙非,結果搞 ...

唔靠嚇,靠乜?

心魔,先會自己嚇死自己先

男爵府

維仔媽媽 發表於 19-6-14 07:57
真係驚得咁緊要,點解唔上網查下現時同中國有引渡協議的國家或地區有邊啲呢?
香港一定唔系第一個。
部手機 ...

米玩啦,點會去求證姐,一定要人云亦云,

尤其大律師一定正確:中國最邪惡,再睇埋嗰啲短片,幾恐怖肉隨針板上喎
加番句文革式口號「反送中」,sure win

琥珀宮

畀面勳章

LokYauYau 發表於 19-6-14 07:58
咁去台灣旅行,捧台灣明星,食台灣鳳梨蘇算唔算?
咁點解原中國放人去台灣旅行,之後d人又冇事 ...

幻覺嚟
你呃我唔到嘅

果班送仔女去外國讀書嘅,咁大逆不道,已經全部被消失

#曲

珍珠宮

畀面勳章

raven 發表於 19-6-14 07:59
唔止,由97開始話回歸後,就無出入境自由,所以好多人移民,無得移既就叫佢地要申請BNO!

...
有的移完又返嚟搵錢,連6000蚊都唔放過

子爵府

佢地自以為是, 指鹿為馬!
的外資反對撤資到時怎辦??

珍珠宮

畀面勳章

kamjjj 發表於 19-6-14 08:00
米玩啦,點會去求證姐,一定要人云亦云,

尤其大律師一定正確:中國最邪惡,再睇埋嗰啲短片,幾恐怖:ayaw ...
但佢哋最愛的英美同中國都有引渡協議架

侯爵府

raven 發表於 19-6-14 07:59

...

係喎

珍珠宮

畀面勳章

怪不得做難民要做德國難民啦,因為德國同中國冇引渡協議

子爵府

維仔媽媽 發表於 19-6-14 08:03
但佢哋最愛的英美同中國都有引渡協議架

人地可以反對移交!

香港誰人把關?? 我地嘅慈母特首?? 可笑!!!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至