自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

超級特務 發表於 19-6-14 11:07
小事無謂嘢會忍
大是大非絕對不能忍

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Kammui916 發表於 19-6-14 11:10
有時我覺得大力講啲嘢都幾有道理 佢理財和教小朋友我都幾buy
其實岩聽你就聽 吾岩聽可以選擇吾聽 做咩要 ...

但有d都幾夾硬嚟囉
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

blackberry 發表於 19-6-14 11:40
來來去去班人,可能真如以前jm話佢叫人唔好買保險,得罪保險界啩

佢叫得岩 大部分基金plan都係蝕錢年期又長

子爵府

2019新春慶豚圓

大力有時講嘢又真係有d「尋」,但佢好少追住人咬嘅,我覺得佢ok㗎
不過佢得罪女人係麻煩d㗎啦,尤其是得罪d潑婦仲驚
有d人咁上下就特登出post鬧佢,都幾傻,唔明咁介意佢d說話做乜吖,啱聽咪,唔啱聽咪

侯爵府

appledai 發表於 19-6-14 10:35
昨天看到大力兄的留言,他忍過之後通常雨過天晴。我都有類似經歷。20多歲時,在公司被老臣子排擠,我在經理 ...

我覺得,不滿可以表達,但要明白表達咗唔一定可以改變,因為人地都有權唔接納你意見。要改變社會做一啲事,唔該先充實自己,正如你話:沒有實力就沒有話事權

侯爵府

siutsunboy 發表於 19-6-14 15:04
大力有時講嘢又真係有d「尋」,但佢好少追住人咬嘅,我覺得佢ok㗎
不過佢得罪女人係麻煩d㗎啦,尤其是得罪d ...

呢方面我幾佩服佢,佢比好多人有品!

男爵府

小事無謂嘢會忍
大是大非絕對不能忍

贊成! 大嘢都忍分分鐘忍到有病

男爵府

blackberry 發表於 19-6-14 11:40
來來去去班人,可能真如以前jm話佢叫人唔好買保險,得罪保險界啩

我都覺

珍珠宮

回覆樓主:

大力不怕潑婦惡勢力,敢言,EQ夠高,欣賞佢

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

laiyuen 發表於 19-6-14 14:47
做好自己好緊要,但面對大是大非並唔係忍下就算,咁樣只係自欺欺人。
不過每人價值觀唔同,樓主覺得咁樣係o ...

其實生活上鎖碎事不要太認真, 什麼也處之泰然,不要執著對與錯 ,做人便開心了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

開心吸收勳章

aromama 發表於 19-6-14 13:57
大力教整燒肉,當年個post好hit咖。

我跟過來整拉

男爵府

開心吸收勳章

小事無謂嘢會忍
大是大非絕對不能忍

大是大非都係大家唔同意見

男爵府

2019新春慶豚圓

大力大力 發表於 19-6-14 15:38
其實生活上鎖碎事不要太認真, 什麼也處之泰然,不要執著對與錯 ,做人便開心了~
...
幾時教整其他新菜式?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

回覆樓主:

我記得大力嗰陣時話, 仔女讀到書,( 當)了條底褲也要供他去, 可惜佢條底褲唔值錢 冇人要佢條底褲

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

大力真係EQ高

以前剛上bk見到覺得y理,會好影響心情。

現在覺得原來有些人係會咁想。
去番現實時,會知怎應對這些人

男爵府

回覆樓主:

大力EQ的確高,同埋bk先有言論自由啊,我係fb唔出聲架,好多偏激份子!

我係fb,見有人日日罵政府,警察⋯⋯好偏激!
又見到有黑名單餐廳,原因係餐廳支持政府⋯
連食野都政治化,唉!

今次修定「逃犯條例」,覺得係撕裂社會中

伯爵府

2019勳章

jimliu713 發表於 19-6-14 12:20
其實我感覺年輕一代普遍係咁, 唔會覺得有事要先檢討自己, 永遠都係其他人錯。
...
都是我地縱出來的

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

KK20010609 發表於 19-6-14 15:49
我記得大力嗰陣時話, 仔女讀到書,( 當)了條底褲也要供他去, 可惜佢條底褲唔值錢 :jo ...

你這話說得也太沒水平了

男爵府

2019勳章

鴨鴨比 發表於 19-6-14 14:45
大力兄好嘢

宜家就快連少少言論自由都冇

fb d 人好惡好癲, 相比下呢度算溫和了。

男爵府

2019勳章

一隻鴨鴨 發表於 19-6-14 16:31
大力EQ的確高,同埋bk先有言論自由啊,我係fb唔出聲架,好多偏激份子!

我係fb,見有人日日罵政府,警察⋯ ...

其實班人咪又係扼殺異見者嘅言論自由。

首頁
34567...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊