時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

特區政府修訂《逃犯條例》,觸發市民遊行、罷工罷課包圍立法會及政府總部,向政府表達憂慮,卻引發嚴重警民衝突。香港失明人協進會發出聲明,指有視障人士在港鐵站被警方截停,更質問視障人士使用的白杖是否攻擊性武器,令人覺得荒謬。

https://topick.hket.com/article/ ... %E6%9C%9B?mtc=80023

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

點知佢真盲定假盲,咁e+有無拉到人先?
清者自清,怕咩查?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

mandy108 發表於 19-6-14 12:18
清者自清,怕咩查?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

清者自清,怕咩查?
Agree

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

mohatman 發表於 19-6-14 12:10
特區政府修訂《逃犯條例》,觸發市民遊行、罷工罷課包圍立法會及政府總部,向政府表達憂慮,卻引發嚴重警民 ...
非常時期,可見警員都好大壓力。
香港唔可以再撕裂下去,請大家一齊守護香港。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

平時都唔會問啦,非常時期嘛,呢輪有人楂住碌鐵入地鐵唔出奇架嘛,有人為阻地鐵扮肚痛扮跌都可能會啦,點知有無人扮盲架,阿Sir都只係問一句啫,又無拉又無搜都咁大反應?

大宅

本身睇唔到野已經好慘,仲要俾人懷疑

珍珠宮

回覆樓主:

一直以來警察都有權向可疑人物進行截查的,點解依家D人變得咁反智?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實只係查我覺得冇咩所謂啫。
正如有人會比人查身份証一樣。

子爵府

女人個胸都係大殺傷力武器。

珍珠宮

特區政府修訂《逃犯條例》,觸發市民遊行、罷工罷課包圍立法會及政府總部,向政府表達憂慮,卻引發嚴重警民 ...

唉,重未夠亂咩,咩都放大一餐,如果比警察查我或者有一刻覺得煩,不過想深一層,查得多做得多甘先吾會有漏網之魚啦,社會先有安全喎,而家真系試過有市民掟汽油彈喎

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

樓上盲撐警嗰D, 如果盲嗰個係你地本人,盲咗已經夠慘,仲要俾人懷疑,係咪真係可以一D hard feeling都無?
撐警察還撐警察,點可以一D同情心都無

珍珠宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-6-14 12:29
非常時期,可見警員都好大壓力。
香港唔可以再撕裂下去,請大家一齊守護香港。
...
去到呢個情形, 好難返轉頭.
希望唔好出人命

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

邊個叫班滋事分子,不停吹雞出來週圍扮跌、扮暈、扮吾小心挾到地鐵們、扮吾小心倒瀉油......無惡不作,咁為左保護良民安全就要check真啲。

真正和平人士咪比班滋事分子連累囉!

大宅

回覆樓主:

我認為要睇當時查問既態度。

男爵府

清者自清,怕咩查?

又有做戲,又要扮盲,呢班群眾演員肯定好多錢收

男爵府

回覆樓主:

https://www.reddit.com/r/HongKong/comments/c077yk/shot_with_a_rubber_bullet_by_hk_police/?utm_source=share&utm_medium=ios_app

大宅

2024年龍年勳章

susumi123 發表於 19-6-14 12:53
樓上盲撐警嗰D, 如果盲嗰個係你地本人,盲咗已經夠慘,仲要俾人懷疑,係咪真係可以一D hard feeling都無?
...

d大媽不嬲又冷血又無知

首頁

尾頁

跳至