自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

象牙宮

唔好再騎劫我個post,我只係想問交通,其他野我唔會理,無咁好氣!更加唔好叫我唔好去,1年1次展覽,有免費入場,近年必到!
我要出灣仔會展,預計1點左右到,4點走人,回程會坐船去尖沙咀,咁我出發坐巴士定地鐵好?巴士會經係中環港澳碼頭,皇后廣場,金鐘地鐵,菲林明道最後到灣仔!呢段行車路近日有無封路之類影響呀?唔該附近住或返工返學人士提供資料

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 19-6-14 12:42
唔好再騎劫我個post,我只係想問交通,其他野我唔會理,無咁好氣!更加唔好叫我唔好去,1年1次展覽,有免費 ...

金鐘係重災區,
如果巴士經多數改道,
可能4點先去到,
係中環轉坐地鐵安全D

侯爵府

最穩陣係尖沙咀搭船去灣仔,同你回程一樣

禁止訪問

侯爵府

我星期日想去中央圖館(成日去),但睇情況多數去吾到,唯有發掘吓其他大型圖書館做後備。

象牙宮

littlecar 發表於 19-6-14 12:46
金鐘係重災區,
如果巴士經多數改道,
可能4點先去到,

金鐘停車個位無記錯係力寶中心,我都唔知果條大路會唔會有影響!咁我一於港澳碼頭轉地鐵啦,唯有使多幾蚊安全d

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

一定坐地鐵,同埋盡量早啲去早啲走,避過高峰人潮。

wcpcelia    發表於 19-6-14 14:09

象牙宮

ocarebear 發表於 19-6-14 12:49
最穩陣係尖沙咀搭船去灣仔,同你回程一樣

尖東站近唔近天星碼頭呢?我有諗過坐船去,但老公又話左轉又轉

象牙宮

月見草 發表於 19-6-14 12:52
我都想去,怕多人怕亂!

想去就去啦,1年1次咋!好似我咁早d出門

象牙宮

Bbpig2014 發表於 19-6-14 12:53
我星期日想去中央圖館(成日去),但睇情況多數去吾到,唯有發掘吓其他大型圖書館做後備。 ...

唔係咩特別野就第2日去啦

Bbpig2014    發表於 19-6-14 13:10

象牙宮

banbanmm 發表於 19-6-14 12:57
一定坐地鐵,同埋盡量早啲去早啲走,避過高峰人潮。

其實展覽5點完,我預1點到了,因為行2個展覽!再早d 好

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Bbpig2014 發表於 19-6-14 12:53
我星期日想去中央圖館(成日去),但睇情況多數去吾到,唯有發掘吓其他大型圖書館做後備。 ...

唔好唸喇,一係早
我女上星期日,過海學完琴,返黎搭地鐵都用左1.5小時返銅鑼灣

水晶宮

如果你船去到就船去,否則地鐵。巴士如有經金鐘都危危地。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

無話可說 發表於 19-6-14 12:42
唔好再騎劫我個post,我只係想問交通,其他野我唔會理,無咁好氣!更加唔好叫我唔好去,1年1次展覽,有免費 ...

真係好難講,點知佢地d人鐘意衝出馬路唔走
一塞人就要封路架喇
如果有得揀,揀第二個時間好d,下午肯定癱瘓。成個灣仔銅鑼灣封路,d車都要兜住走,無可能唔影響灣仔中環

珍珠宮

畀面勳章

無話可說 發表於 19-6-14 13:00

如果你坐船走,影響未必好大。但星期日早啲到,會場一般會少啲人,行得舒服啲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 19-6-14 13:00

一點先到驚你排好耐先入到。由一個館去第二個,又要再排隊。
可以嘅話早少少
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-6-14 13:03
唔好唸喇,一係早
我女上星期日,過海學完琴,返黎搭地鐵都用左1.5小時返銅鑼灣
...
ok, 謝謝提醒

禁止訪問

象牙宮

crystal媽咪 發表於 19-6-14 13:06
一點先到驚你排好耐先入到。由一個館去第二個,又要再排隊。
可以嘅話早少少
...

我有免費門票嘛,印象中旅遊展唔使排隊,但係玩具展就.... 咁唯有再早d到

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

正路港鐵應該Ok嘅

首頁
12345...7

尾頁

跳至