自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

abbylo2 發表於 19-6-14 17:22
我個女黎緊升小一,lego邊款?請問有冇相可參考

http://www.glabags.com/product/lego-friendspop-star-starter-plus-school-bag/
睇實物試下先至買仲好

別墅

回覆 hihisasa 的帖子

好come用,用左幾年都冇爛

wcpcelia    發表於 19-6-15 09:15

男爵府

小一用spi,同左一年即轉,勁重,貪平,跟住Lego 官網做特價,好似$4xx/$5xx,仲送到上屋企,即買,而家用左一年仲好新淨

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我大仔用seven 用了五年,以前在lee garden Barocco買,現在那裹有得買?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我2個仔女都買fx creation
大仔用過其他最後轉返fx

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

去aeon 行下,有Lego 舊款唔洗500有個

大宅

2019新春慶豚圓

唔推介moonrock

我買咗兩個俾兩個仔,一個用一年就爆拉鍊,另一個用兩年又係爆拉鍊,之後換lego, 用幾年都無問題

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

mimokoala 發表於 19-6-14 17:52
millton 呢? 有無人用過易唔易爛?

今年大仔就係上學期用millton,個書包入面太細,同少間格,下學期用返fx個舊書包頂住先。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

咁多人推介Lego一定要試
不過見網,男仔冇乜款

子爵府

2019勳章

singwin 發表於 19-6-14 18:04
我大仔用seven 用了五年,以前在lee garden Barocco買,現在那裹有得買?

上網買
fb 有代購,或者自己夾2-3朋友官網訂會平些

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

Dr Kxxx都唔錯

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

celia0312 發表於 19-6-14 16:13
小一書包有介紹嗎?

Lego

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

nieualma 發表於 19-6-14 19:05
Dr Kxxx都唔錯

我仔用得粗,一年一個

伯爵府

papris 發表於 19-6-14 17:35
我女小一,用緊Tiger family

我女都用tiger family,個磁石扣開關真係好方便,挺身放嘢都方便,阿女嚟緊升小三都話要繼續用,都仲新淨,不過好似冇其他牌子咁多人用,阿女話冇撞書包。

男爵府

Seven,夠高大可考慮
雖然千幾蚊,但用幾年仲好新

到升中先換書包

大宅

2019勳章

lala229 發表於 19-6-14 17:54
http://www.glabags.com/product/lego-friendspop-star-starter-plus-school-bag/
睇實物試下先至買仲好
...

唔該哂

大宅

2019勳章

nancylaw1228 發表於 19-6-14 18:49
上網買
fb 有代購,或者自己夾2-3朋友官網訂會平些

吓,已經没有零售点嗎?

子爵府

2019勳章

singwin 發表於 19-6-14 19:56
吓,已經没有零售点嗎?

零售點會貴d 囉

wcpcelia    發表於 19-6-15 09:16

大宅

Lego好bulky,用咗個學期頂唔順,
第二學期轉咗Moonrock好好多

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 春季勳章

JOJO- 發表於 19-6-14 17:40

好用,但好重,唔見議小一生買

有個背包阿囡話好舒服,所以買埋書包。點知重到癲,無書已經重,連埋書,真喺我都頂唔順。
後悔揀佢做書包。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊