自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

別墅

mocha_y 發表於 19-6-14 20:08
有個背包阿囡話好舒服,所以買埋書包。點知重到癲,無書已經重,連埋書,真喺我都頂唔順。
後悔揀佢做書包 ...

我唔明點解有人覺得佢唔重

大宅

親子王國15週年勳章

soto 發表於 19-6-15 11:15
請問beckmann小一用22L夠唔夠用?謝謝

夠丫,仲有位剩

大宅

Kag 設計好用,但質料麻麻。本人書包用不到兩年,其間拉鏈和線口常爆。相反Lego書包都輕和耐用,舊lego書包用在4年,但太卡通款式。

大宅

Thx

侯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

celia0312 發表於 19-6-14 16:13
小一書包有介紹嗎?

Lego (emoji)(emoji)

大宅

黑B 發表於 19-6-14 18:08
去aeon 行下,有Lego 舊款唔洗500有個

我都是用lego舊款公仔,aeon$4xx,我覺得小朋友不用追款,好用就得。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

celia0312 發表於 19-6-14 17:33
BECKMANN呢, 好用嗎?

非常唔好用
尤其小一
個書包勁大
裝少少嘢已經好大個

我見街上d小朋友完全唔識索繩,搞到d書向後宗

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我仔用lego starter plus呢款(同款不同圖案),用咗4年都無穿無爛好襟用又輕身,其實都仲用到㗎,但新學年應該要換喇,因為佢話唔想有公仔(要我買個無公仔既...)我係喺GLA website網購送貨上門,因為果時買果款係網上特別版貴d,折咗要$6xx,但如果你依家買普通款,我見佢website做緊75折再送個索繩袋喎,你睇睇啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

soto 發表於 19-6-15 11:15
請問beckmann小一用22L夠唔夠用?謝謝

夠。我覺得幾好。用左差不多一年。無乜大問題 兩邊有水壺格 不過 今年款好似麻麻地

男爵府

回覆樓主:

我兩個囡用lego, 勁粗用, 都無爛 想換書包都唔得。大囡3年級, 用左3年, 我相信用6年一定得, 每次長假期放入機洗好方便, 又快乾

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

hfl2000 發表於 19-6-15 15:59
我仔用lego starter plus呢款(同款不同圖案),用咗4年都無穿無爛好襟用又輕身,其實都仲用到㗎,但新學年應 ...

GLA web? 請問有沒有link? 見唔到有做75折喎

男爵府

winghei豬 發表於 19-6-15 18:02
GLA web? 請問有沒有link? 見唔到有做75折喎

係佢website首頁寫喎,話做會員有75折 www.glabags.com

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

LeungIdayy 發表於 19-6-14 16:42

我仔係Dr,x 買書包用咗兩年,今年就會買新比佢。

我喺千色買嘅返學黑皮鞋和白波鞋和lego書包,用到今年升三年級了都冇爛。。。今年唔知要不要換。。。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

cassy_w 發表於 19-6-14 17:13
上網睇左 lego 同 moonrock, 原來要成 7 百幾蚊一個, 而家係咪多數書包都係咁上下價錢? 好似好貴咁啊 ...

lego成日特價,我買兩個分別都係3百幾
阿仔個用左3年,我無用洗衣袋就放入洗衣機,洗到d角爆線,所以先換新

大宅

mandy108 發表於 19-6-15 19:03
lego成日特價,我買兩個分別都係3百幾
阿仔個用左3年,我無用洗衣袋就放入洗衣機,洗到d角爆線,所以先換 ...

我買lego 書包嗰時,5百幾有個書包有個背包有個筆袋勁抵

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 春季勳章

JOJO- 發表於 19-6-15 14:40
我唔明點解有人覺得佢唔重

姐姐湊細路,書包姐姐背,咪覺得唔重。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

hfl2000 發表於 19-6-15 18:11
係佢website首頁寫喎,話做會員有75折 www.glabags.com

唔該哂! 我自己睇漏,原來只限lego款

男爵府

回覆樓主:

Lego已用咗6年

侯爵府

singwin 發表於 19-6-14 18:04
我大仔用seven 用了五年,以前在lee garden Barocco買,現在那裹有得買?

我都想買seven但未去試
好似海港城仲有barocco?

大宅

2019勳章

papris 發表於 19-6-14 17:35
我女小一,用緊Tiger family

Tigar family 我見小一用個隻款只有13L, 會太細嗎?

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊