自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Iris-Lo 發表於 19-6-15 13:33
我之前都唔得,後來哋人教,耳針係戴之前晚插係薑入面,第二日戴就ok ,我試咗真係work 㗎!一覺得痕就插 ...

many thx

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

普通耳環戴1日就發炎,只可戴金 ,所以冇戴由佢合返

大宅

唔得,一帶隻耳痕腫

男爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

除咗銀,帶黃金鉑金都發炎,所以一直用防敏膠棒插住唔畀佢生埋

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 月餅勳章

KTKTKT5 發表於 19-6-14 22:37
我穿耳好多年, 只係戴到手術鈦金屬耳環, 連以前旺角中心穿耳嗰d都唔得.

耳骨位穿左成十幾廿年, 除左有三年 ...

唔可以,除左金同鑽石,戴其他又紅又腫

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

近排戴返金耳環,初戴有小小痕但忍到,之後無咩野
淘寶買過幾次耳環,都有兩對純銀戴左唔痕
我係連手錶帶金屬、矽膠錶帶都會敏感的

男爵府

戴乜都唔得
戴左唔駛半個鐘又紅又腫又痕
而家索性由佢合埋口算la

大宅

茄子 發表於 19-6-15 09:58
你試下用透明指甲油塗在耳針上,耳托可以用矽膠的。我冇敏感,咩都戴得,但細個在報紙睇過呢個小妙招,就記在 ...

經你提一提,我反而想試下塗液體膠布,可能都得,感覺成份比甲油好

男爵府

happylife1210 發表於 19-6-15 10:47
我果次同朋友喺首爾泓大買左好多耳環,佢間鋪頭寫住穿耳款可以改夾耳,咁我朋友就係咁揀買左廿幾對返來, ...

其實有耳針轉耳夾的扣,千色店$20ㄧ對,淘寶幾蚊對,不用改的,直接插入去就得。我淘埋個矽膠墊,舒服。

珍珠宮

茄子 發表於 19-6-15 09:58
你試下用透明指甲油塗在耳針上,耳托可以用矽膠的。我冇敏感,咩都戴得,但細個在報紙睇過呢個小妙招,就記在 ...

many thx

男爵府

KTKTKT5 發表於 19-6-16 10:01
many thx

不用客氣!剛check紀錄,淘寶$2對!!!

男爵府

回覆樓主:

k金,白金最舒服,可長戴。純銀(只限支針)只可戴一日。戴時不是痕,間唔中有微量癢,感覺總是有D怪怪,沒有K金白金舒服。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大部分都可以戴,少部分質量差d既戴戴下會痛要除抖返兩日唔戴

男爵府

winniekoyle 發表於 19-6-15 12:07
有冇人帶CHANEL耳環都敏感?
我就係咁, 帶左一陣已經痕, 摸下底原來有DD水滲出, 即發炎 ...

看都只可帶純金,純銀,Chanel 我都敏感,如好彩一日有時可以,連帶幾日就流血發炎

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我對某d物料都會敏感, 但銀同白金嗰d都ok

伯爵府

畀面勳章

happylife1210 發表於 19-6-14 22:49
我三十年前穿耳窿,都係只可帶9999金嘅耳環,帶其他都會發炎 所以冇帶耳環幾十年了。最近我朋友 ...

喺邊度買?我都無穿耳,想買夾耳環。Thanks

子爵府

畀面勳章

Chanel耳環不知道是什麼材質,一戴即發炎

別墅

KTKTKT5 發表於 19-6-14 22:37
我穿耳好多年, 只係戴到手術鈦金屬耳環, 連以前旺角中心穿耳嗰d都唔得.

耳骨位穿左成十幾廿年, 除左有三年 ...

我都係,現在連真金,白金都發炎。只是在家戴了5分鐘連門口都未出咁就已經發炎,我老媽話叫我搽d凡士林係耳環針度咁可以防止發炎。我試過都算可以但不能戴太久。

水晶宮

回覆樓主:

我戴咩都敏感,不能日日戴, 連續戴幾日就會紅同痕,間唔中戴下ok

男爵府

kmcatbb 發表於 19-6-16 12:58
喺邊度買?我都無穿耳,想買夾耳環。Thanks

喺大埔廣場賣韓衫嘅鋪頭

首頁

尾頁

跳至