時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

asusual 發表於 19-6-15 14:20
點解暫緩要收貨?

唔收唔緊要,各人有各人自由,只希望抗爭唔好搞亂個社會,和平表達自己意見啫

男爵府

whywhite22 發表於 19-6-15 10:14
互相指責解決唔到問題,兩邊都有錯,真心愛香港,一人讓一步
...

希望大家唔好再鋪對家既核突野來證明自己支持的一方絕對正確,因為呢件真係無人零錯誤。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

suilangmui 發表於 19-6-15 14:23
乜我有講過「解放軍」呢三個字咩?你自己鬼拍後尾枕呀?

你用的圖片裡面有「解放軍」三個字

別墅

dian 發表於 19-6-15 02:15
喺呢個有圖有片都未必有真相的世代,就算有親身感受過,都只係代表佢地身處範圍內的所見所聞。

細細個讀瞎 ...

樓主,算啦,有一班人認定個日全部人都係暴徒,無請再討論

別墅

MCEsc 發表於 19-6-15 15:20
希望大家唔好再鋪對家既核突野來證明自己支持的一方絕對正確,因為呢件真係無人零錯誤。
...

-認同!其實當日三班人互相騎劼對方根本,示威人士,搞事人士,政府包括警方,互相騎劫

別墅

Wa0814i 發表於 19-6-15 17:05
-認同!其實當日三班人互相騎劼對方根本,示威人士,搞事人士,政府包括警方,互相騎劫
...

示威人士,錯在點解見到有人破壞,仲吾及早離開。

侯爵府

greenpea 發表於 19-6-15 11:29
噏得就噏,解放軍會有肚腩!?當中國解放軍流㗎

sorry 我笑左

大宅

asusual 發表於 19-6-15 14:21
JM講真 我認同你
不過 (得罪講句)你同呢度班阿太講有咩用
奴性重 短視 自私 (唔該唔好對號入座)真係好適 ...

我明 我都做左好耐cd-rom,都知道同某些人解釋係冇用。。。但真係眼見示威既人自知道螳臂擋車都出黎,我自問真係想為佢地出番句聲,接唔接受也好,如果有人都有一絲覺得警察都有地方做過份左,都夠了。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ngokwan 發表於 19-6-15 11:46
引渡條例一向都有,一條非常普遍的條例

如果修例咁正,應該設法向公眾解釋,詳細諮詢,而非強行進行二讀。
手上有選票的香港人,以後應珍惜自己投票的機會。

男爵府

究竟我是誰 發表於 19-6-15 06:12
每個人都有自己的見解,當大家都堅持自己是對的時候,造就今日的局面
只想講,無論修改撤回與否, ...

真心覺得你中肯!簡單幾句中哂point

男爵府

dian 發表於 19-6-15 08:47
唉!

睇返原來寫漏咗兩三隻字就變成不中立,好!我加返落去。

冇錯何須認

大宅

幾日過後,終於見到個真正無偏見既post

男爵府

回覆樓主:

我真係要多謝曬你呀
冇你哋唱衰抹黑
條例一早過了
攪成咁,好開心?
你哋憑咩用武力去抗爭?定係打從一開始就已經打算用暴力解決?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ms.aeroplane 發表於 19-6-15 18:18
真心覺得你中肯!簡單幾句中哂point

老實講,我偏藍,但修例呢壇嘢政府又真係急咗,搞到今日呢個局面,我寧可暫緩, 甚至撤回,只希望社會唔好繼續撕裂。一隻手掌拍唔響,當矛頭指响政府,警方嘅同時,我覺得激進示威者亦要負上責任,佢哋抹殺理性示威者嘅付出,破壞社會秩序,影響市民,希望佢哋得到法律制裁。

男爵府

究竟我是誰 發表於 19-6-15 18:46
老實講,我偏藍,但修例呢壇嘢政府又真係急咗,搞到今日呢個局面,我寧可暫緩, 甚至撤回,只希望社會唔好 ...

星期三當晚林鄭接受訪問時,聽佢講野我已經覺得佢唔會再推!中央再重申冇指使提出方案,更加肯定佢會唔再二讀!條例亦都隨住換屆後石沉大海,可以好肯定林鄭唔會再提案。同我老公討論,佢話暫援就應該擺平,我話一定唔得,反對派一定要佢撤回!咬住唔放就一定架啦。
就算撤回,之後就會叫林鄭下台,就算林鄭下台,再選個特首,就會要求真普選⋯⋯
到下次選特首,話唔定會出現更激烈嘅上街行動!E個亦係好大嘅隱憂⋯希望係我諗多左。
相信即使撤回條例,黎緊都會更多人移民!

tibetlee13    發表於 19-6-15 22:10

大宅

dian 發表於 19-6-15 02:15
喺呢個有圖有片都未必有真相的世代,就算有親身感受過,都只係代表佢地身處範圍內的所見所聞。

細細個讀瞎 ...

呢個香港政府唔好再無風起浪啦。無啦啦鬼上身推條甘既例出黎。 放過我地香港市民。 唔該

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

ms.aeroplane 發表於 19-6-15 21:12
星期三當晚林鄭接受訪問時,聽佢講野我已經覺得佢唔會再推!中央再重申冇指使提出方案,更加肯定佢會唔再 ...

你諗既無錯,薪不盡火不滅!香港唔玩完佢地唔收手,無窮無盡既追擊政府,最後要港獨⋯⋯

tibetlee13    發表於 19-6-15 22:10

男爵府

大力大力 發表於 19-6-15 08:37
完整的十多分鐘,掟磚及雜物逼到警察退無可退~

班暴民根本就想攞警察命,睇完段片更加支持警察掟催淚彈開 ...

首頁

尾頁

跳至