時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

wantaima 發表於 19-6-15 02:29
香港太多黃皮白心

X 2

仲要手指拗出唔拗入,幫外人破壞自己的香港~

值得花十分鐘,睇一下分析~

日華牧師分析香港的形勢
https://youtu.be/cAFXx2TndCY

珍珠宮

絕對有關連!

萬一修訂條例被撤回,令到香港殺人犯可以逍遙法外,令公義不能被申張,香港被害少女死後不能得到安息!大家都應該要保持平常心,以大局為重!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

1773 發表於 19-6-15 07:23
佢哋覺得自己好有智慧同分析能力㗎!點會受騙?

我要真普洱~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

回覆樓主:

香港漢奸太多,奴性太多,冇腦嘅就更多。

侯爵府

maomaofafa 發表於 19-6-15 02:49
得閒睇下斯諾登爆美國在香港嘅部署都幾過癮

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?t ...

黃c從來唔回應呢單野

侯爵府

ayako 發表於 19-6-15 05:56
坦白講,華人玩政治呢方面真係好弱,西方好識用唔同媒體(fb, 報章)去報局,以便達到政治目的,但華人卻只 ...

都係嘅, 不過禍根己埋下

侯爵府

ngokwan 發表於 19-6-15 02:30
但好多香港人是不會承認自己是被騙了

咪好似當年64咁,廿幾年後先醒覺俾泛民, 外國媒體呃左。

男爵府

青青河邊草 發表於 19-6-15 02:47
其實,我覺得中國應該放棄優待香港,由得香港班友仔搞。反骨仔,無必要仲要睇住佢。
香港去到一條路,自己 ...

係! 好似我仔,有一段沉迷手機游戯,我同社工方法用盡攞佢冇符。然後社工話,唔到你殫精竭慮為佢諗啦,由佢啦,佢玩到留班就自會醒啦! 留班,留班……

侯爵府

rose-mag 發表於 19-6-15 07:45
政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

Thanks

侯爵府

謝謝大家回覆

但我個人認為

引渡條例
好似唔需要咁快在港實行

仲想問
中央真係想香港有引渡條約嗎?!?!
會唔會有d誤會?

珍珠宮

bbyou 發表於 19-6-15 02:38
暴動當日我谂……

HK傷心

Trump trump 笑我覺得理所當然,場戲使佢唔少$
當你睇到。。毛婆、6次會考、飛機豪、羊惡橋、李漢奸、李呃人,豬west 滴、南亞之父。。。奸笑果樣

水晶宮

講真,好傷心.
傷心係因為點解香港人會咁?點解所謂既教師,學生,可以咁唔理智去睇野. 連成年人都係咁. 我係WS 谷,竟然有做人父母支持參加塞地鐵,慢駛車係馬路。好可悲!

侯爵府

scheong 發表於 19-6-15 07:34
絕對有關連!

萬一修訂條例被撤回,令到香港殺人犯可以逍遙法外,令公義不能被申張,香港被害少女死後不能 ...

其實
以前(睇戲)
香港警察都幫手捉重犯

個時都無呢個條例啦

今次個殺人犯,係”台灣” 犯案
台灣話「無引渡條例」
引香港正苦入局?

正正係華為單野,中國人比美國用引渡條約由加拿大去美國
好在保得住5G 技術

但我信中國科技開始好過其他國家
先會有咁大龍鳯

另外唔希望香港人有傷外啦

侯爵府

香港警察都幫手捉重犯 比返FBI

侯爵府

kurocat 發表於 19-6-15 09:03
謝謝大家回覆

但我個人認為

講真吖又

呢條條例你問我,根本係啲人恐懼心大過咩咁。一地兩檢就係咁,係㗎,係好出位㗎,大陸人來香港土地執勤喎,仲唔係顛覆一國兩制?但結果呢?事情根本唔係咁。

修例唔係一面倒反對,但,當你日聽夜聽都只係話大律師又反,律師又反, c9聯盟又反時,真係仲有得討論嗎?我嘗試在唔同討論區同人逐點搵番點解反對,根本講下講下都只係驚。有個直情講到特首不可信,無普選... Well, 其實即係點?

侯爵府

回覆樓主:

好,唔通過,咪唔通過囉,可以傾。但依家香港問題係咩?
1.班人自以為自己代表晒香港,代表晒良心,非黑即白。你支持修例就=支持送中,大佬,送中係你地講,根本條例唔係咁。混淆視聽,大把後生只識叫囂反送中,連半點去認識條例都無意識。

tibetlee13    發表於 19-6-15 10:40

侯爵府

青青河邊草 發表於 19-6-15 09:19
講真吖又

呢條條例你問我,根本係啲人恐懼心大過咩咁。一地兩檢就係咁,係㗎,係好出位㗎,大陸人來香港 ...

咁一係講清楚先,宣傳/特輯

等老百姓了解多d 先

唔好無啦啦,引到光明頂之戰咁
中港兩傷

一般香港忙住返工
未必好了解咩事
都堅睇懶人包

要有理性支持
呢d功夫唔可以慳

侯爵府

青青河邊草 發表於 19-6-15 09:21
好,唔通過,咪唔通過囉,可以傾。但依家香港問題係咩?
1.班人自以為自己代表晒香港,代表晒良心,非黑即 ...

所以宣傳唔夠嘛

香港人又唔係好強政治意識

侯爵府

回覆樓主:

2.把諸多問題混為一談:近日事情發展好明顯,又係劍指特區政府的管治了。不斷像以前打擊cy一樣,要煮死林鄭咁,大家已忘了原來議題係乜嘢。大陸成日話別有用心,呢啲咪就係。甚麼條例,甚麼措施,根本只係條橋,目的的癱瘓政府,搞亂香港,拖累香港,繼而拖累中國,呢啲策略係好明顯,點解咁都睇唔到?班人真係覺得外國人對香港人係另眼相看嗎?真係唔好講笑啦。歧視係永遠無法解決的問題。

tibetlee13    發表於 19-6-15 10:41

首頁

尾頁

跳至