想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

試了好多個月都未有消息,之前也小產過,有啲氣餒

複式洋房

已保好身子?

大宅

回覆樓主:

btw, 聽講後生D,容易D著床。你都未高龄,放心啦

男爵府

試左年幾,37歲生了

別墅

回覆樓主:

上次小產後到宜家差唔多2年,現在剛bingo

別墅

試左四年幾

複式洋房

Chocolover23 發表於 19-6-15 13:02

試左四個月
重未有

男爵府

我 36.5 歲結婚,我先生大我 2歲。

初時諗住自然,但試咗幾個月冇消息,就去咗家計會,攞轉介信去威院排 iui/ivf 期,點知已經要排到差不多 3年後先有得睇。

家計會仲轉介我會 check 輸卵管有冇塞,另外轉介先生會驗精。我諗呢D係指定動作了。
結果發現我先生精蟲質素差,想自然都比較難。

但我一直有僥幸心理,覺得人哋咁多人都自然到,冇理由我自然唔到。於是開始試下中醫調理。

前後睇咗2個中醫,用咗半年多D時間,洗咗約 2萬,最後都係放棄。
咁啱有朋友推薦我去睇佢個醫生,佢果時啱啱生咗龍鳳胎。我就開始咗 iui/ivf 之路。

我首先試咗 iui,唔成功,跟住停咗大半年考慮係咪要 ivf。
半年後的起心肝開始 ivf,感恩一次成功!39歲時生咗個仔。

宜家個仔歲半,我今個周期放胎,尋日啱啱驗到 positive。我來緊 41歲了。

呢排追咗D Post,好多姊妹仲後生,唔急,慢慢來。

追仔路一D都唔易行!大家加油!

** 我漏咗講,我個仔出咗世都仲未有得睇威院的 iui/ivf,所以如果經濟許可的話,我建議唔好等政府果個了。自己出邊搵醫生或者去台灣做,平靚正!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Chocolover23 發表於 19-6-15 13:02

我衰冇認認真真去試因為經常同先生分隔兩地

樓主你坐好小月未呀

首頁

尾頁

跳至