時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

願佢平安,咁拘捕埋開槍射上身警員囉,咁先公平,打和。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

祝佢早日康復

希望佢放下教鞭,放過孩子

BBG1    發表於 19-6-15 19:40

珊瑚宮

kitbebe 發表於 19-6-15 17:11
拉得應該有哂證據,上法庭就知!

而家見到既片,係佢跟警方一段遠距離,佢未有作出任何攻擊既情況下,被警員開槍射中受傷。

真係希望法庭可以找出真相,看看警方有咩證據!

2:46 開始睇

https://www.facebook.com/thedphk/videos/462955457805005/

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

髮官會放佢,少擔心

大宅

greenpea 發表於 19-6-15 17:53
祝佢早日康復

希望佢放下教鞭,放過孩子

朋友女兒係佢學生,話呢位老師本身喺佢嗰科係教得好好、好好,亦無向學生灌輸過乜嘢思想,坊間唔知咁對佢嘅專業係好唔公平。

abc_dad_dad    發表於 19-6-15 18:53
978212    發表於 19-6-15 18:10

男爵府

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

木土土 發表於 19-6-15 17:53
而家見到既片,係佢跟警方一段遠距離,佢未有作出任何攻擊既情況下,被警員開槍射中受傷。

真係希望法庭 ...

當有衝突事件,走在最前好易被波及或誤會,所以D議員、扇動者好少會行到咁前,上次仲未吸收到經驗咩。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

出黎攪事、就預左啦....

子爵府

份工都應該冇埋

珊瑚宮

Nok_Nok 發表於 19-6-15 18:08
當有衝突事件,走在最前好易被波及或誤會,所以D議員、扇動者好少會行到咁前,上次仲未吸收到經驗咩。
...

即係你都覺得那位教師「只係因為行得前」,可能even無作出任何攻擊警方行為,當日也因此被波及而被警員誤傷,而家又因被誤會所以被拘捕?

2:46 開始睇

https://www.facebook.com/thedphk/videos/462955457805005/

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

出得來行,預咗要還。有書唔教去攪事?請假去攪事有冇得到校方批准先?曠工喎,要炒架

男爵府

和平示威者 因為行得前受傷 既然獲得一個暴動罪名 ...
香港點解會變成咁

子爵府

畀面勳章

係唔係都話暴動,暴動就可以暴動罪拉人

男爵府

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

木土土 發表於 19-6-15 18:14

即係你都覺得那位教師「只係因為行得前」,可能even無作出任 ...

唔拉人,點還佢清白呢?何況,只影到佢受傷,影唔到佢冇攻擊,警察拉得佢,一定會查清楚,唔需要我地評論是否有罪

子爵府

木土土 發表於 19-6-15 18:14

即係你都覺得那位教師「只係因為行得前」,可能even無作出任 ...

跟住佢地會話無人叫佢走出嚟,出嚟行,預左還。

大宅

回覆 木土土 的帖子

睇到個教師係搬鐵馬同指手畫腳(應該係鬧警察),唔算暴動掛?罪不至用槍射頭/眼吧,
我家有BB豬小豬肉,豬爸爸大豬肉和靚靚豬媽媽  :cheeze:  :cheeze:  :cheeze:

大宅

祝呢位教師平安,希望佢無事

大宅

2019勳章

唔告佢,警隊,開槍果個點開脫呀?

暴動?係警隊定性架咋

《政務司司長張建宗今日(13日)接受《Now新聞台》專訪,強調港府高層沒有參與將金鐘衝突定性為暴動及開槍發射橡膠子彈的決定,指是警方按現場情況決定。》

64夠話學生暴動啦

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

怕乜上次同性戀單嘢法例白紙黑字寫到明法官都可以唔跟,今次easy job啦

BBG1    發表於 19-6-15 19:42

禁止訪問

2019新春慶豚圓

珊瑚宮

Nok_Nok 發表於 19-6-15 18:28
唔拉人,點還佢清白呢?何況,只影到佢受傷,影唔到佢冇攻擊,警察拉得佢,一定會查清楚,唔需要我地評論 ...

唔知佢曾經做過乜,但條片有影到佢受傷前幾秒佢做緊乜,當時佢距離警方亦不近,好明顯睇到佢被射傷那刻,無警員人身安全係受到佢威脅,為何警員有需要使用呢種武力將佢射低?

被射傷的人,要靠被拉被告,才可還佢清白?

而家咁多人認為射佢警員係不合理、不合法傷人,咁點解唔係拉咗個警員,去還呢位警員清白?

首頁
12345...8

尾頁

跳至