時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

teambuilder 發表於 19-6-16 01:53
呢d係咪叫「著草」,好似不嬲都有架喎。

我又諗起以前d黑社會喺香港犯咗事,係諗辦法「著草」返大陸/台灣/澳門唔返得香港,好好笑依家係調返轉頭,係驚人「送」佢返大陸/台灣/澳門... 只可以講,可能佢地覺得自己仲惡過大鑊過黑社會,誰大誰惡誰正確

公爵府

yan_mum 發表於 19-6-15 16:27
記不記得,早前有單新聞,教授為小3用瑜伽球殺妻案?
以後想謀財害妻擁抱小3,使乜搞咁多嘢?又瑜伽球又乜 ...

有唔少法律界人士、議員都講過係可以就該次性遣返罪犯回台灣受審㗎。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

(Samantha) 發表於 19-6-15 17:49
阿瑜伽波話
早知學條死仔包咁去台灣啦!

應該係廁所 泵春x

子爵府

呢度啲人係咪唔睇新聞
人哋台灣都話通過左呢條條例都唔會引導香港人去台灣
唔該唔好再消費呢件事啦

話喺大陸殺咗人落嚟嗰啲
成個大陸全部CCTV 佢走到先算啦
就算佢走得甩
共產黨話要人
一個洗頭艇就捉到佢返去啦

複式洋房

yan_mum 發表於 19-6-15 16:27
記不記得,早前有單新聞,教授為小3用瑜伽球殺妻案?
以後想謀財害妻擁抱小3,使乜搞咁多嘢?又瑜伽球又乜 ...

睇黎你同老公關係應該都幾差,驚成咁。

今次修例如果係表面咁簡單就唔會咁多人反對啦,用個腦諗多少少。中國信得過就唔係叫中國啦,共產黨既野,樓主你未見識過?

子爵府

missparent 發表於 19-6-16 04:37

呢個所謂“漏洞”,係草擬中英聯合聲明時已有人提及討論 ...

同意,但有d 人仲覺得今次唔修例所以罪犯都會黎香港,咁香港就會成為逃犯天堂 ... 乜呢廿幾年黎,政府警方一直claim 嘅低罪案罪係假嘅?今次唔修例就會變左高罪案罪 ?... 咁得意嘅,明明個loophole 係一直都係度,仲要係當年有意整呢個所謂"loophole", 其實係保障咁大家 ... 但而家有d 人好得意,主動唔要呢個保障

子爵府

choichoi1234 發表於 19-6-16 07:38
睇黎你同老公關係應該都幾差,驚成咁。

今次修例如果係表面咁簡單就唔會咁多人反對啦,用個腦諗多少少。 ...

可能佢未見識過 想見識下
襯而家有機會google 下d 不公義case, 有哂心理準備,都唔知第時,仲有冇機會知

不過,扮訓嘅人係唔會醒

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

木土土 發表於 19-6-15 16:33
呢d問題,一向存在咗幾十年,唔係而家先可以。

若你想做,而家知道都唔遲既

嘩你心腸黑到教唆殺人
最緊要有漁民撐殺人犯

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

adaughter 發表於 19-6-16 07:43
可能佢未見識過 想見識下
襯而家有機會google 下d 不公義case, 有哂心理準備,都唔知第時,仲有冇機會知: ...

又見逃犯去德國又睇完呢次班暴徒既要求,
令我明白99%自稱被政治逼害的,同d南亞假政治難民一樣!
都是假!
包括大陸!

叫幾句政治口號,便不可以是暴徒、殺人犯、強姦犯?否則便是政府big 害...

子爵府

bobolam 發表於 19-6-15 19:23
香港不單只是購物天堂, 仲係殺人犯嘅天堂(emoji)

係「跨境」殺人犯天堂至啱

男爵府

adaughter 發表於 19-6-16 07:40
同意,但有d 人仲覺得今次唔修例所以罪犯都會黎香港,咁香港就會成為逃犯天堂 ... 乜呢廿幾年黎,政府警方 ...

係啦,故意整個loophole保護台灣殺人犯、大陸貪商,多謝哂你班香港人鼎力維護佢地!

有loophole一定要keep架

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

公爵府

yan_mum 發表於 19-6-16 01:56
法律有漏洞就要修補,以阻止日後有類似罪案發生。現有這單野咁攪到咁大,真的怕有人利用漏洞犯案。
...

唔駛怕,實有!雖然存在幾十年,但你知啦,呢啲嘢唔講唔覺,講開就覺,而家咁揚,大家睇路啦喂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kamjjj 發表於 19-6-16 08:07
係啦,故意整個loophole保護台灣殺人犯、大陸貪商,多謝哂你班香港人鼎力維護佢地!

有loophole一定要kee ...

發揚光大
放下自在

珍珠宮

yan_mum 發表於 19-6-16 02:21
不要跟我說1次性。我現在是說怕以後有人利用這漏洞犯案。
現有這單野咁攪到咁大,差不多全球球人都知道香 ...

唔難理解D人成日話一次性,又話台灣通過都唔收,全部同一個tone,極大可能被人灌輸單一訊息或本身思想單向!

何為合法移交路俓,昨晚有JM分享了黃永的分析,他是出名反政府的。發文分析得好清楚!

https://www.facebook.com/357222981063527/posts/2242594805859659?metadata=t5COZfL5ZkoAFS04NTZo9FZy6Cg9DHn2JPeWIj6qpNcyQ1oxRc/gUOz+vP5JA2APNsQjU33sco9Io7jAqa+unytT7IOIAjOGCBO11Dt1I44bB9CitYb6N0Aa&sfns=mo

伯爵府

黃屍在做

伯爵府

以後唔好去台灣

首頁

尾頁

跳至