婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大内密探e 發表於 19-6-16 11:45
最衰都係我自己太感情用事,又係個B契媽,唔想阿B 咁細就要響單親家庭長大嘛。
...

大宅

KoneyB 發表於 19-6-16 11:37
即係要男家support 生仔?
平既私家都可以自選時間開刀wor
仲要唔讀N去慳返

大宅

如果兩邊都係你朋友,又係契媽,何不有機會時當問候下直接問男方係咪仲有唔捨得?問咗唔係嘅,就叫男方留意番唔好俾錯signal, 俾個機會女方襯年輕向前看喇。

似係女方放唔開多啲

大宅

做個靚太 發表於 19-6-16 10:48
男方主動搵得律師,都唔會只為尼兩件事而決定離婚啦~況且仲有個b,佢都可以咁決斷,叫你朋友死心啦~
好好 ...

男爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

你朋友又迷信又要威,寧願CUT個仔使費,平時男家應受唔少氣,既然嫌個前夫唔識楂主意,分開咪對大家都好。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

大内密探e 發表於 19-6-16 12:01
阿B 男家有份當年由男家support 啦

朋友成鬼日向我呻, 個C6又唔識揸主意,所以佢咪要滿天神佛求神算命問 ...

結婚生仔兩公婆自己搞掂啦

我係個99都唔鐘意

公爵府

2019新春慶豚圓

大内密探e 發表於 19-6-16 11:45
最衰都係我自己太感情用事,又係個B契媽,唔想阿B 咁細就要響單親家庭長大嘛。
...

你朋友太過注重物質享受,但今時今日的3~4萬收入真係.....不夠wo....

男爵府

2019新春慶豚圓

大内密探e 發表於 19-6-16 12:01
阿B 男家有份當年由男家support 啦

朋友成鬼日向我呻, 個C6又唔識揸主意,所以佢咪要滿天神佛求神算命問 ...

阿B男家有份梗係由男家support 啦⋯⋯

樓主應該同佢朋友都係同出一徹

大宅

Jessie688 發表於 19-6-16 12:15
你朋友又迷信又要威,寧願CUT個仔使費,平時男家應受唔少氣,既然嫌個前夫唔識楂主意,分開咪對大家都好。 ...

大宅

breadcheung 發表於 19-6-16 12:50
阿B男家有份梗係由男家support 啦⋯⋯

樓主應該同佢朋友都係同出一徹

大宅

大内密探e 發表於 19-6-15 22:45
依家佢咪勁煩緊用(1) 及用Fackbxxk用阿B 生活學行及公園玩得開心片嚟攞返個C6心返嚟囉。
...

冇架啦,B係B,婚姻係婚姻。就算男方委曲求全,返返來,兩個人係冇變到架,總有一日都係要散。其實對個小朋友來講,成長係父母離婚但可以和平相處嘅環境,好過雙方架硬係埋一起,日日鬧交啦。你都係勸個fd向前看,如果真係為B好,唔好用個B去箍個男人返來,咁對個小朋友好唔公平

大宅

家庭收入3/4萬既ftm 應該要識睇餸食飯

大宅

s_for_samantha 發表於 19-6-16 14:29
家庭收入3/4萬既ftm 應該要識睇餸食飯

大宅

大内密探e 發表於 19-6-16 15:13
就算男方有勁多積蓄, 由於佢c6 娘親= 佢99 都有跟我閒時ws 呻完既嘢,我都冇跟返我朋友講費事被我c6話我 ...

佢老公覺唔覺得
你朋友咁做係唔識體諒佢?
如果佢老公有講過
咁你朋友覺唔覺得咁樣有問題
同佢會唔會改?
點解佢又期望佢老公會返轉頭?

不過你咁奇怪既 好似好想人插你朋友
覺得佢自作自受咁

男爵府

2019勳章

2同3,要不要6299比先?唔使既關佢咩事?
同埋養和生b其實不太貴,大房7至8萬。

子爵府

2019新春慶豚圓

大内密探e 發表於 19-6-15 18:23
嗰兩位我淨係識個女方, 她講嚟講去,都係話性格不合(特別係婆媳關係方面) 囉!

例: 她99 覺得女方ftm ...

女方係大駛,不過呢啲駛費係唔係佢兩公婆自己出先?如果佢哋自己攪得掂唔駛人補貼嘅又唔係問題喎!

複式洋房

就算男方有勁多積蓄, 由於佢c6 娘親= 佢99 都有跟我閒時ws 呻完既嘢,我都冇跟返我朋友講費事被我c6話我 ...

認同樓主老公,樓主身份根本唔應該同人哋99講你老友。
樓主本身都應該好8,理人閒事仲唔夠,仲要擺埋上網,你想網友數你朋友不是,定係數佢99好同你學是學非。

真心為朋友好,做個守口如瓶聆聽者仲好。

大宅

2019新春慶豚圓

試吓叫你朋友打千秋再post 上FB,睇吓佢老公有冇like,咁就知仲有冇得挽留囉

別墅

只有現職公務員睇門診先有優先,家屬無份,唔係平,係免費,不過好唔好就自己諗。

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 大内密探e 的帖子

聽你咁講,你朋友真正係大花筒,已經做ftm,仲名牌包,名牌化粧品。睇來佢老公都係積埋積埋,再加上阿媽落多兩咀,呢段婚姻係咁先,叫你個fd疊理心水揾份工做好過啦。

首頁

尾頁

跳至