家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

份保單係二十年前買落的人壽連醫療,人壽果part 已供完,而家只供醫療,每月$5xx,我好想 cut 左去,但就一定買返,大家有咩建議?thx

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

洋房

回覆 sandwich 的帖子

房費6百幾依家應該好多私院都唔夠cover......如果冇咩點claim過大事轉就好d,依家好多保險公司嘅plan都比你依家依個好,保費可能都唔差太多我用宏X

複式洋房

sandwich 發表於 19-6-15 16:57
份保單係二十年前買落的人壽連醫療,人壽果part 已供完,而家只供醫療,每月$5xx,我好想 cut 左去,但就一 ...

樓主本身有無團體醫療?

侯爵府

JasonChanKK 發表於 19-6-18 15:46
樓主本身有無團體醫療?

沒有的

複式洋房

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

JasonChanKK 發表於 19-6-18 15:49
甘你要考慮下自付額問題
方便pm你

我就係覺得原本果份唔太足夠,想取消再買另一份,不過擔心而家年紀大比較貴

複式洋房

份醫療有冇額外保障? 睇落完全唔夠喎真係入院最多claim到4,5成

侯爵府

aeioummm2009 發表於 19-6-18 20:22

份醫療有冇額外保障? 睇落完全唔夠喎真係入院最多claim到4,5成

係當年人壽附帶的,有危疾及意外的保障,算唔算額外保障?

男爵府

2019新春慶豚圓

依家有自願醫保,仲有種叫高端醫療,投保者只需揀一個墊底費,尾數係全包,假設投保者選擇$15000的墊底費,入院做手術共用了十萬,投保人只需畀$15000,餘下$85000由保險公司支付。

侯爵府

芝達 發表於 19-6-19 23:18
依家有自願醫保,仲有種叫高端醫療,投保者只需揀一個墊底費,尾數係全包,假設投保者選擇$15000的墊底費, ...

唔該晒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊