美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

分享下我打左幾年荷爾蒙斑既經驗
好耐之前打C6, 之後打過picoway, discovery, enlighten, picosure, 加加埋埋打左十幾次都有, pico根本都打唔到荷爾蒙斑, 而每次打之前問醫生又好治療師又好, 佢地都話可以改善到, 但都講到明荷爾蒙斑係有好多因素影響, 一定要長期作戰, 要打幾次先會見到效果, 結果打完都係無效
A妹, Le Domxx, cosmxx, pretxx medical, beauskxx, numx好多間我都問過/試過, 暫時得LD第一次上去就話有信心可以用雞尾酒療法一次見效, 試做戈次佢地用pico enlighten + M22 同我打, 一次就差唔多KO哂我岩岩曬出黎既果D雀斑, 連D荷爾蒙斑淡左3,4成!! 依家打到第4次已清得7788 !!!

男爵府

keroro113 發表於 19-6-17 22:43
回覆 daisy17772 的帖子

荷爾蒙斑要好小心,我剛認識了位朋友係賣pico機的,佢話打面斑時可能會刺激底層荷 ...

其實如本身有深層嘅苛爾蒙斑,就算用laser淸了,底層未完全清哂,都一樣遲早會浮出來。
用laser清斑時,我覺得都要弄好內部,盡量減少斑再出,因中醫角度皮膚只是反映身體內部運作的健康情況!

侯爵府

畀面勳章

noodleTT 發表於 19-6-19 02:14
分享下我打左幾年荷爾蒙斑既經驗
好耐之前打C6, 之後打過picoway, discovery, enlighten, picosure, 加加埋 ...

請問你嘅收費係幾多錢一次呀?thanks

男爵府

issactmaria 發表於 19-6-19 08:45
其實如本身有深層嘅苛爾蒙斑,就算用laser淸了,底層未完全清哂,都一樣遲早會浮出來。
用laser清斑時,我 ...

同意~

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

反而我想知有冇人真係荷爾蒙斑可以去曬? 去曬意思究竟係淡到差不多九成,而唔係完全冇咗? 同埋就算去曬,係咪都會返返出嚟?

侯爵府

畀面勳章

請問你係咪有做緊一啲中醫的方法去清底層?

男爵府

daisy17772 發表於 19-6-19 09:01
請問你係咪有做緊一啲中醫的方法去清底層?

應該説我做緊D中醫方法去調理身體健康,但亦特別睇書去研究中醫角度深層斑形成,再加強針對去改善某部分影響深層斑的內臟。當然,亦會間中睇吓中醫了解吓自己體質!

禁止訪問

男爵府

細心留意就會發覺近期多咗幾個會員都推介呢一間,講嘅嘢同出一轍,都係同一樣嘅班,同一樣嘅處理方法,同樣地荷爾蒙斑完全冇晒我發現連寫野嘅語氣都係一模一樣

男爵府

ktang0 發表於 19-6-19 13:52
細心留意就會發覺近期多咗幾個會員都推介呢一間,講嘅嘢同出一轍,都係同一樣嘅班,同一樣嘅處理方法,同 ...

如果係苛爾蒙斑多,其實2-3次係好難攪掂!我不給予評論,因我只試過兩種laser而效果係慢慢改善。不過,我相信皮膚係要時間慢慢改善,唔係1-2次速速改善到!

男爵府

issactmaria 發表於 19-6-19 14:15
如果係苛爾蒙斑多,其實2-3次係好難攪掂!我不給予評論,因我只試過兩種laser而效果係慢慢改善。不過,我 ...

我自己就係雀斑,所以真係四五次就已經冇哂。但係荷爾蒙斑呢度個個都話難搞,唔明點解佢會話三四次就可以完全冇晒。之後就發個同樣嘅言論越來越多,所以我就有懷疑囉

男爵府

ktang0 發表於 19-6-19 15:02
我自己就係雀斑,所以真係四五次就已經冇哂。但係荷爾蒙斑呢度個個都話難搞,唔明點解佢會話三四次就可以 ...

留番jm自己去判斷,基本上除非係朋友親身見證到,否則係forum嘅分享都要靠jm自己判斷!

男爵府

issactmaria 發表於 19-6-19 15:14
留番jm自己去判斷,基本上除非係朋友親身見證到,否則係forum嘅分享都要靠jm自己判斷!
...

講得好啱,所有嘢真係要自己衡量過先至好去試

男爵府

ktang0 發表於 19-6-19 15:27
講得好啱,所有嘢真係要自己衡量過先至好去試

噤我都希望係事實,那又可多一個選擇!

大宅

虎到金來勳章

daisy17772 發表於 19-6-19 08:59
請問你嘅收費係幾多錢一次呀?thanks

最抵玩係beauskxx, 試做就 $980 打fotona, 但效果我覺得一般般, 跟住我試左A妹, $2880 打enlighten + excel V兩部, LD試做我都係打2部機$1800, join pkg價錢我都有記低可以pm你~

水晶宮

daisy17772 發表於 19-6-19 09:00
反而我想知有冇人真係荷爾蒙斑可以去曬? 去曬意思究竟係淡到差不多九成,而唔係完全冇咗? 同埋就算去曬, ...

我曬斑和荷爾蒙斑都有,我靠搽護膚品減淡左8成以上,之前post過相。我冇野賣,只係想講搽啱成份就可以,牌子唔重要,最重要係恆心。我主要用左旋C15%和retinol 0.5%, 都係相當溫和產品。

侯爵府

畀面勳章

Elenalan 發表於 19-6-20 13:52
我曬斑和荷爾蒙斑都有,我靠搽護膚品減淡左8成以上,之前post過相。我冇野賣,只係想講搽啱成份就可以,牌 ...

請問要去醫生度 攞藥嗎?

水晶宮

daisy17772 發表於 19-6-20 17:31
請問要去醫生度 攞藥嗎?

係over the counters護膚品,不用醫生處方。

侯爵府

畀面勳章

Elenalan 發表於 19-6-20 17:33
係over the counters護膚品,不用醫生處方。

是什麼牌子?

水晶宮

daisy17772 發表於 19-6-20 17:34
是什麼牌子?

乜野牌子都可以,主打左旋C和retinol就可以。呢2個成份同時用淡斑效果最明顯。其實打laser祛斑,外國皮膚科醫生都建議用以上2種成份嘅護膚品去延長laser效果,打唔打斑,護膚品都要用架啦,可以用d有效成份,唔好只睇牌子。現在左旋C serum容易買好多,clinique c10, Dermacept C5, c10, C20, Skinceuticals CE ferulic...etc.呢d都係,視乎自己budget和喜好質地去揀。

首頁

尾頁

跳至