懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

^^

大宅

chanlazy 發表於 19-6-16 07:26
^^

^^

大宅

我就入候產室駁胎心機,8點30,醫生嚟左睇我,再內檢宮頸然後塞藥,呢個候產室要留到生為止(6人房),生完 ...

塞藥後六個鐘,都係無咩大感覺,老公買左嘢翻嚟比我食,食完嘢痛左幾下,以為嚟料啦!點知只係攪肚痛,去完廁所唯有繼續等⋯⋯(見到對面床媽咪行又行唔到又企唔到,姑娘話佢今朝到而加只係開左一度,好慘啊,我見佢真係好辛苦)
塞藥後八個鐘,有小小陰陰痛,醫生過左嚟check都係開左一度,不過鬆左啲係好事,然後醫生幫我穿水,感覺都痛,不過無第一次內檢咁痛,插左枝唔知咩入去了下了下,就有好多暖流流出嚟,好似賴尿咁,然後去廁所,m巾都見到有血,然後老公比姐姐帶去之後病房,我就入產房啦。
入左產房,姑娘教我吸笑氣,再幫我種豆落催生藥,都開始有少少痛⋯⋯

大宅

chanlazy 發表於 19-6-16 07:27
塞藥後六個鐘,都係無咩大感覺,老公買左嘢翻嚟比我食,食完嘢痛左幾下,以為嚟料啦!點知只係攪肚痛,去 ...

由四點左右落藥,姑娘都好密嚟同我做內檢,本身都ok頂得順,我一開始同醫生講「我一定要做無痛分娩」,到落藥後開1,2度,我覺得都頂到所以拒絕左打無痛,當時姑娘叫我痛一定要放鬆比啊b個頭落去,我都有盡力做。
豬隊友好想搵嘢做嚟幫我,佢見我拎笑氣罩好用力,於是就話負責幫我拎罩,好!呢個時候姑娘又內檢,話痛先伸手入,老公都ready,大家一齊等下一輪痛(其實嗰陣已經痛到一分鐘一次),有陣痛啦,我望一望老公,老公即時幫我蓋罩,姑娘內檢,突然!火都嚟,我老公拎個罩蓋住我隻眼,我根本吸唔到,痛得嚟同時又忍唔住笑佢蠢⋯⋯度數依然2度。

大宅

由四點左右落藥,姑娘都好密嚟同我做內檢,本身都ok頂得順,我一開始同醫生講「我一定要做無痛分娩」,到 ...

我由左側訓轉做右側訓,一路等等等等⋯⋯我又暈又攰訓著左,結果咪出事,陣痛又點會訓得到呢⋯⋯醫生嚟左姑娘同醫生講我陣痛由有規律變到無左規律,當時突然好痛好密,開左6度,醫生話無用,正常要一個鐘一度,而我落後得好緊要,再加上醫生嘗試叫我屙出嚟,我根本唔識用力,我已經進入崩潰狀態,又喊又叫,唔想再比醫生姑娘內檢。

大宅

我由左側訓轉做右側訓,一路等等等等⋯⋯我又暈又攰訓著左,結果咪出事,陣痛又點會訓得到呢⋯⋯醫生嚟左 ...

最後一次內檢,醫生話摸到啊b個頭因爲咁有少少腫,我當時又再騰晒,醫生話比多兩個鐘比我睇下開唔開到,開唔到就緊急開刀,我聽到開刀又爆喊,即係食全餐⋯⋯同我好驚老公無得陪我,但情況好似變得有啲急,醫生再嚟問我開刀好無,老公見我咁辛苦就話開刀啦,唔再試。
我就轉床落手術室,落到去麻醉醫生已經stand by,拿拿聲幫我麻醉,呢個麻師雖然cool,但手摯好好!完全唔痛,隻腳都好快無知覺。
過左一陣醫生就話bb出左世啦,話佢有少少纏頸同一開刀就見到bb塊面,即係bb游背泳,呢個pose好難順產,咁我都覺得值得啲。

大宅

chanlazy 發表於 19-6-16 07:28
最後一次內檢,醫生話摸到啊b個頭因爲咁有少少腫,我當時又再騰晒,醫生話比多兩個鐘比我睇下開唔開到,開 ...

開完刀聽到bb喊聲,我就成個人放鬆晒啦,我都開始喊,唔知係咪太激動,連嘔左四次,心諗大獲啦,無乜食嘢又嘔夜晚一定好慘,但見完bb抱完啜完就咩都值得!
最後就轉床翻病房,一上到去,老公就喊,佢一定好擔心,可惜我太夜開刀,只可以同老公講兩句就走。
總結:食全餐好慘,下胎直接開刀!

複式洋房

因為上星期六開始流啡,斷斷續續流左幾日,本身係純啡,後尾變左鼻涕狀嘅啡,所以去睇醫生,醫生擔心有risk ...

恭喜你:平安生產,最緊要是BB健健康康什麼都值得

複式洋房

因為上星期六開始流啡,斷斷續續流左幾日,本身係純啡,後尾變左鼻涕狀嘅啡,所以去睇醫生,醫生擔心有risk ...

法國醫院開刀幾錢

大宅

Nicole246658 發表於 19-6-16 07:35
法國醫院開刀幾錢

我有朋友開刀46000埋單
不過我食全餐同未出院唔知價錢住 知道再update你

複式洋房

chanlazy 發表於 19-6-16 07:46
...

好(emoji)

男爵府

辛苦了您,好好休息,望返bb咩痛都值得的

別墅

chanlazy 發表於 19-6-16 07:28
開完刀聽到bb喊聲,我就成個人放鬆晒啦,我都開始喊,唔知係咪太激動,連嘔左四次,心諗大獲啦,無乜食嘢 ...

我生完出院我老公都喊左幾次

大宅

恭喜哂!
我過咗EDD 都未生得
早兩日流啡,入院check 咗宮頸未成熟,bb 頭依然好高,最終返屋企
呢兩日有假陣痛,但就冇其他症狀
我都怕到時要食全餐

禁止訪問

大宅

sandy_astroboy 發表於 19-6-17 00:48
辛苦晒媽媽,我下個月底都係法國應該開刀,亞b頭同肚都大左差不多2w,順產驚食全餐
...

你要加油啊 會唔會考慮直接開刀啊?

大宅

我第一胎情況同你勁似呀!你豬隊友好好笑罩你眼,我笑左出黎!我豬隊友係側邊睇掌門人笑到卡卡聲囉而家第二胎堅決等開刀算!唔好再折磨自己!

大宅

chanlazy 發表於 19-6-16 07:46
...

可唔可以到時update埋我吖,我都係想法國順產,但想知如果食坐餐咩價錢

大宅

kytw 發表於 19-6-18 16:30
可唔可以到時update埋我吖,我都係想法國順產,但想知如果食坐餐咩價錢
...

全餐埋單78000~

大宅

chanlazy 發表於 19-6-18 17:58
全餐埋單78000~

醫生費幾錢呀?

首頁

尾頁

跳至