時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱媽 發表於 19-6-16 17:58
樓主老公應最開心!
真心讚佢叻女

老公唔知,因兩個駡交到宜家,無講嘢。如果今次佢哋兩個有嘢講仲大件事,因開始時阿囡有去遊行

大宅

回覆樓主:

老公教方法比較強硬,每次有社會及政治問題,家裏就打仗咁,而我方法係唔支持有人反對而反對去做事,到佢地話要去遊行,我無得say No,你越唔比佢地去,佢地更加要去。所以有話安全行先,可以去但要和平不可以同人哋一齊搞事,唔可以太夜返,因越夜越複雜。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ysy_bonnie 發表於 19-6-16 14:40
今日問阿囡你去遊行嗎?要小心如果有唔對路就返來。阿囡話唔去,當然我聽完好開心,阿因一直由占中開始同老 ...

難得無受人影響判斷

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

“行”同“唔行”,最緊要都有獨立思考過。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

今日問阿囡你去遊行嗎?要小心如果有唔對路就返來。阿囡話唔去,當然我聽完好開心,阿因一直由占中開始同老 ...

有個理性女為妳感到高興,行政長官是中央底線,如果佢咁樣下台相信中央全面接管不遠了。到時D遊行變成國內團到港特色旅遊景點。中央有乜嘢未見架,呢D只是芝麻綠豆事。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

男爵府

2019新春慶豚圓

呀囡幾大? 好叻!
公司個receptionist 個細佬之前去遊行比警棍卜要call白車,返來公司重要氣冲冲同我講: 佢為左你下一代咋!
佢細佬去遊行又無問我,做麥要入我數!
點解D年輕人好似着左魔咁?

男爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

理由合理

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

SWtwins 發表於 19-6-16 18:34
呀囡幾大? 好叻!
公司個receptionist 個細佬之前去遊行比警棍卜要call白車,返來公司重要氣冲冲同我講: 佢 ...

你公司個receptionist 好攪笑,我推佢去行架

男爵府

2019新春慶豚圓

jessica0768 發表於 19-6-16 18:42
你公司個receptionist 好攪笑,我推佢去行架

呢個指控令我本來政治冷感變成好反感。
老實講,佢哋依家做嘅嘢同逐步爭取港獨有咩分別? 港獨係無可能,諗吓點同中央和平相處,攞到最好嘅待遇同優勢好過啦!

大宅

SWtwins 發表於 19-6-16 18:34
呀囡幾大? 好叻!
公司個receptionist 個細佬之前去遊行比警棍卜要call白車,返來公司重要氣冲冲同我講: 佢 ...

18, 希望佢一直都客觀去睇事件,最開心聽到佢同同學分式去與唔去,如果民陣遊行3項都贊成咪去,如果有1項唔贊成,就想清楚自己想點才决定去唔去

珍珠宮

大宅

因為遊行多人 驚危險 而且天氣又熱
我個肚又籮咁大 我都揀唔去

男爵府

識自己分析,非常好。

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

叻女..

大宅

叻女!

首頁

尾頁

跳至