懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hello 你哋好,我遲咗5日M,驗咗兩次都顯示有咗,我同先生都好期待不過第一次乜都唔識,已經睇咗好多BK posts,但仲有D問題。麻煩大家!!

1. 依家係咪應該先睇普通醫生證實有咗先?

2. 下一步係唔係要約產檢?如果我冇相熟婦科醫生,但想響浸會生應該點安排?

3. 請問大家可分享在浸會開刀的好醫生嗎?

4. 開刀可否避免生肉芽?

Thank you all, sorry 第一胎比較騰雞 ><

男爵府

Kendalllll 發表於 19-6-16 17:34
Hello 你哋好,我遲咗5日M,驗咗兩次都顯示有咗,我同先生都好期待不過第一次乜都唔識,已經睇咗好多BK pos ...

1:係啊,去普通診所驗孕就可以,跟住照去排政府,即使私家生,最好政府都有record ar!
2:可以book定7-8wk搵私家醫生照閃閃。
浸會醫生就睇下有冇其他媽媽有冇介紹俾你吧!
恭喜你

複式洋房

Hapi_Baby 發表於 19-6-16 17:57
1:係啊,去普通診所驗孕就可以,跟住照去排政府,即使私家生,最好政府都有record ar!
2:可以book定7-8wk搵 ...

哦明白!等我盡快攞證明同登記先!多謝你呀(emoji)(emoji)

好想快D照等個心定D(emoji)

複式洋房

唔知大家有沒有在浸會開刀的好醫生分享,謝謝:)

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

vickyhoma123 發表於 19-6-17 10:19
其實好多私家醫生都會在浸會掛單,不一定要在浸會醫院裏面揀醫生
你可在外面找醫生做產檢先,再慢慢決定找 ...

Thank you! 今日去咗診所拎證明了!咁我開始搵醫生先 :) 請問你所講的呂醫生在那一間卓越? 麻煩晒

禁止訪問

複式洋房

vickyhoma123 發表於 19-6-17 16:44
卓越在尖沙咀和沙田石門都有診所,呂醫生都會去,看你去那裏方便

謝謝你(emoji)

複式洋房

我上胎係喺浸會搵羅宇帆醫生開刀,今胎都會搵返佢。佢產檢細心,又可以一站式做埋nifty 同結構。開刀手勢好,我條疤靚到不得了(emoji)

複式洋房

meloproduction 發表於 19-6-17 21:39
我上胎係喺浸會搵羅宇帆醫生開刀,今胎都會搵返佢。佢產檢細心,又可以一站式做埋nifty 同結構。開刀手勢好 ...

好羡慕你冇乜疤呀!!

首頁

尾頁

跳至