美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

2019勳章

nms 發表於 19-6-18 09:56
如果你只係拉下筋嘅堂,根本消唔到脂,就算線條拉到好靚都無用,因為面嗰d脂肪遮住左,睇唔到,所以都要做 ...

我一星期有三日上跑步機45min,試左成個禮拜食少啲野,以前咁樣做效果好快,宜家可能年紀大左新陳代謝慢左,唔多見效 我朝早飲super drink,跟住就做30分鐘youtube果啲消脂增肌片+跑快步走45min,半個零鐘食條蕃薯+1隻蛋,lunch食正常,晚餐食蛋白雞柳3條/清蒸魚1條+烚菜,比起平時已經叫少左兩碗飯,但都唔落磅,諗緊可能係咪食得太少所以落唔到,之前聽講過話唔係食少野就會瘦,要食啱野+份量夠先會瘦

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 跑步機 的帖子

我當拉筋放鬆下,減肥都係跑步work d

珍珠宮

跑步機 發表於 19-6-18 20:30
我一星期有三日上跑步機45min,試左成個禮拜食少啲野,以前咁樣做效果好快,宜家可能年紀大左新陳代謝慢左 ...

嘩,你已經好多運動,好少食物啦喎!
你無落磅,但有無slim咗呢?

大宅

跑步機 發表於 19-6-18 20:30
我一星期有三日上跑步機45min,試左成個禮拜食少啲野,以前咁樣做效果好快,宜家可能年紀大左新陳代謝慢左 ...

咁勤力,冇理由瘦唔到

大宅

做瑜伽要俾錢,我自己去跑下仲好la

子爵府

2019新春慶豚圓

yoyojoma 發表於 19-6-20 15:58

yoga也可以在家跟youtube做,不花錢。

大宅

2019勳章

IloveJJ 發表於 19-6-20 12:02

嘩,你已經好多運動,好少食物啦喎!

條腰係明顯slim左,但磅數同脂肪都維持不變 所以我先覺得好氣餒,肯定係飲食/運動某樣做得唔啱先會落唔到磅同脂肪

大宅

2019勳章

alyssasasasa 發表於 19-6-20 10:23
回覆 跑步機 的帖子

我當拉筋放鬆下,減肥都係跑步work d

我就冇跑步,有快步走,用心跳帶綁胸下check住有冇達到心跳率,但都唔見效

珍珠宮

跑步機 發表於 19-6-21 01:11
條腰係明顯slim左,但磅數同脂肪都維持不變 所以我先覺得好氣餒,肯定係飲食/運動某樣做得唔啱先會 ...

咁條腰slim咗,如果係脂肪少咗肌肉多咗,都唔會落磅架喎!有slim到就得啦!

珍珠宮

跑步機 發表於 19-6-21 01:12
我就冇跑步,有快步走,用心跳帶綁胸下check住有冇達到心跳率,但都唔見效
...

尋日上網睇減肥既網,又話瑜伽都瘦到喎!

珍珠宮

yoyojoma 發表於 19-6-20 15:58

我兩樣都做,跑步可提升心肺功能,但瑜伽可以拉筋,提高平衡力柔軟度,而且怕悶既人會開心啲(雖然我唔會)。

大宅

2018復活節勳章

我由4月份剛開始上瑜伽堂,一星期一堂~
之前一路無做開運動~
學瑜伽是因為開始發覺上樓梯腳部唔夠力,
想拉下筋先再練返~
第一堂做下犬式時~腳伸唔直,超痛,
有D動作是趟在地上腳向上伸直~做唔到,腳一直震~
但差不多個半月~我發覺自己進步左~現在可以做到,腳比之前有力左,筋無咁緊~
昨天大仔(讀中學)放假~帶左佢一齊去上堂~想佢改善下腰背問題
我係元朗學

子爵府

回覆 D.H媽媽 的帖子

你係元朗邊度學瑜伽?

子爵府

我都學左一段時間瑜伽, 發覺係唔會修到身同減到肥~ 依家我係上完跳舞堂之後瑜伽/普拉提, 身型靚左~

洋房

我覺pure幾好,老師都專業嘅,但係貴...

大宅

2018復活節勳章

snoopyiu 發表於 19-6-21 12:53
回覆 D.H媽媽 的帖子

你係元朗邊度學瑜伽?

Pilates & Yoga Reb##n 2
你上網或FB搵下

子爵府

D.H媽媽 發表於 19-6-21 17:17
Pilates & Yoga Reb##n 2
你上網或FB搵下

想問幾錢一個月架?好似幾好,有yoga又有pilates

大宅

發表於 前天 11:43 |顯示全部帖子
snoopyiu 發表於 19-6-21 12:57
我都學左一段時間瑜伽, 發覺係唔會修到身同減到肥~ 依家我係上完跳舞堂之後瑜伽/普拉提, 身型靚左~ ...

瑜伽減肥有幾個方面:

1 減壓所以減肥,研究話就算就係做最靜態既瑜伽如yin yoga, 可以減低皮質醇,從而減肥。另外,有時壓力愈大,愈容易覺得肚餓,食零食,放工食大餐

2 如果你本身少運動,瑜伽可以提高新陳代謝,亦令身體同心景比較年輕

3 改善姿勢。不良姿勢會顯得肚腩大,寒背

4 訓練肌肉。無錯,瑜伽唔係淨拉筋。一堂均衡既瑜伽課應平衡 strength and stretch 兩方面

利申:瑜伽老師

複式洋房

發表於 前天 21:58 |顯示全部帖子
IloveJJ 發表於 19-6-18 07:25
我之前行「低碳」,介甜晚餐唔食澱粉質。
而家「生酮」,全部澱粉質唔食,食返優質油+適量蛋白質。
係既, ...

Pure 老師執pose 都好,多外籍英文老師,容易book堂,係貴過其他中心。我之前join過佢5年。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊