自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

其實有冇人,係兩公婆嘅政治立場唔同,甚至好相反?點處理?

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

好簡單咪唔好講政治囉

大宅

2019勳章

金黑街矇 發表於 19-6-16 21:01

如果互相尊重是沒問題的,但若然其中一方意圖說服對方,就好難安寧

girlbear    發表於 19-6-17 15:57
ELLE_MAMA    發表於 19-6-17 12:47

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

lalalababy34 發表於 19-6-16 21:03
如果互相尊重是沒問題的,但若然其中一方意圖說服對方,就好難安寧

完全同意!

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

lalalababy34 發表於 19-6-16 21:03

agree
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

金黑街矇 發表於 19-6-16 21:01

我同老公一樣
同家人相反,所以通常叫大家唔好講,堅持要講盞反面
月光很美麗☺

伯爵府

yup
宗教一樣
我佛教 老公天主教 女婿基督教 互相尊重無問題

ELLE_MAMA    發表於 19-6-17 12:48

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

明知破壞感情仲講
定因為唔啱嘴形
離婚

自己諗,自己分析啦

龍鳳媽

珍珠宮

回覆樓主:

我地係,所以唔講唔討論

tester5    發表於 19-6-17 02:08
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

2019新春慶豚圓

我有朋友個老公想同父母移民台灣,结左婚4年,女的好吾想,好頭痛。

男爵府

我會話唔好討論 因為通常都
想說服對方 跟自己嗰套
盞傷和氣

侯爵府

認同

伯爵府

2019新春慶豚圓

sharon_pig 發表於 19-6-16 21:04
yup
宗教一樣

無惡意,真心問,基督教不是不許異教徙結婚嗎?

公爵府

mln 發表於 19-6-16 21:02
好簡單咪唔好講政治囉

Jm講的是對,唔講政治仲有好多話題可以講

水晶宮

yup
宗教一樣

咁你女呢

大宅

2019勳章

談政治時點到即止。

侯爵府

yup
宗教一樣

我都係,我係信佛, 老公基督教, 各看各的書籍,反正宗教信仰也是指導人向善的,所以啲人話伊斯蘭教唔好, 但我們都會尊重, 因為也是善的,可能只是我們沒深入了解而已。

但是法輪功就唔好信了。

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

我唔係完全一致的
但不會拗,尊重大家睇法

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我同我老公完全係兩個立場,我會選擇完全唔講

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我係屋企盡量唔講政治,一講肯定好快出事
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊