時政擂台

跳至

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

tinymicmic 發表於 19-6-16 23:43
哈哈!睇嚟你好熟行程咁,要買起呢度要幾多錢?同埋要有幾多人食飽飯冇嘢做熱辣辣走出嚟先得?俾個數我, ...

哈哈~我又無份遊行點知今次又有幾多黑金,上次佔中都500up,今次應該有1000up,你比個數你做咩?黑金經你流入嗎?唔係講你知做咩?

子爵府

doughnut_cyc 發表於 19-6-16 23:43
唔係掛,得100人行出黎撐修例
建制個 聯署有80萬,但只有100個阿伯出黎遊行。

男爵府

katherinekleung 發表於 19-6-16 23:31
支持政府的人士,只有數十個,你支持政府,有上街嗎,你懂得在互聯網上說三道四,要支持就用行動

...
覺得支持也不一定要有實際行動.吾通次次支持都要跟人上街斗人多嗎?上網說三道四都算一種支持行動來.
我覺得最好的行動都系系選舉時投票.到時才反影到多數巿民站那一方多

大宅

puzzledmama 發表於 19-6-16 23:43
呢條民陣阿頭好亢奮feel, 佢應該覺得自己係萬世巨星,犀利過劉華、黎明,對住幾十萬人噴口水,上晒身!爭 ...

見到佢就明白咩叫貓哭老鼠假慈悲,想嘔,不過佢好成功,個個當佢神咁拜

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係2億啦
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

公爵府

booboozi 發表於 19-6-16 23:28
今日工聯會發起「撐修例」行動,有100人

用返時政精英啲概念,

如果全港有七百萬零一百人,
今次撐修例行動只係有一百人,
即係七百萬零一百人減返一百人,
仍然有七百萬人反對修例囉。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

香蕉煎餅 發表於 19-6-16 23:14
佢地最好自立政府,自己人做警察,全港市民聽佢地話就最開心

老老實實,我唔支持港獨㗎!
不過,你要宣掦港獨,我會包容你㗎表達自由嘅!

大宅

呢條民陣阿頭好亢奮feel, 佢應該覺得自己係萬世巨星,犀利過劉華、黎明,對住幾十萬人噴口水,上晒身!爭 ...

同林鄭不相伯仲啦,林鄭好打得架,一個打十個

伯爵府

414928 發表於 19-6-16 23:11
幾多人唔重要了,最重要誰大誰惡誰正確,就算真係200萬又點?沒有上街的500多萬又表示什麼?總之香港之亂出來 ...

冇上街的 500 萬表示支持嘛,你地上次已經發表過e個超簡單的加減數偉論啦

咁如果500 萬人支持,咁點解簽名又得 七十幾萬個,咁果四佰幾萬人做咩晤簽名,去左邊

你地收手晤好再玩挑撥啦,你地咁做只會激起更多BK 姊妹上街,你地只會越幫越忙,添煩添亂,最後你地比老細炒魷魚,連鍵盤戰士一職都冇埋就冇人可憐啦

苦口婆心,回頭是岸,積下口德

大宅

414928 發表於 19-6-16 23:50
哈哈~我又無份遊行點知今次又有幾多黑金,上次佔中都500up,今次應該有1000up,你比個數你做咩?黑金經你流 ...

等我計下先:
400,000人(警方數字)x $1,000 up (豪埋個up比你)= 400,000,000
4億
多謝老美比4億up我地洗。

大宅

WWT1234 發表於 19-6-16 23:53
用返時政精英啲概念,

如果全港有七百萬零一百人,

Oh no 係wor 按某會員既定輪,
支持修例有100人 唔支持個d咪有700萬人?! (嚇死)神既羅輯!
我雖然反對修例 但呢個羅輯我真係講唔出

大宅

414928 發表於 19-6-16 23:50
哈哈~我又無份遊行點知今次又有幾多黑金,上次佔中都500up,今次應該有1000up,你比個數你做咩?黑金經你流 ...

俾1000你,你去俾人扔催淚彈

侯爵府

梗係啦, 一夜成名喎。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我無講500萬係支持,如果係我打左出來啦,只係叫大家思考下200萬代表什麼?如果你理解唔到亦請不要曲解我的意思,如果可為左我一個回覆去上街,就唔好抱怨人地話佢地無腦,腳係自己到上唔上街係自己決定,唔好把問題推去我到,這隻死貓我食唔起。

子爵府

414928 發表於 19-6-17 00:07
我無講500萬係支持,如果係我打左出來啦,只係叫大家思考下200萬代表什麼?如果你理解唔到亦請不要曲解我的 ...

? 你回我嗎?

大宅

回覆樓主:

得啖笑

大宅

lazypig 發表於 19-6-16 23:57

冇上街的 500 萬表示支持嘛,你地上次已經發表過e個超簡單 ...

喂喂喂 我唔准你侮辱佢地 呢條數好難計架 要有佢地啲邏輯先計到架!

伯爵府

tinymicmic 發表於 19-6-16 23:29
Yes. 佢地可能話呢啲係電腦P圖

港朱,醒未?!
堅,冇200萬亦接近

水晶宮

booboozi 發表於 19-6-16 23:58
等我計下先:
400,000人(警方數字)x $1,000 up (豪埋個up比你)= 400,000,000
4億

你直接承認全部都係收錢上街,真係誠實。

子爵府

bbq1232 發表於 19-6-16 23:51
覺得支持也不一定要有實際行動.吾通次次支持都要跟人上街斗人多嗎?上網說三道四都算一種支持行動來.
我覺得 ...

其實你知唔知“說三道四”點用,

我國外交部發言人最鐘意大罵英美對香港指手畫腳,說三道四 .

說三道四指任意亂說亂講;惹是生非。

民建聯班鐵膽係D六七十歲阿叔阿伯,明白佢地冇咁好體力行既,有精力D阿伯留返啖氣同大媽唱歌跳舞happy 好過啦。

首頁
34567...10

尾頁

跳至