時政擂台

跳至

首頁
45678...15

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓

cbeyond 發表於 19-6-17 08:10
佢地有無諗過包容市民, 阻住人家返工搵食。
佢地有訴求, 要坐, 可以, 馬路旁, 唔係阻住馬路。
...

佢地專登架,知道警察要服務市民,要幫手開路,引警察清場,造成雙方衝突
我就寧願警察做少d, 等大眾看清唔清場後果,否則大家覺得所有野理所當然,唔會諗人地付出過咩

珍珠宮

2019新春慶豚圓

hakbb 發表於 19-6-17 08:14
唔好攪佢地呢d孩子,呢d手無寸鐵既孩子,真係好痛心,由佢地佔啦,警察每日講完要講既野就好收隊
...

孩子啊,孩子

珍珠宮

2019新春慶豚圓 熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

佔到2047啦笨

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

人地政總出面大把位比佢地瞓,有草地,硬係要阻人行車缐,阻正常運作,D班人唔係廢青係乜嘢?
好人好姐,有質素既就尋日和平遊行完,返屋企冲涼瞓覺,今日如常返工返學啦!

就係你呢班人影響哂全港市民

男爵府

2019勳章

MMVV 發表於 19-6-17 08:10
年青人真比我年代好,想當年中五至大學畢業暑期必定找份暑期工幫補屋企。現在年青人不用做了,因為找到公義 ...

又有人供應物資, 又覺得自己係英雄, 梗係唔退啦。

侯爵府

警方真的要冷靜呀,不要受挑釁,反正佢哋咁和平,由佢哋坐下囉,電話無電會走,或者下晏落雨,驚電話壞就會走,冇得上網就會走了

水晶宮

artroboy 發表於 19-6-17 08:12
你當尋日百幾二百萬人全部受煽動㗎?有好多長者、中年人都出。

政府有回過咩?先照舊、再提前限期、再控 ...

目中無人???

我只知“目中無法”既人, 仍然係金鐘。 612向警察掉磚頭, 持鐵支與警察對持, 向警察推鐵馬既人仍然係金鐘。

昨晚邊d人係金鐘叫警察出黎, 話“有狗糧,出黎食啦??” 呢d跟爭取民主自由, 公義, 乜事??? 根本就係挑釁。

我相信昨天日間遊行人士係真正想表達自己意見, 係想香港好。
天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cbeyond 發表於 19-6-17 08:21
為下一代好?
教下一代瞓街, 唔返工, 唔返學, 不務正業。
為下一代好, 就應該適可而止。

唔好咁自私喇! 為左民主自由係要犧牲(人地)少少野架喇!
你仲明唔明?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

omekmh 發表於 19-6-17 08:25
人地政總出面大把位比佢地瞓,有草地,硬係要阻人行車缐,阻正常運作,D班人唔係廢青係乜嘢?
好人好姐,有 ...

民陣話今日要罷工罷課喎!

你唔罷咪佔路迫你罷囉

子爵府

2019新春慶豚圓

cancan^^ 發表於 19-6-17 08:17
Yes~~我都唔想警察咁辛苦又被打又被罵,勸下又一日就算啦

係囉,巡例勸下就算囉,警察都要去做返啲正經嘢,黑衣人有訴求唔洗陪佢地,,細路仔好和平嘅,一個二個警察楝響度就叫浪費警力啦

珍珠宮

hakbb 發表於 19-6-17 08:14
唔好攪佢地呢d孩子,呢d手無寸鐵既孩子,真係好痛心,由佢地佔啦,警察每日講完要講既野就好收隊
...

好呀
最好若果有食物補給俾孩子, 警察要攔一攔, 叫攞左去食環檢驗, 先好俾孩子。
廢事食左有事又賴。
食要檢應該都要幾個鐘, 早餐變晚餐都唔錯嫁

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bobosweet 發表於 19-6-17 08:22
我支持他們為香港爭取更好,英雄勇士使命感團火千其唔好熄,將來香港食粥食飯都靠佢地!

大家包容包容!

今日天氣好好! 唔會落雨, 應該唔會熄 住

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

唔使返工嘅咪由佢瞓喺度囉, 瞓飽佢。
要返工嘅, 佢瞓一兩三個月, 老闆都炒佢啦。
再瞓多幾個月, 其他地方其他市民受到騷擾都會嘈佢哋啦。
照開埋條路,由得D車入,慢慢瞓啦。

珍珠宮

cattz288 發表於 19-6-17 08:27
唔好咁自私喇! 為左民主自由係要犧牲(人地)少少野架喇!
你仲明唔明?

係你仲唔明
自私係邊班人

大宅

好媽媽勳章

cbeyond 發表於 19-6-17 08:21
為下一代好?
教下一代瞓街, 唔返工, 唔返學, 不務正業。
為下一代好, 就應該適可而止。

講得非常好
開心每一天

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

各懷鬼胎,個個都想做大佬,英雄主義,講幾句嘢後面拍晒手就當自己贏咗喎

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章

唔使清場,直接開番條行車線比車行,佢哋好「自律」架,又手無寸鐵,會指揮D車點行架啦

侯爵府

cancan^^ 發表於 19-6-17 08:22
佢地專登架,知道警察要服務市民,要幫手開路,引警察清場,造成雙方衝突
我就寧願警察做少d, 等大眾看清 ...

對!我支持警察少做少錯,唔做唔錯!

大宅

brbaby2007 發表於 19-6-17 07:56
佢唔露好過露
一露大家啲火又標返上嚟

佢出來講乜都死,講乜都唔岩聽。
佔住條馬路,真係阻止人地返工。
講到有車來班人會自動讓開,真係多謝晒佢地啦,成班英雄

珍珠宮

cattz288 發表於 19-6-17 08:28
今日天氣好好! 唔會落雨, 應該唔會熄 住

會矖爆個電話

首頁
45678...15

尾頁

跳至