懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

而家有左五週,當初冇諗過懷孕,之前買左機票八週去一星期台北,照去怕唔怕?

大宅

睇心態,三年前我估自己有左未驗,照去左日本仲行山,阿b健健康康。三年後就黎高齡,未有嘅時候訂左兩張機票,第一張係未夠3個月,但6週時流過啡所以取消左無去,另一張係4個月照去,上星期嘅事

大宅

happybaby999 發表於 19-6-17 07:53
而家有左五週,當初冇諗過懷孕,之前買左機票八週去一星期台北,照去怕唔怕?

...

上年十一週六去左峇厘,其實睇心態,同埋盡量行下休息下

大宅

2019勳章

回覆 happybaby999 的帖子

我都照去,不過d行程就編得relax d,唔好太chur太攰~ 同埋要本身個胎係ok,無話有流啡等等情況~

大宅

2019新春慶豚圓

睇自己,有D人睇得開,有D人無左後悔一世,我朋友就係甘

別墅

2019勳章

睇自己的意思...
我朋友唔知有左,去左滑雪,跌跌撞撞都冇事
又有朋友初期有少少出血但繼續去,一樣係冇事

別墅

2019新春慶豚圓

我之前有左6周左右去過台中, 都係食下野, Hea下。我平時身體都算健康,無流啡就照去。
注意休息就得

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我就買哂機票
最後決定唔去

民房

我呀~頭三個月去左馬爾代夫,仲去埋曼谷玩潑水節

大宅

實有人去,又有人唔去,好睇身體狀況同心態。如果真係要有參考價值嘅意見,只有問醫生,因佢最了解你身體情況,分分鐘清楚過你自己。

別墅

我果時8週都照去台北,因為當時冇嘔冇流啡,下午行到攰就返酒店訓下。反而我下星期39週,原本一年之前訂晒機票去旅行,到時就真係要取消

大宅

回覆樓主:

我11週有飛台北,嘔到扒街!又攰又辛苦,又乜都食吾到,只能留在酒店,回程遇氣流,得返半條命,去與不去,視乎你身體condition吧

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

陀2個都係未夠12週去左日本,一個trip去左2星期,另一個trip去左8日,除左容易攰冇其他唔舒服,so far冇乜問題

別墅

happybaby999 發表於 19-6-17 07:53

...

其實頭三個月都幾辛苦,個人好累,又作嘔,要就住就住,去旅行都唔會enjoy。因為身體嘅嘢有時話唔埋,舒唔舒服控制唔到。我自己就6-7週開始好唔舒服。

複式洋房

要睇你會唔會想嘔 唔舒服 因為頭三個月會食慾不振

大宅

2019勳章

不過都要注意,玩得乖d,d孕婦不宜ge活動就唔好做喇~ 我同屋企人去主題樂園基本上都係睇人玩,自己無玩~

複式洋房

2019新春慶豚圓

我5週去咗加拿大大

別墅

除非買有包孕婦既旅遊保險啦(包埋突然要在外地分娩嗰種)(但好貴),唔係都唔敢去

大宅

懷孕15週左右搭飛機需要俾懷孕適航證明嗎?

複式洋房

Jaycebobo 發表於 19-6-17 21:42
我11週有飛台北,嘔到扒街!又攰又辛苦,又乜都食吾到,只能留在酒店,回程遇氣流,得返半條命,去與不去, ...

我5周去泰國,又係嘔足全日,去到咁熱既地方都覺得凍,真係好辛苦。而家見到泰菜都有啲陰影

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊