自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

一向隆重慶祝母親大人節,父親節簡單飲吓茶送吓禮

上個月,母親節buffet 周圍(超過10間都full booking),最後book到on waiting list last table,銅鑼灣Playt 都多食物種類選擇。

昨晚,父親節buffet,避開咗港島區嘅酒店,竟然九龍區周圍(包括新界大學站)都full booking,最後book咗洲際亦是最後一張枱,座無虛席,果然名不虛傳,個個都吃得盡情盡興。

望著維港夜景,熱鬧繁華都市,人寧靜自在。

侯爵府

我選擇了去跑步冇慶祝。因為主角要返工。你們齊人好幸福

capricornbb    發表於 19-6-17 10:23

水晶宮

我昨晚食Buffet 都係full booking

capricornbb    發表於 19-6-17 10:24

侯爵府

回覆樓主:

有時,一向享用了平凡中的幸福,是會麻木的。有爸爸一同慶祝,享用美景美食,生活安寧原來是很多人合作先可生產出嚟。看到生命中的小確幸,是一種福氣。

wcpcelia    發表於 19-6-17 12:14
capricornbb    發表於 19-6-17 10:23

水晶宮

cfs 發表於 19-6-17 10:12
我選擇了去跑步冇慶祝。因為主角要返工。你們齊人好幸福
跑步身體健康 假日要工作的人,默默付出努力,欣賞他呀!

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我昨天都要返工....但都提早下班替爸爸慶祝, 酒樓都full晒啊~~

其實我覺得傳統上大家都覺得母親節重要D.....因為生和養都係媽媽, 感覺上好似和子女關係親密D, 但其實爸爸都好重要, 提供屋企所需係爸爸最要主既工作, 只係大家比較內儉一些, 對爸爸感情放係心裡~~

珍珠宮

capricornbb 發表於 19-6-17 09:06

我地book 間食餐叫係環頭環尾,爆滿到9點仲有人嚟等位,好多應該係遊行完畢人士,個經理都意外,要留夥計加班。

capricornbb    發表於 19-6-17 10:50

子爵府

BK Milk勳章

我食開嗰間平時4人枱好鬆動,昨日要坐6人,有D坐7個人
大家開心迫殾冇所謂

水晶宮

華華子 發表於 19-6-17 10:30
我昨天都要返工....但都提早下班替爸爸慶祝, 酒樓都full晒啊~~

其實我覺得傳統上大家都覺得母親節重要D... ...
真係乖,辛苦晒工作完慶祝父親節

係呀!爸爸子女相處比較含蓄內斂,其實爸爸都好重要,祝大家家庭幸福

水晶宮

回覆樓主:

我琴日下午食lunch buffet都好full, 商場人頭湧湧

capricornbb    發表於 19-6-17 10:45

水晶宮

papagirl 發表於 19-6-17 10:38
我食開嗰間平時4人枱好鬆動,昨日要坐6人,有D坐7個人
大家開心迫殾冇所謂
...
其實昨晚我哋都係迫迫地加椅坐的,好在窗邊位置望住夜景,大家都食得開心

水晶宮

miffyumiffy 發表於 19-6-17 10:44
我琴日下午食lunch buffet都好full, 商場人頭湧湧
原本都想食lunch buffet,但想食幾間都full booking,而且時間太"忟",早上10時幾才決定食buffet,最後轉食dinner buffet

珍珠宮

capricornbb 發表於 19-6-17 10:49
原本都想食lunch buffet,但想食幾間都full booking,而且時間太"忟",早上10時幾才決定食buffet,最後轉食 ...

咁遲訂都有枱,好好彩

wcpcelia    發表於 19-6-17 12:15
ANNAFRIEND    發表於 19-6-17 11:17
capricornbb    發表於 19-6-17 10:54

水晶宮

brindlewin 發表於 19-6-17 10:31
我地book 間食餐叫係環頭環尾,爆滿到9點仲有人嚟等位,好多應該係遊行完畢人士,個經理都意外,要留夥計 ...
我哋早去到,都見有人walk in waiting, 不過2人後生女,最後安排到一張近門口的二人細枱

水晶宮

karshing 發表於 19-6-17 10:52
咁遲訂都有枱,好好彩

係呀!仲要留card no. Authorized ,唔可以取消/臨時加減人數

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

capricornbb 發表於 19-6-17 09:06

因為就係港島去左九龍

水晶宮

good_pig 發表於 19-6-17 10:57
因為就係港島去左九龍
我都係咁諗

別墅

朋友昨天book了CWB同爸爸慶祝,最後間餐廳開吾到工,好彩轉到場去TST。

capricornbb    發表於 19-6-17 11:05

大宅

咁多人去左遊行都仲咁多人

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有咩咁奇, 男女平等

首頁

尾頁

跳至