自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

該網民6月13日於Facebook群組「PLAY HARD 玩硬」發文,指自己在鴨脷洲利東邨一間餐廳中,進食所叫的肉餅期間,突然有一隻蒼蠅飛至,更於肉餅的一角上「產卵」。
蒼蠅底下隨即出現一大堆微小的白色蛆蟲,更開始由角落爬至肉餅的其他位置。蒼蠅其後已飛走,但肉餅上依然留下大量蛆蟲蠕動,相當噁心。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

唔係好識睇...點分.....

大宅

睇到都想嘔

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

想生BB熱投

男爵府

應該即刻整死佢啦

珍珠宮

畀面勳章

好噁心

男爵府

大宅

好惡心

男爵府

星洲炒米 發表於 19-6-17 09:39
該網民6月13日於Facebook群組「PLAY HARD 玩硬」發文,指自己在鴨脷洲利東邨一間餐廳中,進食所叫的肉餅期 ...

好恐怖

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

子爵府

回覆樓主:

點解可以比佢停留係碟肉餅上?仲產埋卵??

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

回覆樓主:

最奇怪由得隻烏蠅由角落爬到落肉餅都唔整走佢,生egg都唔係一秒啩(我估),都仲唔整走。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

點解食客晤撥走隻烏蠅?仲等佢慢慢影佢產卵?

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我親眼見過烏蠅產卵,一次咁多已經令我印象深刻!有次去salon剪頭髮,坐坐下見到隻烏蠅飛落前面張枱,因為我對手比塊布蓋往,又見佢唔影響我,咪冇撥走佢囉!點知幾秒之後,隻嘢身邊已經有白點,然後仲見到d白點係郁嘅!快到不得了!我即刻叫salon d 人整走佢,佢哋都話好核突吖!

子爵府

虎到金來勳章

星洲炒米 發表於 19-6-17 09:39
該網民6月13日於Facebook群組「PLAY HARD 玩硬」發文,指自己在鴨脷洲利東邨一間餐廳中,進食所叫的肉餅期 ...

https://www.facebook.com/771897088/posts/10157464218282089?sfns=mo

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

麟媽媽 發表於 19-6-17 14:50
點解食客晤撥走隻烏蠅?仲等佢慢慢影佢產卵?

因為可以上網呃like
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

首頁

尾頁

跳至