美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

大宅

回覆 b@by 的帖子

做完laser後要加強保濕,就算美容院幫你做完保濕導入後,返到屋企都要繼續搽精華,另外你用完自己平時產品覺得痛好大原因係唔夠保濕,乾都會令到你痛

子爵府

減齡達人勳章

mesoestxxx楠竹精華<<<可試下搽呢隻
我打完pico又紅又腫起哂痧起粒粒都係搽呢隻好返

禁止訪問

大宅

Anbelle 發表於 19-6-17 13:57
回覆 b@by 的帖子

做完laser後要加強保濕,就算美容院幫你做完保濕導入後,返到屋企都要繼續搽精華,另外 ...

我都日日full 一隻聲稱full一塊等於full左10塊的玻尿酸mask, full 左兩盒(20粒),點都係覺得好乾。

禁止訪問

大宅

rainbowblue 發表於 19-6-19 12:44
做左邊種機? 做完laser乾好正常但病痛就要留意下 有沒有通知美容院? 定醫生做,,?
...

就係有同美容院提過,但係對方就sell我join埋一隻聲稱好補濕的plan
我費事再比人sell,但我而家d皮膚查好多唔同產品都會覺得”拿”,做laser前我皮膚都基本上本咩都冇試過敏感,所以先想知道其實仲應唔應該繼續做落去(emoji)

禁止訪問

大宅

wing_tt 發表於 19-6-17 14:05
mesoestxxx楠竹精華

即係邊隻?

子爵府

減齡達人勳章

回覆 b@by 的帖子

mesoestetic

大宅

b@by 發表於 19-9-29 20:15
就係有同美容院提過,但係對方就sell我join埋一隻聲稱好補濕的plan
我費事再比人sell,但我而家d皮膚查好 ...

你個post已經幾個月前開架喇喎,到依家仲係咁?

大宅

b@by 發表於 19-9-29 21:13
即係邊隻?

試下viscontour 救命水, 淺藍色果隻。我打完laser頭幾日加係精華前搽佢, 幫到d手架。你咁乾可以考慮下打laser前兩日就開始搽

大宅

anna.cc 發表於 19-9-29 22:49
你個post已經幾個月前開架喇喎,到依家仲係咁?

係呀,仲乾到見到自己額頭多左乾紋呀(emoji)(emoji)
但係,如果我問美容院又肯定sell我其他療程
我已經試緊好多貴野保濕產品

大宅

Laser後如果用導入機導入b5精華同面膜,保濕效果更好

大宅

b@by 發表於 19-9-30 09:56
係呀,仲乾到見到自己額頭多左乾紋呀(emoji)(emoji)
但係,如果我問美容院又肯定sell我其他療程
我已經試 ...

咁呢幾個月係keep住有做laser ?揸野仲keep住覺得刺痛?

大宅

anna.cc 發表於 19-9-30 13:28
咁呢幾個月係keep住有做laser ?揸野仲keep住覺得刺痛?

因為join左plan 10次,我一個月才做一次。現時做左4/5次左右。
查面時會feel到刺痛,灼熱感,但過一陣又冇其他問題。我詢問美容院時他們話係會乾,要做多d保濕,及想sell我join其他plan, 所以我不想再問美容院了。
只係想了解咁情況,其實應否繼續做laser?

大宅

b@by 發表於 19-9-30 14:29
因為join左plan 10次,我一個月才做一次。現時做左4/5次左右。
查面時會feel到刺痛,灼熱感,但過一陣又冇 ...

如果刺痛同灼熱感只係維持幾日,又無其他唔舒服既話,我估真係因為太乾。

我打laser前 3日同後7日一定會每日敷保濕mask,打前1日會開始用埋bioderma再生水,連用10日。每次laser後都recover得唔錯,唔會覺得乾,你參考下

複式洋房

wing_tt 發表於 19-6-17 14:05
mesoestxxx楠竹精華

好用

大宅

wing_tt 發表於 19-9-29 22:06
回覆 b@by 的帖子

mesoestetic

Thanks! 產品名叫什麼?我搵到好多唔同款唔知邊隻係。

大宅

貝媽 發表於 19-9-30 01:03
試下viscontour 救命水, 淺藍色果隻。我打完laser頭幾日加係精華前搽佢, 幫到d手架。你咁乾可以考慮下打la ...

謝謝,我訂了盒試試

首頁

尾頁

跳至