時政擂台

跳至

首頁
45678...14

尾頁

侯爵府

超級特務 發表於 19-6-17 15:42
我都好佩服D人到今日, 都仲夠膽大大聲話反修例等於放生個犯。
修例通過, 台灣都不接受, 咁點呢?
林鄭都冇再 ...

其實呢兩個禮拜我喺度講修例都講到口臭 , 台獨小英配合美國玩嘢, 專登講修咗例都唔搞 ,但係佢唔係一世總統嘛,五年任期咋嘛,有條例申請咗嘅佢有乜嘢理由唔去做嘢?一人司法獨大?
同類型個案喺香港有11終,呢個女仔係第十二终, 唔多謝你班香港人維護多謝邊個呀。

大宅

ChingYee123 發表於 19-6-17 15:53
咁依家 "修訂逃犯" 條例只係單單針對台灣咩?如果只係單單針對台灣就唔會有咁多人反對啦!諗清楚啲先啦!

...

又話無諗過支持條例,咁激動去撐條例做乜野?你攰喇,有幻覺,早啲休息

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

tutik 發表於 19-6-17 15:59
其實呢兩個禮拜我喺度講修例都講到口臭 , 台獨小英配合美國玩嘢, 專登講修咗例都唔搞 ,但係佢唔係一世 ...
你問下台灣人民制唔制?
台灣總統係一人一票選總統, 唔係香港選特首。

你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

180 發表於 19-6-17 15:58

但如果真係有幾十萬人出嚟, 亦有可能改變到政府主意, 亦可以 ...

玩嘢咩!你不如嬲都反修例。 走咗出嚟電視都唔會播啦。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

機場炒麵 發表於 19-6-17 16:00
又話無諗過支持條例,咁激動去撐條例做乜野?你攰喇,有幻覺,早啲休息
...
所以我話你地有時啲思維好單一化,所以成日將一件事簡單妖魔化去恐嚇人,而且歷史不斷重演!

我無支持或唔支持,但我反對過度妖魔化條例恐嚇人呀,明唔明呀?

伯爵府

好媽媽勳章

1773 發表於 19-6-17 15:41
對於修例,我是中立的。
但對遊行集會極抗拒,亦不會給機會一些意圖不軌的人乘機搞事抹黑。
...

如果無遊行集會,相信上星期已通過二讀三讀,所以會好好珍惜香港人仲有自由集會的權利!

hellohelloruby    發表於 19-6-18 10:44

公爵府

hashtag影視迷勳章

elysemama 發表於 19-6-17 16:06
如果無遊行集會,相信上星期已通過二讀三讀,所以會好好珍惜香港人仲有自由集會的權利!
...

公爵府

大家用和平行動表達訴求係好事。唔通反對可以行,但支持唔准行。
遊行不等如搞事,有遊行過就知,如果遊行係搞事,平時自由行成日衝擊油尖旺。

珍珠宮

沒完沒了

水晶宮

180 發表於 19-6-17 15:59
我唔識路返入去

頂!用手機,我自己都搵唔到

一陣再搞。
Bye

公爵府

回覆樓主:

我朋友都話我知有呢個遊行。
但如果人數多過又點呢?唔通政府會暫緩呢次暫緩

侯爵府

超級特務 發表於 19-6-17 16:01
你問下台灣人民制唔制?
台灣總統係一人一票選總統, 唔係香港選特首。

佢哋有黨派, 就算總統為咗民意都隨時轉軚, 佢哋台灣啲輿論節目,都鬧緊嚟香港人蠢唔去修例。 小英唔贊成一國兩制,佢係台獨分子, 想你香港越亂越好 ,所以走出嚟噏嘢,然後票數逆轉,贏咗初選。
https://youtu.be/Y2eP7sKgz6w

用戶要求終止服務

Dragonmama2012 發表於 19-6-17 16:08
大家用和平行動表達訴求係好事。唔通反對可以行,但支持唔准行。
遊行不等如搞事,有遊行過就知,如果遊行 ...

笑左

伯爵府

虎到金來勳章

大戶 發表於 19-6-17 15:55
23定30呀? 想問下幾錢一日或者幾錢個鐘?有無飯盒或者禮物送? 要唔要幫手推輪椅?幫手推輪椅係咪會加碼?有無 ...

見到d瘋傳相$900日,連一個飯盒
29/6集合,真係得啖笑。

水晶宮

香港人!質素無得頂~!加油~!~(撒花~)

Bye

大宅

ChingYee123 發表於 19-6-17 16:03
所以我話你地有時啲思維好單一化,所以成日將一件事簡單妖魔化去恐嚇人,而且歷史不斷重演!

我無支持或唔 ...

我無支持唔支持,但我反對唔支持既人同我意見不一就係妖魔,真係好多元化

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

Dragonmama2012 發表於 19-6-17 16:08
遊行不等如搞事,有遊行過就知,如果遊行 ...

上水果班咪仲……

大宅

ChingYee123 發表於 19-6-17 15:38
我點樣每個POST講大話呀?你貼出來睇下點樣證明到我講大話?

我只係每個POST都發表下意見咋?乜大家唔係牽 ...

支持逃犯條例=放過台灣殺人犯陳同佳

台灣好清楚講左,一旦通過就唔接受引渡,而日落條款其實解決到,唔需要送中

警察有遠程武器,企好遠都可以攻擊民眾
但示威者無,請問邊個武力勁d?

六七暴動放火、放炸彈、殺警、槍戰,我唔見612有以上行為,示威者比我地上一輩d 60後70後溫和得多

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

meow~meow 發表於 19-6-17 16:08
頂!用手機,我自己都搵唔到

一陣再搞。

手機我真係搵唔到路
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

大宅

180 發表於 19-6-17 15:58

但如果真係有幾十萬人出嚟, 亦有可能改變到政府主意, 亦可以 ...

當初反修例二讀時, 我相信好多人都認為建制派係會間梗通過呢個條例, 但係大家都抱住一個愛香港既心先出黎遊行, 吾想香港成為一個無得選擇既地方
話而家行黎都無用果d人, 連選擇企出黎既勇氣都無

首頁
45678...14

尾頁

跳至